Popular Posts

ELNEWS - Hellenic Pride

Ενοπλες Δυναμεις - Ελλαδα - Ελληνισμος - Κυπρος - Βαλκανια - Ειδησεις - Επικαιροτητα - Αποκαλυψεις

Blogger news

Blogroll

 

Blogger templates

[5] [SOS] [slider-top-big] [Slider Top]

Ο Κυριάκος Τσολεριδης ( "THE MULE" ) μιλάει για όλα αποκλειστικά στο ELNEWS - HELLENICPRIDE !!!

| No comment


1) Πες μας δυο  λόγια για σένα. Ποιος είναι ο Κυριάκος Τσολερίδης και γιατί σε φωνάζουν "the mule" ;;


Γεννήθηκα το 1976,στα Γιαννιτσά  του νομού Πέλλας .Μεγάλωσα σε ένα μικρό χωριό προσφύγων του πόντου , την Δάφνη του νομού Πέλλας , πολύ κοντά στην Έδεσσα . Τα παιδικά μου χρόνια δεν ήταν ανέμελα, όπως  ονειρεύεται κάθε παιδί , αλλά αυτά ήταν η βάση του χαρακτήρα μου. Η καθημερινότητα μου εκείνα τα χρόνια μοιράζονταν ανάμεσα στο σχολειό , τα χωράφια και το γυμναστήριο.  Σε ηλικία εννέα ετών  ξεκίνησα την πάλη, μετά από προτροπή του πατερά μου,που και ο ίδιος υπήρξε παλαιστής . Το ψευδώνυμο ''mule'' προέκυψε για δυο λόγους, αρχικά   για το πείσμα μου,να μην εγκαταλείπω ποτέ τη μάχη, και έπειτα , γιατί στο παγκόσμιο πρωτάθλημα αγώνων χωρίς όρους το 2002 στη Σόφια της Βουλγαρίας, δέχτηκα απίστευτα χτυπήματα στο κεφάλι, χωρίς να πέσω ούτε μια φορά.

2) Μετά από καιρό είδαμε να επανέρχεσαι δυναμικά στο κλουβί και πάλι...πως ένιωσες ;;Ποια ήταν τα συναισθήματα σου και τι σημαίνει για σένα να φεύγεις από εκεί μέσα νικητής;;

Το 2012 σε επαγγελματικό αγώνα είχα έναν  άσχημο τραυματισμό στο αριστερό μου γόνατο ,και αυτό με έθεσε για αρκετό καιρό εκτός μάχης. Η θέληση όμως και η ψυχή ενός μαχητή, δεν σβήνουν ποτέ . Το πήρα απόφαση, και είπα ότι μπορώ ακόμα. Μπήκα στο κλουβί, και δεν με ένοιαζε το αποτέλεσμα , ήθελα μόνο να σταθώ αξιοπρεπώς απέναντι σε έναν γίγαντα 116 κιλών και πραγματικά δεν χρειάστηκαν πολλά . Βρήκα την ευκαιρία και έκανα αυτά που διδάσκω στους μαθητές μου , εξάρθρωση ώμου , και νίκη με υποταγή . Τα συναισθήματα ήταν ανάμεικτα από την μια επιβεβαίωσα ότι μπορώ ακόμα , ήμουν περήφανος  για τον εαυτό μου και ένιωθα απέραντη ευγνωμοσύνη για όσους πίστεψαν σε μένα από την άλλη όμως ,γιατί μπορεί να είμαστε μαχητές αλλά είμαστε  και αθλητές με ευγενή άμιλλα πάνω από όλα, έλπιζα ο συναθλητής μου να μην έχει τραυματιστεί σοβαρά.

3) Παγκράτιο...το αγώνισμα των αρχαίων Ελλήνων , η πρώτη τέχνη πάνω στην πάλη σε όλη την ανθρωπότητα.Και όμως στην Ελλάδα δεν έχουμε δώσει ιδιαίτερη βαρύτητα πάνω σε αυτήν. Τι φταίει;

Το παγκράτιο είναι η μητέρα όλων των πολεμικών τεχνών δημιουργήθηκε καθαρά για πολεμικούς σκοπούς. Οι προγονοί μας το χρησιμοποιούσαν  στην μάχη όταν πλέον ήταν τα όπλα τους είχαν σπάσει για να εξουδετερώσουν τους αντίπαλους τους με παλαίσματα , λακτίσματα , εξαρθρώσεις κλπ . Η ιστορία του χάνεται στα βαθύ της ελληνικής φυλής και λέγετε ότι ο πρώτος παν + κρατιαστής ,δηλαδή αυτός που κατέχει την απόλυτη δύναμη και γνώση, ήταν ο Θησέας που κατέβαλε τον Μινώταυρο με πυγμαχία και πάλη ή ο Ηρακλής  που όπως αναφέρεται στα Αργοναυτικά «μετά τη νίκη του  στο Παγκράτιο ανταμείφθηκε ο Ηρακλής με αργυρούν απαστράπτοντα κρατήρα »  Παρότι λοιπόν η χωρά μας έχει δημιουργήσει την απόλυτη πολεμική τέχνη οι Έλληνες ασχολούνται οτιδήποτε ξενόφερτο, επειδή έτσι είναι η μόδα.  Πολύ κρίμα.

