ELNEWS - Hellenic Pride

Ενοπλες Δυναμεις - Ελλαδα - Ελληνισμος - Κυπρος - Βαλκανια - Ειδησεις - Επικαιροτητα - Αποκαλυψεις

Blogger news

Blogroll

 

Blogger templates

[5] [SOS] [slider-top-big] [Slider Top]

Προειδοποιούν οι ειδικοί για τον Έμπολα: Μεγαλύτερος κίνδυνος σε Ελλάδα και Ισπανία λόγω λιτότητας!!

| No comment


Δεδομένου του επιπέδου των υγειονομικών και ιατρικών κανονισμών στην Ευρώπη, «η κατάσταση δεν μπορεί αν συγκριθεί με ό,τι συμβαίνει στην Αφρική. Μία επιδημία Έμπολα στην Ευρώπη είναι εξαιρετικά απίθανη», διαβεβαίωσε την Τετάρτη ο εκπρόσωπος για θέματα Υγείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Φρεντερίκ Βενσάν.


«Οταν τα μέτρα ασφαλείας εφαρμόζονται, ο κίνδυνος ελέγχεται», είπε υπενθυμίζοντας ότι μέχρι την ισπανική «παραφωνία», στην Ευρώπη δεν είχαν εμφανισθεί παρά οκτώ κρούσματα του ιού Έμπολα, όλα σε υγειονομικό και ιατρικό προσωπικό που επαναπατρίσθηκε από την Αφρική.
Σύμφωνα με Ευρωπαίο διπλωμάτη, «αν και οι Ισπανοί δεν έχουν ακόμη εντοπίσει το σφάλμα που επέτρεψε την πρώτη μετάδοση του ιού από ασθενή που είχε επαναπατρισθεί από την Αφρική, υπάρχει εκεί ένα κενό που πρέπει να σημάνει συναγερμό».
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αποφάσισε χθες να ενισχύσει την εκστρατεία ενημέρωσης των ταξιδιωτών και του ιατρικού προσωπικού, με αντικείμενο τον ταχύτερο εντοπισμό της εισόδου ασθενούντων προσώπων στο ευρωπαϊκό έδαφος.
Ευρωπαίοι αξιωματούχοι δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο αναθεώρησης των διαδικασιών εισαγωγής στα νοσοκομεία και των κριτηρίων που επιτρέπουν τον εντοπισμό των κρουσμάτων ιού.
«Διαθέτουμε κανόνες, υλικό, τεχνικές ντυσίματος και γδυσίματος, αλλά συμπεραίνουμε ότι αυτά δεν έχουν 100% αποτελεσματικότητα, διότι λίγες ασθένειες απαιτούν τέτοια προστατευτικά μέτρα για την αποφυγή της μετάδοσης και τα αντανακλαστικά δεν είναι δεδομένα», τονίζει ένας ειδικός.
Η υπόθεση του σκύλου της Ισπανίδας νοσοκόμας φέρνει στο φως την ανυπαρξία πρόβλεψης για τα οικόσιτα ζώα. Εδώ και μήνες, η Ευρωπαϊκή Ενωση θέτει κανόνες, εφαρμόζει μέτρα, προσδιορίζοντας τα νοσοκομεία και το προσωπικό που πρέπει να κινητοποιηθούν. «Αλλά, από όσο γνωρίζω, κανείς δεν έθεσε το θέμα 'τι θα κάνουμε με τα οικόσιτα ζώα'», επισημαίνει ο ίδιος ειδικός.
«Η πλειοψηφία των μεγάλων χωρών διαθέτουν κανόνες και μέτρα, αλλά υπάρχουν αρκετά κενά ώστε να μην είναι δυνατόν να αποκλεισθούν σφάλματα», λέει ο καθηγητής Νέιθαν Κλάμεκ, ειδικός λοιμωξιολόγος στο εντεταλμένο νοσοκομείο των Βρυξελλών.
Κυρίως στις χώρες που έχουν πληγεί από τη λιτότητα, όπως η Ελλάδα και η Ισπανία, όπου υπάρχει έλλειψη προσωπικού και μέσων, προσθέτει ο καθηγητής απηχώντας και τις προειδοποιήσεις των ισπανικών συνδικάτων.
Σύμφωνα με την ιστοσελίδα Europolitique, που επικαλείται εσωτερικό έγγραφο της ΕΕ, η Πορτογαλία περιλαμβάνεται στις πλέον εξοπλισμένες χώρες, με 37 κλίνες, μονάδες καραντίνας και αεροπλάνα-ασθενοφόρα, μαζί με την Δανία (42 κλίνες), την Ιταλία και τη Γαλλία (21 και 20 κλίνες αντίστοιχα).
«...διότι, αν και είναι βέβαιο ότι ασθενείς (του Εμπολα) θα φθάσουν στην Ευρώπη, δεν θα υπάρξει επέκταση, διότι οι διαγνωστικές μας ικανότητες, οι δυνατότητες απομόνωσης και ιατρικής φροντίδας των ασθενών είναι αρκετά μεγάλες» για να σπάσει η αλυσίδα της μετάδοσης, λέει ο καθηγητής Κλάμεκ.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

recent

[4] [ΣΚΑΝΔΑΛΑ] [ticker] [Σ Κ Α Ν Δ Α Λ Α ! ! !]