Popular Posts

ELNEWS - Hellenic Pride

Ενοπλες Δυναμεις - Ελλαδα - Ελληνισμος - Κυπρος - Βαλκανια - Ειδησεις - Επικαιροτητα - Αποκαλυψεις

Blogger news

Blogroll

 

Blogger templates

[5] [SOS] [slider-top-big] [Slider Top]

ΣΥΡΙΖΑ: «Παρών» τον Μάιο, «σκάνδαλο» τον Οκτώβριο; (!!!)

| No comment


Εκνευρισμένος φανερά, φίλος του «defence-point.gr» μας επισήμανε τα παρακάτω, με βάση δημοσίευμα της εφημερίδας «ΑΥΓΗ» της 10ης Οκτωβρίου 2014. Το δημοσίευμα που έχει τίτλο «Στους φίλους δώρα, στους πολίτες χαράτσια» υπογράφεται από οικονομολόγο, επιστημονική συνεργάτη της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει στην εισαγωγή του:


«Την ίδια περίοδο που οι πολίτες στενάζουν από τη βάρβαρη φορολογική επιδρομή, ορισμένοι ‘φίλοι και γνωστοί’ απολαμβάνουν προκλητικές φορολογικές διατάξεις, οι οποίες κατατίθενται σας αθώες τροπολογίες, αλλά κοστίζουν στο Δημόσιο πολλά εκατομμύρια ευρώ!
»Από τη θέση του επιστημονικού συνεργάτη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, είχα την ευκαιρία να παρακολουθήσω όλη τη σκανδαλώδη διαδικασία, την οποία και κατέγραψα στο κείμενο που ακολουθεί. Επισημαίνω, ότι η καταγραφή αφορά τις πιο σημαντικές υποθέσεις φορολογικού περιεχομένου».
Στο δημοσίευμα περιλαμβάνεται κατάλογος με «Δώδεκα χαριστικές φορολογικές διατάξεις από 1.1.2013 μέχρι 8.10.2014» και μεταξύ αυτών την με αριθμό 4 με τίτλο «Ναυπηγεία Σύρου –απαλλαγή από προσκόμιση ασφαλιστικής ενημερότητας –ποινικές ευθύνες».
Όμως κατά τη σχετική ψηφοφορία στη Βουλή η αξιωματική αντιπολίτευση ψήφισε «παρών». Και όμως μετά περίπου πέντε μήνες καταγγέλλει τη διάταξη ως «σκανδαλώδη». Είναι λοιπόν ή όχι δικαιολογημένη η απορία του αναγνώστη μας, ότι εφόσον η συγκεκριμένη διάταξη είναι «σκανδαλώδης», γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ δεν την καταψήφισε, όπως για παράδειγμα έπραξε το ΚΚΕ;
Φυσικά δεν είμαστε οι αρμόδιοι να απαντήσουμε στην απορία του αναγνώστη μας, αν και πολιτική ερμηνεία της στάσης υπάρχει και συνδέεται με την ανάγκη να μη δυσαρεστηθούν οι εργαζόμενοι στα ναυπηγεία, τώρα που βρισκόμαστε στον προθάλαμο της εξουσίας…
Θα μπορούσαμε όμως να σημειώσουμε, ότι στη χώρα μας, η ερμηνεία της πραγματικότητας από τις πολιτικές δυνάμεις γίνεται με κριτήριο πρωτίστως τη σκοπιμότητα και την ευκαιριακή εκμετάλλευση της. Θα συμπληρώσουμε επίσης ότι αυτός ο οπορτουνισμός που θεωρεί δεδομένο ότι οι πολίτες έχουν «βραχεία» μνήμη δικαιολογημένα προκαλεί εκνευρισμό.

defence-point.gr

recent

[4] [ΣΚΑΝΔΑΛΑ] [ticker] [Σ Κ Α Ν Δ Α Λ Α ! ! !]