Popular Posts

ELNEWS - Hellenic Pride

Ενοπλες Δυναμεις - Ελλαδα - Ελληνισμος - Κυπρος - Βαλκανια - Ειδησεις - Επικαιροτητα - Αποκαλυψεις

Blogger news

Blogroll

 

Blogger templates

[5] [SOS] [slider-top-big] [Slider Top]

Υπογράφηκε η σύμβαση των νέων πυρομαχικών για τα Leopard-2 του ΕΣ... ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΙΧΕ ΓΙΝΕΙ 10 ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΙΝ !!!

| No comment

Μερικό τέλος στην τεράστια εκκρεμότητα της έλλειψης κατάλληλων πυρομαχικών για τα άρματα μάχης LEOPARD-2 του ΕΣ μπαίνει μετά την ανακοίνωση της εταιρεία Rheinmetall στις 15 Αυγούστου για την ανάθεση σύμβασης αξίας €52 εκατ. από την ομοσπονδιακή υπηρεσία προμηθειών του υπουργείου Άμυνας της Γερμανίας (BAAINBw) που θα δράσει ως πελάτης και κατόπιν θα παραδοθούν στις τάξεις του ελληνικού στρατού στο πλαίσιο διακρατικής συμφωνίας για την προμήθεια 12.000 βλημάτων διαμετρήματος 120mm.

Η συμφωνία οριστικοποιήθηκε στις αρχές του 2014 και προβλέπει την παράδοση 12.000 βλήματων πολλαπλής χρήσης τύπου DM12A2 και διατρητικών τύπου DM63 και DM63A1 καθώς και τη διαδικασία πιστοποίησης των τελευταίων στο Σύστημα Ελέγχου Πυρός των αρμάτων μάχης Leopard-2A4.
Τα βλήματα τύπου DM12A2 και DM63 αναμένεται να παραδοθούν μέχρι τα τέλη του έτους για άμεση επιχειρησιακή αξιοποίηση ενώ η παράδοση των βλημάτων τύπου DM63A1 θα πραγματοποιηθεί εντός διετίας σε τρεις παρτίδες(Lots) μετά την εισαγωγή των βλητικών δεδομένων  στους υπολογιστές των αρμάτων μάχης στις αρχές του επόμενου έτους. Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση της γερμανικής εταιρείας, απάρτια των υπό προμήθεια DM63A1 κατασκευάζονται ήδη στα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα (EAΣ).
Σήμερα ο Ελληνικός Στρατός έχει ένα στόλο από 353 Leopard-2 . Από αυτά τα οχήματα μάχης, τα 170 Leopard-2A6HEL είναι οπλισμένα με το μακρύκανο πυροβόλο της  Rheinmetall L55 , ενώ τα υπόλοιπα 183 Leopard 2A4 διαθέτουν το κόντο μοντέλο L44 μοντέλο επίσης της ίδιας εταιρείας.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

recent

[4] [ΣΚΑΝΔΑΛΑ] [ticker] [Σ Κ Α Ν Δ Α Λ Α ! ! !]