Popular Posts

ELNEWS - Hellenic Pride

Ενοπλες Δυναμεις - Ελλαδα - Ελληνισμος - Κυπρος - Βαλκανια - Ειδησεις - Επικαιροτητα - Αποκαλυψεις

Blogger news

Blogroll

 

Blogger templates

[5] [SOS] [slider-top-big] [Slider Top]

ΕΝΑ ΜΗΝΥΜΑ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΤΟΥ ΜΑΝΩΛΗ ΚΑΠΕΛΩΝΗ...!!

| No comment

Στη Δικαιοσύνη, κατά της Χρυσής Αυγής, προσέφυγαν οι γονείς του 22χρονου Μάνου Καπελώνη, ο οποίος είχε δολοφονηθεί μαζί με τον 23χρονο Γιώργο Φουντούλη έξω από τα γραφεία του κόμματος στο Νέο Ηράκλειο, από αγνώστους που τους πυροβόλησαν στο κεφάλι.

Όπως γράφει το Έθνος και η δημοσιογράφος Μαίρη Μπενέα, με αίτησή τους που κατέθεσαν στο Τμήμα Ασφαλιστικών Μέτρων του Πρωτοδικείου της Αθήνας οι γονείς του Μάνου Καπελώνη, Κωνσταντίνος και Ουρανία-Σμαράγδα, καθώς και η αδελφή του, Ιουλία-Χριστίνα, υποστηρίζουν ότι η Χρυσή Αυγή εκμεταλλεύεται το όνομα και την εικόνα του παιδιού τους για πολιτικές σκοπιμότητες, τις οποίες χαρακτηρίζουν "ως απολύτως ασύμβατες με τον χαρακτήρα, τις πεποιθήσεις και τα ιδανικά του και ως προσβλητικές για την προσωπικότητά του" και ζητούν από το δικαστήριο να απαγορεύσει στο κόμμα να χρησιμοποιεί το όνομα και την εικόνα του.
Η υπόθεση θα εκδικαστεί στις 21 Νοεμβρίου στο Μονομελές Πρωτοδικείο της Αθήνας, ωστόσο μέχρι τότε η Χρυσή Αυγή θα συνεχίσει να χρησιμοποιεί το όνομα και την εικόνα του Μάνου Καπελώνη, καθώς η πρόεδρος υπηρεσίας απέρριψε χθες το αίτημα της οικογένειάς του να απαγορευτεί προσωρινά στο κόμμα, μέχρι την εκδίκαση της αίτησης, να χρησιμοποιεί το όνομα και την εικόνα του 22χρονου.
Μεταξύ άλλων η οικογένεια Καπελώνη στην αίτησή της, με την οποία ζητάει επιπλέον την προσωπική κράτηση 6 μηνών του γενικού γραμματέα της ΧΑ Νίκου Μιχαλολιάκου και χρηματική ποινή 30.000 ευρώ για κάθε παραβίαση της δικαστικής απόφασης, κάνει λόγο για "ευρύτατη κατάχρηση του ονόματος και της εικόνας του λατρεμένου μας, με σκοπό την πολιτική εκμετάλλευση του τραγικού και άδικου θανάτου του".
Σε κοινή θέα
Οι συγγενείς αναφέρονται, επίσης, στις εικόνες του παιδιού τους και του επίσης νεκρού Γιώργου Φουντούλη, που εκτίθενται σε κοινή θέα στην επίσημη ηλεκτρονική σελίδα της Χρυσής Αυγής και στην πρόσοψη των γραφείων της, όπως και στο γεγονός ότι το κόμμα χρησιμοποιεί την εικόνα του για διακόσμηση του πάνελ των τηλεοπτικών εκπομπών προπαγάνδισης και τονίζουν ότι "ο Μάνος ουδέποτε θα συναινούσε στην εν ζωή ή μετά θάνατον ηρωοποίησή του και στην εκμετάλλευση του ονόματος και της εικόνας του για πολιτικές σκοπιμότητες, ως απολύτως ασύμβατες με τον χαρακτήρα, τις πεποιθήσεις και τα ιδανικά του και ως προσβλητικές για την προσωπικότητά του", ενώ επισημαίνουν ότι "η διαρκής δημόσια κατάχρηση και πολιτική εκμετάλλευση του τραγικού θανάτου του πολυαγαπημένου μας προσβάλλει τη μνήμη του, ενώ διαιωνίζει και καθιστά αβάσταχτο το πένθος μας για την απώλειά του".
Στο δικαστήριο κατέθεσε η μητέρα του 22χρονου Ουρανία-Σμαράγδα Καπελώνη, η οποία τόνισε ότι "δεν αντέχει να κυκλοφορεί και να βλέπει γιγαντοαφίσες του παιδιού της".
Αντίθετα από την πλευρά της ΧΑ κατέθεσε μάρτυρας ο οποίος υποστήριξε ότι ο Μάνος Καπελώνης πρωτοστατούσε στις εκδηλώσεις του κόμματος.
Ο συνήγορος της οικογένειας Καπελώνη Γιάννης Βλάχος, αναφερόμενος στην απόρριψη του αιτήματος περί προσωρινής διαταγής, δήλωσε στο "Εθνος" ότι "μέχρι να εκδικασθούν τα ασφαλιστικά μέτρα παρατείνεται ο αβάσταχτος ψυχικός πόνος των συγγενών, που υποχρεώνονται να αντικρίζουν καθημερινώς σε γιγαντοαφίσες εικόνες του νεκρού που έχει αναρτήσει η Χρυσή Αυγή έξω από τα γραφεία της ανά την Ελλάδα και να υπομένουν την πολιτική εκμετάλλευση της σύντομης ζωής και του τραγικού θανάτου του.
Tέλος, η απόφαση αυτή δίνει το πράσινο φως στη διοργάνωση της φαραωνικής προπαγανδιστικής φιέστας που μόλις σήμερα ανακοίνωσε η Χρυσή Αυγή για να "τιμήσει" μετά φανών και λαμπάδων την επέτειο της δολοφονίας δύο νέων ανθρώπων, η οποία παραμένει ανεξιχνίαστη και της οποίας δεν έχουν αποκαλυφθεί ακόμη ούτε οι φυσικοί, ούτε οι ηθικοί αυτουργοί.
Ο Μάνος Καπελώνης, στη νεαρή ηλικία των είκοσι δύο ετών, με αδιαμόρφωτη ακόμη την κοινωνικοπολιτική και ιδεολογική του ταυτότητα, ουδέποτε θα συναινούσε στη μεταθανάτια "ηρωοποίησή" του και στην εκμετάλλευση του προσώπου του για πολιτικές σκοπιμότητες, ως απολύτως ασύμβατες με τον ψυχικό και ηθικό του κόσμο".
Πηγή: Έθνος

