Popular Posts

ELNEWS - Hellenic Pride

Ενοπλες Δυναμεις - Ελλαδα - Ελληνισμος - Κυπρος - Βαλκανια - Ειδησεις - Επικαιροτητα - Αποκαλυψεις

Blogger news

Blogroll

 

Blogger templates

[5] [SOS] [slider-top-big] [Slider Top]

Νέα τουρκική πρόκληση…!! Ο Ναμί πήγε στις Βρυξέλλες και είδε τον απερχόμενο Επίτροπο Διεύρυνσης!!

| No comment


Μετά την ακύρωση της συνάντησής του με τον πρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου, Μάρτιν Σουλτς, ο λεγόμενος υπουργός Εξωτερικών του ψευδοκράτους, Οζντίλ Ναμί, επιχείρησε εκ νέου να «κλείσει» ραντεβού στις Βρυξέλλες. Με τις πολιτικές ομάδες του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου δεν κατάφερε να διευθετήσει επαφές, καθώς η Ολομέλεια συνεδρίαζε στο Στρασβούργο και ο Ναμί ταξίδευσε στις Βρυξέλλες.


Προφανώς, αυτή η λεπτομέρεια έχει διαφύγει από αυτούς που ανέλαβαν να του διευθετήσουν τις συναντήσεις. Έκλεισε, ωστόσο, ραντεβού με τον απερχόμενο Επίτροπο για τη Διεύρυνση, Στέφαν Φούλε, τον οποίο βλέπει μονίμως και με κάθε ευκαιρία. Η συνάντησή του αυτή είναι η πρώτη μετά την απόφαση του νέου προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιούνγκερ, να μεταφέρει την Ομάδα Δράσης για την τουρκοκυπριακή κοινότητα στη Γενική Διεύθυνση Περιφερειακής Πολιτικής της Ε.Ε. από τη Γενική Διεύθυνση Διεύρυνσης που ανήκε ώς τώρα.
Όπως είναι γνωστό, η δημιουργία και λειτουργία της Ομάδας Δράσης στη Διεύθυνση Διεύρυνσης έγινε αμέσως μετά την ένταξη της Κύπρου στην Ε.Ε. και ήταν προδήλως ένα τιμωρητικό μέτρο κατά της Λευκωσίας για την απόρριψη του σχεδίου Ανάν από τη συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών. Ο Οζντίλ Ναμί, λοιπόν, συνάντησε τον Στέφαν Φούλε, στον οποίο έθεσε και αυτό το θέμα, ενώ τον ενημέρωσε και για το Κυπριακό. Μιλώντας στο τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή, μετά τη συνάντηση με τον Επίτροπο, ο κ. Ναμί παρουσιάσθηκε υπέρμαχος μιας θετικής έκθεσης της Κομισιόν για την ενταξιακή πορεία της Τουρκίας. Είπε πως η έκθεση «δεν πρέπει να έχει άδικες απαιτήσεις από την Τουρκία επί του Κυπριακού».
«Δυστυχώς, μέχρι σήμερα, βλέπουμε ότι οι εκθέσεις προόδου περιείχαν άδικες απαιτήσεις από την Τουρκία. Παραδείγματος χάρη, απαιτείται από την Τουρκία να εξομαλύνει τις σχέσεις της με την ούτω καλούμενη Κυπριακή Δημοκρατία που αποτελείται μόνο από τους Ε/κ και είναι παράνομη. Ωστόσο, αυτή είναι η ουσία του Κυπριακού. Τέτοιες απαιτήσεις σημαίνουν ότι η ΕΕ δεν γνωρίζει ή παραγνωρίζει το Κυπριακό», ισχυρίσθηκε ο Ναμί.
Αναφέρθηκε και στο θέμα του φυσικού αερίου, κάνοντας λόγο για συνεργασία μεταξύ Τουρκίας, Ισραήλ, Αιγύπτου και Κύπρου, που θα δημιουργήσει θετική ατμόσφαιρα. Δεν έχει μεταδοθεί κάτι σχετικά με τις άλλες επαφές του Ναμί, ο οποίος ως γνωστόν θα μεταβεί και στη Νέα Υόρκη για επαφές. Δεν έγινε γνωστό το πρόγραμμα των επαφών του στις ΗΠΑ. Στον Οζερσάι ο Γερμανός υπουργός Ευρώπης Με τον υπουργό Ευρώπης της Γερμανίας, Michael Roth, συναντήθηκε ο Τ/κ διαπραγματευτής Κουντρέτ Οζερσάι. Όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, η λεγόμενη προεδρία εξέδωσε ανακοίνωση για τη συνάντηση στην οποία αναφέρεται ότι αυτή έλαβε χώρα στο γραφείο του διαπραγματευτή και ότι ο Γερμανός υπουργός συνοδευόταν από τους βουλευτές Manuel Sarrazin και Heinz Barchmann.
Στη συνάντηση, που κράτησε σχεδόν μια ώρα, συζητήθηκε η τελευταία φάση των συνομιλιών για βήματα τα οποία θα μπορούσαν να γίνουν για να προχωρήσει η διαδικασία προς τα εμπρός. Επίσης, αναφέρεται στην ανακοίνωση της «προεδρίας», ο κ. Οζερσάι δήλωσε ότι η Γερμανία είναι σημαντικός παίκτης, η οποία μπορεί να ηγηθεί των βημάτων που θα μπορούσαν να γίνουν εντός της ΕΕ. Επίσης, αναφέρθηκε στις «δίκαιες» προσδοκίες των Τ/κ και τις υποχρεώσεις, κατά την έκφρασή του, της διεθνούς κοινότητας, ώστε να υπάρξει ένα θετικό αποτέλεσμα στις συνομιλίες «για να ανοίξει ο δρόμος των Τ/κ και να μπορέσουν να ενσωματωθούν στη διεθνή κοινότητα». philenews

hellasforce.com

recent

[4] [ΣΚΑΝΔΑΛΑ] [ticker] [Σ Κ Α Ν Δ Α Λ Α ! ! !]