Popular Posts

ELNEWS - Hellenic Pride

Ενοπλες Δυναμεις - Ελλαδα - Ελληνισμος - Κυπρος - Βαλκανια - Ειδησεις - Επικαιροτητα - Αποκαλυψεις

Blogger news

Blogroll

 

Blogger templates

[5] [SOS] [slider-top-big] [Slider Top]

ΣΚΑΝΔΑΛΟ: Ετοιμάζει αμνηστία για την Λίστα Λαγκάρντ η κυβέρνηση!!!

| No comment

Πανηγυρίζουν οι «νταβατζήδες» που αποκρύπτουν την είδηση

Το σχέδιο για απεμπλοκή των «νταβατζήδων» και των στελεχών της συγκυβέρνησης της Νέας Πασοκοκρατίας, από την υπόθεση της Λίστας Λαγκάρντ και άλλων συναφών λιστών ξεκινάει. Το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας του Ψυχάρη, «Τα Νέα» , επεξηγεί τον τρόπο με τον οποίο θα γίνει το «κόλπο», ώστε να σταματήσουν οι αποκαλύψεις γύρω από την Λίστα Λαγκάρντ και να αθωωθούν όσοι βρέθηκαν εμπλεκόμενοι σε αυτήν. Φυσικά, στην όλη υπόθεση δεν μιλάμε για «κοσμάκη», αλλά για την αφρόκρεμα του βόθρου της μεταπολίτευσης.

Βεβαίως η εφημερίδα παρουσιάζει το εν λόγω αίσχος προπαγανδιστικά, γράφοντας με μεγάλα γράμματα «Φορολογική αμνηστία για όλους!», δίνοντας έτσι την εντύπωση στον κοσμάκη ότι πρόκειται για μία ακόμα προσφορά της κυβέρνησης «με εντολή Σαμαρά». Διαβάζοντας, όμως, την ουσία του δημοσιεύματος, αντιλαμβάνεται ο καθείς ότι πρόκειται για φορολογική αμνηστία μόνο για τα λαμόγια.
Σύμφωνα, λοιπόν, με το σχέδιο όποιος πει τι κεφάλαια έχει κρυμμένα στο εξωτερικό γλιτώνει τα πρόστιμα, τις διώξεις και τους φόρους, πληρώνοντας 15% εφάπαξ ή 7,5% αν κάποια από αυτά τα κεφάλαια επενδυθούν (σε δημόσια έργα παραδείγματος χάριν). Έτσι αν κάποιος εργολάβος – καναλάρχης βρισκόταν στην Λίστα Λαγκάρντ, αντιμετωπίζοντας ποινικές ευθύνες για απόκρυψη εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ, θα κληθεί να πληρώσει μόλις 7,5% φόρο για μία και μόνο φορά, κερδίζοντας παράλληλα και νέα διόδια για τους δρόμους που θα φτιάξει. Το bonus του Σαμαρά στα λαμόγια, πέρα από τα παραπάνω είναι ότι όλα αυτά θα συνοδευτούν με απαλλαγή από έλεγχο του πόθεν έσχες, ανοίγοντας έτσι τον δρόμο και για αμνήστευση των παράνομων δραστηριοτήτων.

Την ίδια ώρα ο Έλληνας πολίτης που παίρνει απλά έναν μισθό πληρώνει συνεχείς, αλληλεπικαλυπτόμενους φόρους για το οτιδήποτε, αποδίδοντας στο Δημόσιο πάνω από το 50% των αποδοχών του. Όμως τα λαμόγια θα δώσουν ένα μικροποσό, που κανονικά δεν θα έπρεπε να καλύπτει ούτε καν την εγγύησή τους μετά την απολογία στον εισαγγελέα.
Με αυτόν τον τρόπο, η κυβέρνηση προσφέρει άλλο ένα μεγάλο δώρο στους «ενημερωτές», πολλοί εκ των οποίων περιλαμβάνονται στην Λίστα Λαγκάρντ. Το αντάλλαγμα που θα λάβει η κυβέρνηση θα είναι ακόμα περισσότερες «Χρυσαυγιάδες», ακόμα μεγαλύτερη λύσσα και μίσος εναντίον της τρίτης πολιτικής δύναμης του τόπου.
xryshaygh.com

recent

[4] [ΣΚΑΝΔΑΛΑ] [ticker] [Σ Κ Α Ν Δ Α Λ Α ! ! !]