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΜΑΣ.... 

 Οι συμβολισμοί αποτελούν πάντα αναπόσπαστο κομμάτι κάθε ιδεολογίας καθώς αυτοί λειτουργούν στο θυμικό του κάθε ανθρώπου και λειτουργούν σαν εφαλτήριο αγώνων. Πόσοι δεν έχουν δει μπλουζάκια με τον Τσε Γκεβάρα , τον Commandante Marcos , τον Μίκη Μάντακα και άλλους πολλούς , πόσοι δεν έχουν ψιθυρίσει τραγούδια που αναφέρονται στην μνήμη τους και πόσοι δεν τους έχουν τιμήσει σε εκδηλώσεις και μνημόσυνα , πολιτικά και μη , ώστε να μείνουν αναλλοίωτοι οι αγώνες τους στον χρόνο; Πολλοί.

 Κάθε ηλικίας και φίλου που διακατέχονται από την οποιαδήποτε αγωνιστικότητα απέναντι σε κάθε κυβέρνηση που προσπαθεί να κάνει τον λαό της σκλάβο. Το ίδιο κάνουμε και εμείς όταν μνημονεύουμε τους τιμημένους νεκρούς συναγωνιστές μας Γιώργο Φουντούλη και Μανώλη Καπελώνη αλλά και τον Αλέξανδρο Γέροντα τον νέο Διγενή μας που πάλεψε και νίκησε τον θάνατο όταν οι τρεις τους δέχτηκαν την θρασύδειλη επίθεση παρακρατικών σχεδόν ένα χρόνο πριν. Σε κάθε συγκέντρωση , σε κάθε εκδήλωση και ομιλία όλοι μας τους μνημονεύουμε και τους τιμούμε και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε χωρίς φυσικά να στοχεύουμε σε πολίτικο όφελος όπως άλλοι έχουν κάνει κατά καιρούς. 

