Popular Posts

ELNEWS - Hellenic Pride

Ενοπλες Δυναμεις - Ελλαδα - Ελληνισμος - Κυπρος - Βαλκανια - Ειδησεις - Επικαιροτητα - Αποκαλυψεις

Blogger news

Blogroll

 

Blogger templates

[5] [SOS] [slider-top-big] [Slider Top]

Η Τουρκία διαψεύδει ότι έδωσε στις ΗΠΑ την βάση του Ιντσιρλίκ!! - Χοντρό παζάρι!!

| No comment


Η Άγκυρα “παίζει” τις ΗΠΑ σαν την γάτα με το ποντίκι. Τώρα διαψεύδει ότι συμφώνησε στην χρήση της βάσης του Ιντσιρλίκ.



H Posta με τίτλο «Διάψευση από την Τουρκία (για είδηση) στον αμερικανικό Τύπο» γράφει ότι η Άγκυρα διαψεύδει την είδηση που έχει δημοσιευτεί στον αμερικανικό Τύπο, σύμφωνα με την οποία, η Τουρκία αποφάσισε να παραχωρήσει τις βάσεις της, μεταξύ των οποίων και τη ΝΑΤΟική βάση του Ιντσιρλίκ, στις συμμαχικές δυνάμεις, των οποίων ηγούνται οι ΗΠΑ, στην κοινή προσπάθεια αντιμετώπισης του «Ισλαμικού κράτους».

Πηγές από το περιβάλλον του Τούρκου Πρωθυπουργού δήλωσαν σχετικά με το αίτημα των ΗΠΑ για τη βάση του Ιντσιρλίκ, ότι «δεν υπάρχει νεότερη συμφωνία».

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, υπάρχει (μόνο) συμφωνία για την εκπαίδευση της συριακής αντιπολίτευσης, αλλά όχι σχετικά με το πώς και πού θα πραγματοποιηθεί.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα της Posta, ο Τύπος των ΗΠΑ, ισχυρίζεται ότι μετά από τηλεφωνική επικοινωνία του Τούρκου υπουργού Άμυνας, Ισμέτ Γιλμάζ και του Αμερικανού ομολόγου του, Chuck Hagel, η Τουρκία αποδέχτηκε να χρησιμοποιηθούν οι βάσεις της, ενώ οι ΗΠΑ ευχαρίστησαν την Τουρκία για την απόφασή της.

Ανοιχτό θέμα ακόμη...

Αλλά και η Hurriyet Daily News (εφημερίδα που ανήκει στον ίδιο Όμιλο με την Posta), σε δημοσίευμα που έχει αναρτήσει στην ιστοσελίδα της, με τίτλο «Turkey says talks on İncirlik still continuing» γράφει ότι θέματα όπως η χρήση (ή μη) των τουρκικών βάσεων, συμπεριλαμβανομένης της βάσης του Ιντσιρλίκ, και η χρήση του τουρκικού εναέριου χώρου στις επιχειρήσεις κατά των ακραίων ομάδων σε Ιράκ και Συρία, παραμένουν στην ατζέντα των συνομιλιών μεταξύ Τούρκων και Αμερικανών στρατιωτικών αξιωματούχων, ενώ η Τουρκία διαψεύδει τους ισχυρισμούς ότι έχει επιτευχθεί συμφωνία σε αυτά τα θέματα.

Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, τα τουρκικά ΜΜΕ αναφέρουν, ότι σύμφωνα με ανώνυμες πηγές, πέρα από το ζήτημα της εκπαίδευσης των Σύρων της αντιπολίτευσης, δεν υπάρχει νεότερη συμφωνία μεταξύ ΗΠΑ και Τουρκία.

onalert.gr

recent

[4] [ΣΚΑΝΔΑΛΑ] [ticker] [Σ Κ Α Ν Δ Α Λ Α ! ! !]