Popular Posts

ELNEWS - Hellenic Pride

Ενοπλες Δυναμεις - Ελλαδα - Ελληνισμος - Κυπρος - Βαλκανια - Ειδησεις - Επικαιροτητα - Αποκαλυψεις

Blogger news

Blogroll

 

Blogger templates

[5] [SOS] [slider-top-big] [Slider Top]

Η αποφράδα ημέρα της 31ης Ιανουαρίου του 1996...

Ημέρα πένθους για όλους τους Έλληνες, ημέρα ντροπής, ημέρα εθνικής προδοσίας. Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Τον χειμώνα εκείνο του '96 και συγκεκριμενα την 25η Ιανουαρίου, ο δήμαρχος της Καλύμνου μαζί με έναν αστυνομικό και με ένα ακόμη άτομο υψώνουν στην Ίμια την ελληνική σημαία...
Δυο μέρες αργότερα την 27η Ιανουαρίου, Τούρκοι δημοσιογράφοι, δρώντας σαν στρατιώτες μεταβαίνουν στην ανατολική Ίμια και αφού κατεβάζουν την ελληνική σημαία υψώνουν στην θέση της την τουρκική. Την 28η Ιανουαρίου, ελληνικό περιπολικό σκάφος εντοπίζει στα Ίμια, στη θέση της ελληνικής σημαίας την τουρκική. Οι αξιωματικοί του πολεμικού ναυτικού παίρνουν την πρωτοβουλία και υψώνουν την ελληνική σημαία και πάλι.

Τα ελληνικά χωρικά ύδατα παραβιάζονται συνεχώς... Η πρωθυπουργός των Τούρκων Τσιλέρ ζητά την υποστολή της ελληνικής σημαίας και την αποχώρηση των ελληνικών αγημάτων απο τις βραχονησίδες. Ο πρωθυπουργός της Ελλάδας Κώστας Σημίτης επιλέγει το ΚΥΣΕΑ να γίνει στη βουλή και όχι στο πεντάγωνο στο οποίο βρίσκονται οι αρχηγοί και οι επιτελείς όλων των όπλων

Την 30η Ιανουαρίου η δυτική Ίμια περνά και πάλι στα χέρια των Τούρκων. Ασυνεννοησία Σημίτη με τον Ναύαρχο Λυμπέρη. Ο ελληνικός στόλος αποπλέει από τον ναύσταθμο της Σαλαμίνας προς την περιοχή των Ιμίων. Ελληνικός και τουρκικός στόλος βρίσκονται αντιμέτωποι στην ευρύτερη περιοχή γύρω απο τα Ίμια. Οι Τούρκοι πανηγυρίζουν.

Τα ξημερώματα της 31ης Ιανουαρίου η ελληνική κυβέρνηση αποφασίζει να στείλει ένα ελικόπτερο (απο την φρεγάτα Ναβαρίνο) πάνω από τα Ίμια για να εποπτεύσει την περιοχή. Ήταν η μοιραία πτήση για τρεις ηρωικούς αξιωματικούς. Μετά απο μια δύσκολη πορεία του ελικοπτέρου (λόγω καιρικών συνθηκών) φτάνει λίγα μέτρα πάνω απο την Ίμια. Στην πέμπτη διέλευση του ελικοπτέρου γύρω απο την βραχονησίδα και αφου αναφέρει οτι είδε Τούρκους στρατιώτες, πεφτει στη θάλασσα... Ο κυβερνήτης Χριστόδουλος Καραθανάσης, ο συγκυβερνήτης υποπλοίαρχος  Παναγιώτης Βλαχάκος και ο χειριστής ραντάρ αρχικελευστής Έκτορας Γιαλοψός χανουν τη ζωή τους κάτω απο άγνωστες συνθήκες

ΤΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΤΟΥ ΓΕΝ
Λίγο πριν από τη 1 π.μ. της 31ης Ιανουαρίου, οι Τούρκοι έβαλαν σε εφαρμογή το σχέδιο απόβασης των κομάντος τους στα Δυτικά Ιμια. Την ίδια ώρα που η φρεγάτα «Γιαβούζ» πλησίαζε πολύ κοντά στην επίμαχη βραχονησίδα, οπότε και πιστεύεται ότι άφησε τη λαστιχένια βάρκα με τους κομάντος, δύο τουρκικά ελικόπτερα «Μπλακ Χοκ» πετούσαν από πάνω. Οι επιτελείς του ΓΕΝ πίστευαν ότι τα δύο ελικόπτερα θα αποβίβαζαν εκείνα κομάντος ενώ στην πραγματικότητα επιχείρησαν να παραπλανήσουν τις ελληνικές δυνάμεις.

