Popular Posts

ELNEWS - Hellenic Pride

Ενοπλες Δυναμεις - Ελλαδα - Ελληνισμος - Κυπρος - Βαλκανια - Ειδησεις - Επικαιροτητα - Αποκαλυψεις

Blogger news

Blogroll

 

Blogger templates

[5] [SOS] [slider-top-big] [Slider Top]

"ΣΟΚ" !!! Οι σβάστικες, «Γαμμάδιον» σε κτίριο του Υπ. Πολιτισμού!!! ΠΑΠΑΔΗΜΟΥΛΗ ΚΑΝΕ ΜΑΣ ΜΙΑ ΔΗΛΩΣΗ...!!!

| No comment


Για το κτίριο του Νομισματικού Μουσείου ο λόγος, έναν αναπάντεχο θύλακα ομορφιάς στο κέντρο της Αθήνας.

Το Νομισματικό Μουσείο τα παλιά τα χρόνια δεν ήταν μουσείο. Ήταν μια έπαυλη, το «Ιλίου Μέλαθρον» σχεδιασμένη από τον πανταχού παρών Ερνστ Τσίλερ. Πρώτος ιδιοκτήτης και κάτοικος ήταν ο διάσημος αρχαιολόγος Ερρίκος Σλήμαν, αυτός που ανακάλυψε την Τροία. Ο Σλήμαν ζούσε σ” αυτό το κτίριο μαζί με τη γυναίκα του τη Σοφία και τα δύο τους παιδιά, που τα λέγαν Ανδρομάχη και Αγαμέμνονα. Η κατασκευή του ολοκληρώθηκε το 1881. Σήμερα το κτίριο είναι ολόιδιο.
Η διακόσμηση αυτού του κτιρίου είναι ένα φανταχτερό υπερθέαμα που αξίζει να δει όποιος περνάει κάθε μέρα από την Πανεπιστημίου χωρίς να υποπτεύεται τι υπάρχει εκεί μέσα. Αν είναι προσεκτικός, βέβαια, μπορεί να προσέξει τις σβάστικες, «Γαμμάδιον» που δεσπόζουν στα εξωτερικά κάγκελα.

Κατά τη διάρκεια του 20ου αιώνα η σβάστικα συνδέθηκε με το Ναζισμό, εξαιτίας της χρήσης του συμβόλου στη Ναζιστική Γερμανία. Το γεγονός αυτό είχε ως συνέπεια το σύμβολο να έχει μετατραπεί για πολλούς σε ταμπού, κυρίως στη Δύση. Η αρνητική αυτή νοηματοδότησή του από το Ναζισμό και έπειτα επισκίασε την αρχαιότερη σημασία του συμβόλου, η οποία σχετίζεται μεταξύ άλλων και με το ρου της ζωής. Έχουν βρεθεί πάρα πολλά δείγματα χρήσης της σβάστικας σε αντικείμενα αρχαίας ελληνο-ρωμαϊκής τέχνης, όπως σε ρούχα, αγκράφες, πανοπλίες, αγγεία, αλλά και σε ακολουθίες Μαιάνδρων. Στους αρχαίους Έλληνες το σύμβολο ήταν πιο γνωστό ως Γαμμάδιον.
Οι σβάστικες, που την εποχή που χτίστηκε το σπίτι δεν είχαν μαγαριστεί εννοιολογικά από τους Γερμανούς ναζί, βρίσκονται παντού στο διάκοσμο του σπιτιού, και κυρίως στα πατώματα, με κάθε μορφή (αριστερόστροφες ή δεξιόστροφες) και κάθε μέγεθος.Υπάρχουν επίσης και στα κάγκελα -όπως αναφέρουμε παραπάνω- που χωρίζουν τον κήπο από το πεζοδρόμιο της Πανεπιστημίου, όπου οπωσδήποτε προκαλούν την απορία παρατηρητικών περαστικών.
Κάποια στιγμή, πρέπει επιτέλους να αποενοχοποιηθεί αυτό το καθαρά αρχαιοελληνικό σύμβολο, επειδή μόνο και μόνο το σφετερίστηκε ο Χίτλερ και ο ναζισμός!

madatoforos.com 

recent

[4] [ΣΚΑΝΔΑΛΑ] [ticker] [Σ Κ Α Ν Δ Α Λ Α ! ! !]