ELNEWS - Hellenic Pride

Ενοπλες Δυναμεις - Ελλαδα - Ελληνισμος - Κυπρος - Βαλκανια - Ειδησεις - Επικαιροτητα - Αποκαλυψεις

Blogger news

Blogroll

 

Blogger templates

[5] [SOS] [slider-top-big] [Slider Top]

OTAN O AΡΗΣ ΣΠΗΛΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ ΑΝΟΙΓΕ ΚΟΥΜΠΑΡΑΔΕΣ ΤΟΥ ΤΤ ΣΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΧΑΣΚΟΓΕΛΩΝΤΑΣ ΜΕ ΤΟΝ “ΕΓΚΕΦΑΛΟ” ΑΓΓΕΛΟ ΦΙΛΙΠΠΙΔΗ. ΠΟΥ ΠΗΓΑΝ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΑΡΗ; ΣΤΟΝ ΚΟΝΤΟΜΗΝΑ;


Από όσα γνωρίζουμε ο υποψήφιος Δήμαρχος Αθηναίων, Άρης Σπηλιωτόπουλος, πάντα διατηρούσε εξαιρετικές σχέσεις με τους θαμώνες του Κολωνακίου. Μάλιστα ο κύριος Άρης μπορεί να μην ξέρει που πέφτει η οδός Παρασίου στον Άγιο Παντελεήμονα, ξέρει όμως σίγουρα κάθε καλντερίμι του Κολωνακίου…
Από όσα μας λένε, ξέρει καλά(πολύ καλά λόγω κολλεγίων και άλλων τινών)και τον Άγγελο Φιλιππίδη. Μια παρέα-λένε-ότι ήταν ο Άγγελος με τον Άρη και τον Κώστα Καραμανλή. Εξαιρετικά αγαθές οι σχέσεις των τριών.
Ανατρέχουμε σε δημισιεύματα της εποχής με φωτογραφίες “ειλικρίνειας”
filippidis-spiliotopoulos
“Πέμπτη, Ιούνιος 11, 2009
«Πρωτότυπη, αξιέπαινη και σημαντική πρωτοβουλία» χαρακτήρισε ο υπουργός Παιδείας Αρης Σπηλιωτόπουλος το πρόγραμμα «Κοινωνία Ευθύνης – Παιδεία» του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, που παρουσιάστηκε επίσημα χθες από τον πρόεδρό του Αγγελο Φιλιππίδη στο παλιό κτίριο του Χρηματιστηρίου Αθηνών.
Με την οργανωτική συμβολή του υπουργείου Παιδείας, το τραπεζικό ίδρυμα θα μοιράσει δωρεάν σε όλους τους μαθητές και τις μαθήτριες της Α’ δημοτικού από μία σχολική τσάντα με τον απαραίτητο εξοπλισμό (μολυβοθήκη, χαρακάκια, ξύστρα, μολύβια), έναν κουμπαρά κι ένα παιδικό βιβλιαράκι με θέμα την αποταμίευση. «Η χαρά του γονιού να πηγαίνει το παιδί του στην Α’ δημοτικού συνοδεύεται και από κάποια βασικά έξοδα για τις νέες ανάγκες του παιδιού του. Εμείς, λοιπόν, ως Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο θέλουμε αυτή η χαρά να μη συνοδεύεται από τον προβληματισμό του κόστους» δήλωσε σχετικά ο κ. Φιλιππίδης, ενώ στο χαιρετισμό του ο κ. Σπηλιωτόπουλος επισήμανε ότι «το υπουργείο Παιδείας στηρίζει τις πρωτοβουλίες που λαμβάνονται στην κατεύθυνση της ενίσχυσης του χώρου της εκπαίδευσης».
—————————————-
filippidis-spiliotopoulos2
“Το πρόγραμμα των δράσεων Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης που αφορά τα σχολεία παρουσίασε σήμερα ο πρόεδρος του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου κ. Άγγελος Φιλιππίδης, σε συνέντευξη Τύπου στο Παλαιό Χρηματιστήριο, στην οποία συμμετείχε και ο υπουργός Παιδείας κ. Άρης Σπηλιωτόπουλος.
Με το πρόγραμμα του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, από τη νέα σχολική χρονιά, τα «πρωτάκια» σε όλα τα σχολεία της χώρας θα έχουν μια τσάντα πλάτης του Ταμιευτηρίου, η οποία θα περιέχει όλα τα απαραίτητα σχολικά ήδη, έναν κουμπαρά και ένα παραμύθι για την αποταμίευση.
Ο κ. Φιλιππίδης ευχαρίστησε τον κ. Σπηλιωτόπουλο για τη συνδρομή του στην οργάνωση της πρωτοβουλίας και υπενθύμισε ότι στο πρόγραμμα «Μεγαλώνω», ήδη 57.635 παιδιά έχουν ανοίξει λογαριασμό, ενώ προσέφερε στον υπουργό τον «κουμπαρά» του Ταμιευτηρίου.
Επιπλέον, ο κ. Φιλιππίδης είπε ότι σκοπός της πρωτοβουλίας είναι, «σε μια εποχή που υπάρχει μεγάλη ανάγκη», η χαρά του γονιού να πηγαίνει το παιδί του πρώτη φορά στο σχολείο, να μη συνοδεύεται από τον προβληματισμό του εξόδου των σχολικών υλικών.
Ο κ. Σπηλιωτόπουλος ανάφερε, μεταξύ άλλων, ότι τέτοιες πρωτοβουλίες και προγράμματα όπως αυτή του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου διδάσκουν στα παιδιά τη διαχρονική αξία της αποταμίευσης και συνδράμουν στη δημιουργία πολιτών με ισχυρή αυτοεκτίμηση που αποτελούν ζωντανούς πόλους σημαντικής δραστηριότητας. «Αν κάποτε οι χώρες πίστευαν ότι είναι δυνατές επειδή έχουν μεγάλο δείκτη άμυνας και αργότερα επειδή είχαν μεγάλο δείκτη οικονομικής ευρωστίας, σήμερα αντιλαμβανόμαστε ακόμα περισσότερο ότι οι χώρες θα είναι δυνατές εάν έχουν υψηλό δείκτη παιδείας και κυρίως αν μπορούν να τον μεταλαμπαδεύουν στα παιδιά τους» τόνισε.
«Έτσι», όπως είπε ο υπουργός, «δίνουν ένα ακόμη μήνυμα ότι η Παιδεία, δεν είναι εκείνη της στείρας απομνημόνευσης αλλά της ολοκληρωμένης απορρόφησης γνώσεων σε μια διαδραστική διαδικασία όπου το κάθε ερέθισμα πυροδοτεί την κριτική σκέψη και αυτή με τη σειρά της στέλνει ένα καινούργιο μήνυμα για να συνεχιστεί αυτός ο κύκλος παραγωγής πραγματικής παιδείας».
Εφημερίδα Κέρδος
Ερώτημα προς τον κύριο Άρη: Τα λεφτά από τους κουμπαράδες του ΤΤ των μαθητών που πήγαν κύριε Σπηλιωτόπουλε; Στον Κοντομηνά ή στον Γριβέα;
makeleio.gr

recent

[4] [ΣΚΑΝΔΑΛΑ] [ticker] [Σ Κ Α Ν Δ Α Λ Α ! ! !]