4) Γιατί πρέπει ο Έλληνας να επιλέγει στα αγωνίσματα που θα ακολουθήσει και το Παγκράτιο ;;

Γιατί έχουμε την πληρέστερη πολεμική τέχνη του κόσμου, και δεν την αναδεικνύουμε!! Καταρχήν δεν είναι δυνατόν το παγκράτιο, να μην υπάγεται στα ολυμπιακά αθλήματα!!! Ευτυχώς που η Ελληνική και παγκόσμια ομοσπονδία παγκρατίου αθλήματος, δουλεύει πολύ σκληρά εδώ  και αρκετά χρόνια πάνω σε αυτό. Κανονικά το παγκράτιο θα έπρεπε να διδάσκεται στα σχολεία, στο στρατό και στην αστυνομία.  Ο Έλληνας μπορεί  να διδαχτεί  μέσα από αυτό, όχι μόνο την πολεμική τέχνη αυτή καθ’ αυτή ,αλλά και τον  χαρακτήρα , την  πυγμή ,την υπομονή και το  ψυχικό σθένος που διδάσκει. Γιατί λοιπόν  ο Έλληνας θα πρέπει  να επιλέγει άλλα μαχητικά στυλ, από τη στιγμή που έχει πρόγονο του και κληρονομιά το παγκράτιο;

5) Η δύναμη μπορεί να υπάρξει χωρίς την θέληση της ψυχής;; Η δύναμη μπορεί να νικήσει το μυαλό;;

Η δύναμη χωρίς το κατάλληλο πνευματικό και ψυχικό υπόβαθρο είναι σαν ένα δέντρο που οι ρίζες του έχουν σαπίσει . Η δύναμη ,από μονή της  σε καμία περίπτωση δεν θα μπορέσει να νικήσει το μυαλό, αν δεν εδράζεται σε  μια πνευματική βάση. Το ρητό «Νους υγιής εν σώματι υγιεί.»  είναι  ο τέλειος συνδυασμός για να πετύχουμε το καλύτερο  αποτέλεσμα για να παράγουμε άξιους και δυνατούς μαχητές και ανθρώπους.


6) Τι σημαίνει για σένα Τιμή και Αξιοπρέπεια και τι μήνυμα δίνεις σε όλους αυτούς τους σαλιάρηδες και τους υποκριτές που νομίζουν ότι μόνο με την δύναμη μπορούν να δημιουργήσουν φόβο και να κυριαρχήσουν;; 

Η τιμή είναι αρετή , ίσως η μεγαλύτερη από όλες ,περιλαμβάνει έννοιες όπως η ειλικρίνεια , η πραότητα , η καλοσύνη , το σθένος και εν γένει τον αυτοσεβασμό γι’ αυτό και είναι εξαιρετικά δύσκολο στις μέρες κάποιος να διέπεται από αυτήν. Όσο για την αξιοπρέπεια  , που και αυτή είναι μια μεγάλη αρετή , προϋποθέτει κάποια πράγματα που έχουν χαθεί στις μέρες μας οπού οι πάντες αθετούν αυτό που κάποτε λέγαμε «λόγο» , κάνουν «κολοτούμπες» αλλάζοντας τις υποτιθέμενες αρχές τους  και επιδεικνύουν εν είδη «μαγκιάς» την δύναμη τους όποια και αν είναι αυτή. Αυτό είναι ένα μήνυμα προς όλους όσους κάνουν κατάχρηση της δύναμης  , είτε μυϊκής είτε εξουσίας, δύναμη έχουν και τα βόδια μυαλό δεν έχουν.

7) Ποια είναι τα επόμενα βήματα σου, τι σχέδια έχεις κάνει;;

Τα βήματα μου είναι πάντα προσεκτικά και μελετημένα. Ήδη βρίσκομαι στην Αθήνα όπου σε συνεργασία , με τον αδελφικό μου φίλο  Σπύρο Κούρσαρη,των ultimate warriors, έχω αναλάβει το τμήμα παγκρατίου, μεικτών πολεμικών τεχνών και αυτοάμυνας (systema spetznaz) σε δυο  γυμναστήρια σε Πετρούπολη και Ταύρο.