31 Ιανουαρίου, 00.47: Από φρεγάτα «Ναυαρίνο» (κέντρο επιχειρήσεων για τα Ιμια) προς ΓΕΝ: Ελικόπτερα κινούνται βόρεια προς βραχονησίδες.

00.55 ΓΕΝ προς Ναυαρίνο: Δεν θα πατήσει Τούρκος στα νησιά. Να βληθούν προειδοποιητικές βολές και αν συνεχίσουν να καταρριφθούν. Να προστατευθούν τα Ιμια και το Φαρμακονήσι.

01.04 ΓΕΝ προς Ναυ.: Δύο τουρκικά ελικόπτερα Μπλακ Χοκ βρίσκονται στην περιοχή, το ένα σε αιώρηση πλησίον της Γιαβούζ (φρεγάτα), 1.000 γιάρδες δυτικά από τα Ιμια. Το άλλο υπερίπταται Γιαβούζ.

01.25 ΓΕΝ προς Ναυ.: Εξασφαλίσατε την ετοιμότητα ημετέρων μονάδων. Στοχοποιήσατε κάθε τουρκική μονάδα. Να ευρίσκεσθε σε ετοιμότητα για παν ενδεχόμενο.

01.37 ΓΕΝ προς Ναυ.: Εφόσον τα ελικόπτερα προσπαθήσουν να βγάλουν κόσμο, να ριφθεί μια φωτοβολίδα. Δεύτερον, να ριφθεί προειδοποιητική βολή, τρίτον να καταρριφθούν.

01.55 Ναυ. προς ΓΕΝ: Τα ελικόπτερα είναι κοντά στη φρεγάτα. H φρεγάτα είναι 500 γιάρδες από το νησί.

Τα ελικόπτερα απομακρύνονται αλλά το ελληνικό Πεντάγωνο δεν ανησυχεί μόνο για τα Ιμια, καθώς έχει να προστατεύσει μια σειρά από νησίδες στην περιοχή.

02.00 ΓΕΝ προς Ναυ.: Εφιστάται η προσοχή σας μήπως η απομάκρυνση ελικοπτέρων είναι παραπλανητική για να κάνουν ενέργεια στο Φαρμακονήσι.

Στις 03.00 αρχίζουν να έρχονται οι πρώτες πληροφορίες πως οι Τούρκοι έχουν καταλάβει τα Δυτικά Ιμια. Δίνεται η εντολή να ανέβει η δεύτερη ομάδα βατραχανθρώπων αλλά η εκτέλεσή της καθυστερεί επειδή πέρασαν πρώτα από τα Ανατολικά Ιμια για να πάρουν φορτισμένες μπαταρίες ασυρμάτων. Για 45 λεπτά της ώρας Ελλάδα και Τουρκία βρέθηκαν πολύ κοντά στο να έχουν κομάντος τους πρόσωπο με πρόσωπο στα Δυτικά Ιμια.

03.15 ΓΕΝ προς Ναυ.: Υπάρχουν πληροφορίες ότι ίσως κάτι γίνεται στη Δυτική Ιμια. Εξακριβώσατε και πείτε μου.

03.16 ΓΕΝ προς Ναυ.: Πρι… Διατάξτε Πολεμιστή (περιπολικό ναυτικού) να αποβιβάσει Μονάδα Υποβρυχίων Καταστροφών στη Δυτική Ιμια και να μου πείτε έναρξη και πέρας.

03.30 ΓΕΝ προς Ναυ.: Υπάρχει πληροφορία ότι έχουν ανέβει 30 άτομα στο δυτικό νησί Ιμια. Να πάει ο Πολεμιστής να ελέγξει με προβολέα και στη συνέχεια να αποβιβάσει MYK (βατραχανθρώπους).

03.36 Ναυ. προς ΓΕΝ: Τώρα αποβιβάζονται MYK στη βάρκα και εκτιμάται ότι η κίνηση θα περατωθεί σε 30 λεπτά.

03.38 ΓΕΝ προς Ναυ.: Πείτε μου άμεσα αν υπάρχει κανένας Τούρκος κρατημένος δίπλα στο νησί. Με ενδιαφέρει άμεσα αν είναι κανένας πάνω στο νησί.

03.42 ΓΕΝ προς Ναυ.: Απογειώσατε ελικόπτερο και ελέγξατε δυτικό νησί προ αποβιβάσεως MYK.