Κάτι τέτοιο φυσικά δε φαίνεται να το συνειδητοποιεί η οικογένεια του Μανώλη Καπελώνη που κινήθηκε δικαστικά καταθέτοντας ασφαλιστικά μέτρα δηλώνοντας ότι : ‘’ η Χρυσή Αυγή εκμεταλλεύεται το όνομα και την εικόνα του παιδιού τους για πολιτικές σκοπιμότητες, τις οποίες χαρακτηρίζουν’’ ως απολύτως ασύμβατες με τον χαρακτήρα, τις πεποιθήσεις και τα ιδανικά του και ως προσβλητικές για την προσωπικότητά του ‘’ και ζητούν από το δικαστήριο να απαγορεύσει στο κόμμα να χρησιμοποιεί το όνομα και την εικόνα του. Μεταξύ άλλων η οικογένεια Καπελώνη στην αίτησή της, με την οποία ζητάει επιπλέον την προσωπική κράτηση 6 μηνών του γενικού γραμματέα της ΧΑ Νίκου Μιχαλολιάκου και χρηματική ποινή 30.000 ευρώ για κάθε παραβίαση της δικαστικής απόφασης, κάνει λόγο για ’’ευρύτατη κατάχρηση του ονόματος και της εικόνας του λατρεμένου μας, με σκοπό την πολιτική εκμετάλλευση του τραγικού και άδικου θανάτου του’’. Συν τοις άλλοις ο συνήγορος της οικογένειας δήλωσε: ‘’ Ο Μάνος Καπελώνης, στη νεαρή ηλικία των είκοσι δύο ετών, με αδιαμόρφωτη ακόμη την κοινωνικοπολιτική και ιδεολογική του ταυτότητα, ουδέποτε θα συναινούσε στη μεταθανάτια "ηρωοποίησή" του και στην εκμετάλλευση του προσώπου του για πολιτικές σκοπιμότητες, ως απολύτως ασύμβατες με τον ψυχικό και ηθικό του κόσμο ‘’. 

Είναι λοιπόν σαφές ότι η οικογένεια δια στόματος του συνηγόρου της θεώρει τον νεκρό συναγωνιστή μας χαμηλής νοημοσύνης και ότι τύγχανε αδιαμόρφωτου χαρακτήρα και ότι είχε λανθασμένη πολιτική και ιδεολογική ταυτότητα και ότι ο ίδιος δε θα ήθελε την τιμή που του αποδίδεται από εμάς. Εκτος λοιπόν ότι οι ίδιοι οι συγγενείς "καθυβρίζουν" τον Μανώλη αποκαλώντας τον με αυτούς τους χαρακτηρισμούς θεωρούν ότι κάθε νέος που έρχεται στις γραμμές μας είναι αδιαμόρφωτος πολιτικά , και ας είναι άνω των 18 ετών , ή το κάνει γιατί έχει ψυχικά ή νοητικά προβλήματα. 

Αυτό σαφώς θα ίσχυε αν κάποιος νέος αποφάσιζε να ενταθεί σε κάποιον σχηματισμό της ψοφοδεξιάς πολυκατοικίας ή στους ανθέλληνες νεοταξίτες της αριστεράς αλλά όχι στην Χρυσή Αυγή. Αυτός που αποφασίζει να ενταθεί στις γραμμές μας είναι ένας πολίτικος στρατιώτης , ένας τιμητής τους έθνους που είναι έτοιμος να δώσει την ψυχή του για την Ελλάδα κάτι που οι λοιποί ραγιάδες τρέμουν. Γνωρίζει πολύ καλά ότι φέρει την ταυτότητα του Έλληνα Εθνικιστή με ότι αυτό συνεπάγεται. Ας σταματήσουν λοιπόν όλοι οι πολέμιοι μας των αστικοφυλλάδων τις κλάψες και τους χαρακτηρισμούς και ας δουν την πικρή αλήθεια που έρχεται καταπάνω τους αυτή του γίγαντα εθνικισμού και ας μπουν στα λαγούμια τους. 

ΓΙΩΡΓΟΣ ΦΟΥΝΤΟΥΛΗΣ – ΜΑΝΩΛΗΣ ΚΑΠΕΛΩΝΗΣ 
Α Θ Α Ν Α Τ Ο Ι ! ! 

ΜΑΥΡΟΣ ΚΑΒΑΛΑΡΗΣ

ELNEWS - HELLENICPRIDE

recent

[4] [ΣΚΑΝΔΑΛΑ] [ticker] [Σ Κ Α Ν Δ Α Λ Α ! ! !]