8) Υπηρέτησες την πατρίδα εδώ  και πολλά χρόνια ως μόνιμος από την θέση των Ειδικών Δυνάμεων.Οι Ειδικές Δυνάμεις της πατρίδας είναι έτοιμες να δώσουν απαντήσεις όποτε και αν χρειαστεί;;

Υπηρέτησα την πατρίδα για 20 χρόνια, και αποστρατεύτηκα με το βαθμό του Ανθυπασπιστή, επειδή λοιπόν ακούω πολλά και διάφορα  από πολλούς για την μαχητική ικανότητα των ενόπλων δυνάμεων ,  απλά  χαμογελώ. Καοιοι μαλιστα λένε ότι "δεν έχουμε στρατό, δεν έχουμε ειδικές δυνάμεις , θα μας πάρουν φαλάγγι" ,σας πληροφορώ ότι έχουμε ειδικές δυνάμεις που πολλά κράτη , πλουσιότερα από εμάς ,  θα ζήλευαν. Οι Αμερικανοί navy seals , που θεωρούνται ο ανθός των ειδικών δυνάμεων των ΗΠΑ , δεν τα βγάζουν περά στο σχολειό της Δ.Υ.Κ (O.Y.K). Να είναι όλοι σίγουροι ότι όπου και όποτε χρειαστεί οι άντρες των ειδικών δυνάμεων θα κάνουν αυτό που έχουν εκπαιδευτεί να κάνουν, και θα το κάνουν σωστά.

9) Το σύστημα εξουσίας απαξιώνει χρόνο με τον χρόνο τις ένοπλες δυνάμεις . Ποια είναι η άποψη σου και τι μήνυμα θες να στείλεις σε όλους αυτούς;;

Το σύστημα εξουσίας γενικά απαξιώνει οποιαδήποτε κοινωνική ομάδα .Υπηρετώντας στις ένοπλες δυνάμεις  το έζησα  αυτό το φαινόμενο άμεσα . Μετά από 20 χρόνια υπηρεσίας , 136 επανδρώσεις βραχονησίδων,168 αλμάτων με αλεξίπτωτο , με άπειρες καταπονήσεις και πολλά  δεκαπενθήμερα μακριά από το σπίτι ,ο μισθός μου έφτασε στο υπέρογκο ποσό των 687 !!!! ευρώ μηνιαίως. Κακά τα ψέματα, όταν ο στρατιωτικός δεν ζει αξιοπρεπώς, και όταν η οικογένεια του πεινάει, μην περιμένετε από αυτόν να είναι αξιόμαχος..
10) Και κλείνοντας...τι σημαίνει για σένα ο Πόντος...οι σκλαβωμένες πατρίδες.

Πάντα άκουγα τις ιστορίες του Πόντου  από τον πάππου μου και πάντα μου τις έλεγε κλαίγοντας.  Μου μιλούσε για την ξεριζωμένη γενιά για την  γενοκτονία , τις σφαγές αμάχων, την  εξορία σε τάγματα εργασίας στα βάθη της Ανατολίας, τις μαζικές εξοντώσεις, όλα αυτά τα οποία όταν ακούει η κυρία Ρεπούση την κάνουν να αποχωρεί από την αίθουσα του κοινοβουλίου. Όμως όλοι τους ήταν προκομμένοι άνθρωποι , εργασιομανείς  , φιλότιμοι με τεράστια δύναμη ψυχής και αίσθημα φιλοξενίας.  Ήταν πολύ δυνατοί άνθρωποι είχαν αρχές, ήθος , ήταν  ταπεινοί και ταυτόχρονα υπερήφανοι. ΠΟΝΤΟΣ πολλα θα μπορούσα να πω αλλά θα τελειώσω με μια φράση που κάθε παππούς λέει στον εγγονό του. «Η ΡΩΜΑΝΙΑΝ ΚΑΙ ΑΝ ΕΠΕΡΑΣΕΝ......ΑΝΘΕΙ ΚΑΙ ΦΕΡΕΙ ΚΑΙ ΑΛΛΟ.» ΠΑΛΙ ΜΕ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΚΑΙΡΟΥΣ,ΠΑΛΙ ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΘΑ ΝΑΙ. Ελπίζω να μην σας κούρασα και σας ευχαριστώ πολύ για το χρόνο σας.

 ELNEWS - HELLENICPRIDE

Επιμέλεια συνέντευξης  - "Μαυρος Καβαλαρης"

recent

[4] [ΣΚΑΝΔΑΛΑ] [ticker] [Σ Κ Α Ν Δ Α Λ Α ! ! !]