04.08 ΓΕΝ προς Ναυ.: Τονίζεται η απαίτηση πριν βγουν οι MYK να είμαστε βέβαιοι ότι δεν υπάρχει άνθρωπος στη Δυτική Ιμια.

Το ελικόπτερο απογειώνεται από το Ναυαρίνο και πετάει, σε εξαιρετικά κακές συνθήκες, πάνω από τις βραχονησίδες. H πίεση από το κέντρο είναι ασφυκτική.

04.25 Ναυ. προς ΓΕΝ: Ελικόπτερο άνωθεν Δυτικής Νήσου, Αναμένω αποτελέσματα.

04.26 Ναυ. προς ΓΕΝ: Δεν έχει εντοπίσει ακόμη τίποτα. Ορατότητα χαμηλή.

04.28 Ναυ. προς ΓΕΝ: Βρέχει στην περιοχή. Ορατότητα χαμηλή. Προσπαθεί να εντοπίσει οτιδήποτε.

04.29 ΓΕΝ προς Ναυ.: Περιμένω να μου πείτε για το ελικόπτερο και το αποτέλεσμα της έρευνας. Το αναμένει ο πρωθυπουργός.

04.47 Ναυ. προς ΓΕΝ: Εχει περάσει τέσσερις φορές πάνω από το νησί. Αποτελέσματα αρνητικά. Πετάει σε ύψος 40-50 μέτρα και προσπαθεί.

04.50 Ναυ. προς ΓΕΝ: Υπάρχουν μερικά άτομα πάνω στο νησί.

Το ελικόπτερο αναφέρει πως πρόκειται για δέκα τούρκους κομάντος πάνω στο δυτικό νησί.

05.02 ΓΕΝ προς Ναυ.: Οι δικοί μας βατραχάνθρωποι να παραμείνουν στον Πολεμιστή και να γίνει συλλογή στοιχείων.

05.04 ΓΕΝ προς Ναυ.: Το ελικόπτερο να επιστρέψει.

05.05 Ναυ. προς ΓΕΝ: Εχω απώλεια επικοινωνίας με το ελικόπτερο. H τελευταία του αναφορά EMRGENCY EMERGENCY βόρεια 1,5 μίλι από το σημείο του ενδιαφέροντος.

Στις 05.40 το ΓΕΝ διατάζει τον κυβερνήτη του Πυρπολητή να πάρει τους έλληνες βατραχανθρώπους από την περιοχή.

05.40 ΓΕΝ προς Πυρπολητή: Θα εκτελεσθεί αποχώρηση φίλιων και εχθρικών μονάδων από την περιοχή.

05.58 ΓΕΝ προς Ναυ.: Οι οδηγίες για τον Πυρπολητή είναι ότι από την περιοχή θα φύγει ένα δικό τους και ένα δικό μας. H διαταγή θα δίνεται από το ΓΕΝ. Ο Πυρπολητής θα φύγει τελευταίος αφού πάρει τους ΟΥΚ και τη σημαία. Εσείς παραμείνετε για το ελικόπτερο. Θέλω τα ονόματα του πληρώματος.

07.12 ΓΕΝ προς Πυρπολητή: Να αρχίσετε να παίρνετε τη Σημαία και τον κόσμο. Να μου πείτε αν γίνεται το ίδιο και από τους άλλους.

Η κατάληψη στα δυτικά Ίμια δεν επιβεβαιώθηκε από ελληνικής πλευράς. Ανακοινώθηκε από τους Τούρκους και από τους Αμερικανούς. Ο κ. Σημίτης βρίσκονταν στη Βουλή αντί στο κέντρο επιχειρήσεων του Πενταγώνου, οπότε και ήταν αδύνατο να έχει την πραγματική εικόνα της κατάστασης και οι πληροφορίες να φθάνουν συγκεχυμένες.

Ο αρμόδιος υπουργός των Εξωτερικών Θ. Πάγκαλος έκανε βόλτες στους τηλεοπτικούς σταθμούς. Η μόνη του συμβολή ήταν να προτείνει να εμφανιστεί πώς την ελληνική σημαία, το πανί όπως αποκάλεσε το εθνικό σύμβολο, δεν την υποστείλαμε, αλλά την πήρε ο… αέρας.

Η Ελλάδα λοιπόν λίγο μετά της 4:00 τα ξημερώματα της 31ης Ιανουαρίου αποδέχεται το σχέδιο no ships-no flags-no troops. Να αποχωρήσουν δηλαδή όλες οι δυνάμεις από τα Ίμια και μαζί τους να πάρουν και τις σημαίες με εγγυητή το State Department (Κριστοφερ και Χόλμπρουκ).

