Popular Posts

ELNEWS - Hellenic Pride

Ενοπλες Δυναμεις - Ελλαδα - Ελληνισμος - Κυπρος - Βαλκανια - Ειδησεις - Επικαιροτητα - Αποκαλυψεις

Blogger news

Blogroll

 

Blogger templates

[5] [SOS] [slider-top-big] [Slider Top]

Μνημονιακή στροφή Τσίπρα στο Κόμο παρέα με τον Μόντι !!!

| No comment
Πολλά ειπώθηκαν για την παρουσία του Τσίπρα στην ιταλική «Λέσχη Μπίλντεμπεργκ», καθώς και την άψογη συνεύρεση που είχε με τον τραπεζίτη Ντράγκι και το μέλος της Τριμερούς Επιτροπής του Παπαδήμου, Μόντι.
Αξίζει όμως να γίνει και μία αναφορά στα λεγόμενα του Τσίπρα, τα οποία συνάδουν πλήρως με την έως τώρα διγλωσσία του μορφώματος της αριστεράς. Στην ομιλία του ενώπιον των τραπεζιτών ο Τσίπρας ξέχασε τα «σκισμένα μνημόνια», τις μονομερείς ενέργειες και τον… Λαφαζάνη κάνοντας μία «επίθεση φιλίας» και θεσμικού λόγου απέναντι σε αυτούς που μέχρι πριν λίγο καιρό ονόμαζε τοκογλύφους.
Στην ομιλία του, υπεραμύνθηκε της πολιτικής Σαμαρά, λέγοντας ότι «δεν μπορούμε να επιστρέψουμε στα μεγάλα ελλείμματα του παρελθόντος». Ουσιαστικά η παραπάνω φράση δεδομένης της καταστροφής που έχει υποστεί η Ελληνική Οικονομία και της παντελούς απουσίας προγράμματος εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ για «ανάστασή» της σημαίνει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα ακολουθήσει την ίδια πολιτική υπερφορολόγησης που ακολουθεί και ο Σαμαράς. Σε κάθε περίπτωση καθιστά την ρητορεία ΣΥΡΙΖΑ περί αυξήσεως μισθών, συντάξεων και παροχών παντελώς άκυρη.

Είχε, όμως, και συνέχεια η όλη προσέγγιση Τσίπρα με τους διεθνείς τοκογλύφους. Στο περιθώριο της συνεδριάσεως της ιταλικής «Λέσχης Μπίλντερμπεργκ», ο Τσίπρας έδωσε συνέντευξη στο αμερικανικό δίκτυο CNBC, στο οποίο τόνισε ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ δεν αποτελεί απειλή για την Ευρώπη», εννοώντας προφανώς την Ευρώπη ως μία νομισματική και τραπεζική ένωση. Εξάγουμε το παραπάνω συμπέρασμα διότι προηγουμένως συνέτρωγε με τους κύριους πρεσβευτές της Ευρώπης των τοκογλύφων, όπως ο Ντράγκι, ο Μόντι, ο Νταίσελμπλουμ και άλλοι.
Αυτό που αντιπρότεινε ο Τσίπρας δεν ήταν η καταγγελία του μνημονίου και η αναβίωση της Ελληνικής Οικονομίας, αλλά ένα «κούρεμα» του χρέους όπως έγινε και με το PSI, οδηγώντας χιλιάδες μικροομολογιούχους στην αυτοκτονία. Σε τι διαφέρει άραγε η πρόταση αυτή του Τσίπρα από τις πολιτικές της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ; Σε τίποτα, βεβαίως, μιας και αποτελεί προοίμιο της μελλοντικής συγκυβερνήσεως του μνημονίου μεταξύ ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ και κάποιου άλλου συγκολλητικού υλικού, που θα είναι ή το «Ποτάμι» ή το ΠΑΣΟΚ, ανάλογα με τα ποσοστά.
xryshaygh.com

recent

[4] [ΣΚΑΝΔΑΛΑ] [ticker] [Σ Κ Α Ν Δ Α Λ Α ! ! !]