Popular Posts

ELNEWS - Hellenic Pride

Ενοπλες Δυναμεις - Ελλαδα - Ελληνισμος - Κυπρος - Βαλκανια - Ειδησεις - Επικαιροτητα - Αποκαλυψεις

Blogger news

Blogroll

 

Blogger templates

[5] [SOS] [slider-top-big] [Slider Top]

Συμπαραγωγή με τα ΕΑΣ τα βλήματα των Leopard δίνουν οι Γερμανοί !! ΜΑΣ ΕΚΑΝΑΝ ΧΑΡΗ...;;;

| No comment


Επιμέλεια Λ. ΛΙΓΟΥΡΙΩΤΗΣ 


Συγκεκριμένες εξαγωγικές προοπτικές - που αναμένεται να γίνουν συμβάσεις σύντομα- περιλαμβάνει μεταξύ άλλων η Συμφωνία -Πλαίσιο που υπεγράφη πριν από λίγο στο Υπουργείο Άμυνας μεταξύ της κρατικής εταιρίας ''Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα''( πρώην ΠΥΡΚΑΛ-ΕΒΟ) και του γερμανικού κολοσσού στον χώρο της άμυνας Ράιμενταλ, παρουσία του Υπουργού κ Δημ. Αβραμόπουλου και της αν. Υπουργού κ. Φώφης Γεννηματά.



Πυρομαχικά για το Γερμανικό Στρατό αλλά και κάννες για στρατό τρίτης χώρας είναι μεταξύ των συμβάσεων που όλα δείχνουν ότι θα υπογραφούν σύντομα μεταξύ της ΕΑΣ και της Ραιμεντάλ ενώ ήδη η γερμανική εταιρία στο πλαίσιο της ως άνω γενικής συμφωνίας  έδωσε, ως συμπαραγωγή, στην ελληνική εταιρία να κατασκευάσει ένα μέρος υλικών από το συμβόλαιο για την αγορά από το Βερολίνο 12.000 βλημάτων 120 χιλ για τα τανκς Leopard 2 του ελληνικού στρατού.Η συμφωνία προβλέπει ότι αν η Ραιμενταλ κερδίσει τον μεγάλο διαγωνισμό για μερικές δεκάδες χιλιάδες βλήματα των Leo 2, τότε τα ΕΑΣ θα είναι συμπαραγωγός. Ανάλογη συμφωνία έχουν τα ΕΑΣ και με την αμερικανική εταιρία ΑΤΚ που διεκδικεί - όπως ενδεχομένως και άλλοι - το συμβόλαιο.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος των ΕΑΣ κ Χριστόπουλος - που υπέγραψε την συμφωνία μαζί με τον Πρόεδρο και ΔΣ της Ραιμεντάλ κ W.Kramer- εμφανίστηκε ιδιαίτερα αισιόδοξος ότι η συμφωνία με την Ρα'ι΄μενταλ θα αποδώσει γρήγορα καρπούς με συμβόλαια για τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις όσο και για εξαγωγές.
Η συμφωνία προβλέπει 12 μεγάλες κατηγορίες προϊόντων - πυρομαχικών και όπλων - οι οποίες μπορούν να κατασκευαστούν άμεσα στα ΕΑΣ - ολικά ή μερικά.Οι κατηγορίες αυτές προέκυψαν από την αξιολόγηση των δυνατοτήτων  των εργοστασίων των ΕΑΣ  από Γερμανούς τεχνικούς που βρήκαν μάλιστα ότι μπορεί να επεκταθούν εύκολα.

Η Διοίκηση των ΕΑΣ ( οι κκ Χριστόπουλος και ο Πρόεδρος κ. Δεμίρης) εκτιμούν ότι με την υλοποίηση του προγράμματος σωτηρίας που ''τρέχει'' το Υπουργείο με την καθοδήγηση της κ. Γεννηματά ( έχει γράψει το ONALERT  αναλυτικά) μπορεί η εταιρία να περάσει το τεστ της τρόικας στο τέλος του έτους. Μάλιστα είναι τόσο σίγουροι που ο κ. Χριστόπουλος έλεγε σε ''πηγαδάκι'' ότι το ''πρόβλημα'' των ΕΑΣ είναι τώρα η υλοποίηση της παραγωγής...

onalert.gr

recent

[4] [ΣΚΑΝΔΑΛΑ] [ticker] [Σ Κ Α Ν Δ Α Λ Α ! ! !]