Δεχθήκαμε δηλαδή να κατεβάσουμε την ελληνική σημαία από ελληνικό έδαφος. Δεχθήκαμε τις «γκρίζες ζώνες» στο Αιγαίο που η Τουρκία ήθελε για να αμφισβητήσει την κυριαρχία μας.

Είχε το θράσος η κυβέρνηση Σημίτη να ισχυριστεί ότι αποσύρει τη σημαία για να «την προστατέψει από τη βεβήλωση». Τη διέψευσε την ίδια στιγμή ο Ρίτσαρντ Χόλμπρουκ λέγοντας πως η υποστολή της σημαίας αποτελεί μέρος της συμφωνίας απεμπλοκής.

Οποία εθνική ταπείνωση και προδοσία. Το πρωί της 31ης Ιανουαρίου όλοι οι Έλληνες βρέθηκαν με σκυμμένα κεφάλια. Το κλίμα είχε βαρύνει ακόμη περισσότερο από την τραγωδία στα Ίμια. Την πτώση του ελικοπτέρου της φρεγάτας «Ναβαρίνο» (PN21) με νεκρούς τους τα μέλη του πληρώματος. Τον κυβερνήτη υποπλοίαρχο Χριστόδουλο Καραθανάση, το συγκυβερνήτη υποπλοίαρχο Παναγιώτη Βλαχάκο και του χειριστή ραντάρ αρχικελευστή Έκτορα Γιαλοψό.

Και όμως ο κ. Σημίτης είχε το θράσος από το βήμα της ελληνικής Βουλής να ευχαριστήσει την κυβέρνηση των ΗΠΑ για τη συμβολή της στην υποστολή της ελληνικής σημαίας από τα Ίμια.

Τα τρία στελέχη του Πολεμικού Ναυτικού που απονηώθηκαν από τη φρεγάτα με απίστευτα κακές καιρικές συνθήκες προκειμένου να εκτελέσουν το εθνικό τους καθήκον πέρασαν στο πάνθεον των ηρώων.

Οι Έλληνες όμως σε ένα μεγάλο ποσοστό στήριξαν την κυβέρνηση Σημίτη και την επανεξέλεξαν. Είναι αυτή που ευθύνεται στο μεγαλύτερο βαθμό για τα δεινά που περνά η χώρα και ο λαός σήμερα.

Πέραν δηλαδή των «γκρίζων ζωνών» στο Αιγαίο, η τότε κυβέρνηση μαγείρεψε τα στοιχεία για να μπούμε στην ΟΝΕ, μεταφέροντας το χρέος στις επόμενες γενιές και υπέγραψε απίστευτα σκάνδαλα στους χώρους της άμυνας, της υγείας, των δημοσίων έργων και όπου αλλού μπορεί να φανταστεί κανείς.

Σημερα 31 Ιανουαρίου 2014, 18 χρόνια μετά από τα τραγικά γεγονότα της Κρίσης των Ιμίων, που στέρησαν την ζωή απο τους τρεις αυτούς ήρωες του πολεμικού ναυτικού που έπεσαν για την πατρίδα, η εθνική προδοσία συνεχίζεται. Οι εισβολές των Τούρκων αποτελούν καθημερινό φαινόμενο. Οι εκάστοτε κυβερνήσεις κρύβουν σκοπίμως την αλήθεια απ τον ελληνικό λαό. Η εθνική ξευτίλα δεν έχει όριο, δεν εχει σταματημό.Οι Αθάνατοι δεν τιμούνται από τους κυβερνήτες αυτής της χώρας που λέγεται Ελλάδα. Πρέπει όμως να τιμούνται από όλους εμάς τους Έλληνες πολίτες. Το χρωστάμε στους νεκρούς μας, το χρωστάμε στην μάνα Ελλάδα. Κανείς δεν πρέπει να ξεχνάει την ιστορία του έθνους του. Λαός χωρίς παρελθόν, λαός χώρις μέλλον

Ας αφήσουμε πίσω το σήμερα και ας δοξάσουμε το παρελθόν, ας γυρίσουμε αυτή τη μέρα πίσω στο 1996, εκεί όπου 3 νέοι έδωσαν την ζωή τους γι' αυτή τη χώρα που κάποιοι τώρα ξεπουλάνε... 

Πηγές: Γιγουρτάκης Μάριος
defencenet.gr

recent

[4] [ΣΚΑΝΔΑΛΑ] [ticker] [Σ Κ Α Ν Δ Α Λ Α ! ! !]