Popular Posts

ELNEWS - Hellenic Pride

Ενοπλες Δυναμεις - Ελλαδα - Ελληνισμος - Κυπρος - Βαλκανια - Ειδησεις - Επικαιροτητα - Αποκαλυψεις

Blogger news

Blogroll

 

Blogger templates

[5] [SOS] [slider-top-big] [Slider Top]

Μνημονιακή ύφεση και εξαθλίωση: Έρχονται 40.000 λουκέτα σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις !!




Έρευνα του Ινστιτούτου Μικρών Επιχειρήσεων(ΙΜΕ) της ΓΣΕΒΕΕ έρχεται να γκρεμίσει τα τείχη του ψεύδους περί των «ευοίωνων» προοπτικών της ελληνικής οικονομίας, τα οποία χτίζουν με αλαζονεία ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, ο υπουργός των Οικονομικών Γ. Στουρνάρας και τα στελέχη της συγκυβέρνησης ΠΑΣΟΚ - Ν.Δ. Πάνω από τις μισές, μικρές επιχειρήσεις θα βρεθούν μέσα στο επόμενο εξάμηνο αντιμέτωπες με τον κίνδυνο να βάλουν λουκέτο!

Η έρευνα του Ινστιτούτου εκτιμά πως περί τις 40.000 επιχειρήσεις θα υποχρεωθούν να κλείσουν στο άμεσο μέλλον, ελέω των δυσβάσταχτων φορολογικών και ασφαλιστικών επιβαρύνσεων, όταν τα λουκέτα της περιόδου 2008-2011 ήταν 90.000. Οι δραματικές συνθήκες λειτουργίας των μικρών επιχειρήσεων και το φάσμα του κλεισίματος, εκτιμάται πως θα τις υποχρεώσει σε μαζική, έμμεση ή άμεση αναδιάρθρωση του εργασιακού κόστους. Καθώς αναφέρεται μάλιστα στην έρευνα, το 51,4% των επιχειρήσεων (ήτοι 110.000 επιχειρήσεις), αντιμετωπίζουν ήδη σοβαρά προβλήματα στην έγκαιρη καταβολή των μισθών.
Εις ότι αφορά τις προοπτικές απασχόλησης, τα ευρήματα της μελέτης του ΙΜΕ, είναι εξόχως ανησυχητικά: 85-90.000 θέσεις απασχόλησης αναμένεται να χαθούν το προσεχές εξάμηνο, ενώ οι απώλειες θέσεων μισθωτής εργασίας το δεύτερο εξάμηνο του 2013 θα αγγίξουν τις 45.000! Η έρευνα καταδεικνύει επίσης πως το 65,7% των επιχειρήσεων δήλωσε πως το πρώτο εξάμηνο του 2013 προχώρησε σε μείωση των ωρών εργασίας ή/και σε μείωση των αποδοχών του προσωπικού.
Εκεί όμως που προβάλλει με τον πλέον ξεκάθαρο τρόπο η μελλοντική προοπτική για τις μικρές επιχειρήσεις, είναι στον δείκτη μελλοντικών προσδοκιών. Το 68,1% του δείγματος των επιχειρήσεων, εκτιμούν πως το δεύτερο εξάμηνο του 2013 οι προσδοκίες τους είναι αρνητικές. Μάλιστα το ΙΜΕ επισημαίνει πως είναι η πρώτη φορά τα τελευταία δύο χρόνια που παρατηρείται αύξηση των αρνητικών προσδοκιών για το μέλλον, γεγονός που πολύ απλά ερμηνεύεται ως ολοένα αυξανόμενη άρση της εμπιστοσύνης των μικρών επιχειρήσεων προς τις φρούδες υποσχέσεις του διδύμου Σαμαρά-Στουρνάρα.
Ο κλάδος του εμπορίου και οι πολύ μικρές επιχειρήσεις παρουσιάζουν τη χείριστη εικόνα εις ότι αφορά την ρευστότητα και τις παραγγελίες, οι οποίες και παρουσιάζουν μειώσεις της τάξης του 81,7% και 77,8% αντίστοιχα. Σύμφωνα δε με τις εκτιμήσεις, η ύφεση αναμένεται να βαθύνει ακόμη περισσότερο κατά το δεύτερο εξάμηνο του έτους, με μείωση τζίρου για το 67,3% των επιχειρήσεων, μείωση της ζήτησης για το 66,9% και πτώση των παραγγελιών προς προμηθευτές για το 68% των επιχειρήσεων. Η έρευνα αποτυπώνει και τις εκτιμήσεις των ίδιων των επιχειρήσεων όπου και το 40,5% αυτών προσβλέπει σε ανάκαμψη μετά το 2020, ενώ 15,8% αυτών θεωρεί πως δεν πρόκειται να έρθει ποτέ!
Καθίσταται σαφές πως η καθημερινή κυβερνητική προπαγάνδα περί ανάκαμψης και αντιστροφής του αρνητικού οικονομικού κλίματος, ήταν και συνεχίζει να είναι ένα όνειρο θερινής νυκτός, το οποίο πλέον δεν πείθει παρά μόνο τους αδαείς. Η βιωσιμότητα των μικρών επιχειρήσεων απαιτεί μεταβολή του συνολικότερου σχεδιασμού της ελληνικής οικονομίας, νέο πλάνο και νέο όραμα. Κι αυτά τα τελευταία, η μόνη πολιτική δύναμη η οποία δύναται να τα προσφέρει στα πλαίσια ενός Νέου, Εθνικού Κράτους απαλλαγμένου από τις παθογένειες του μεταπολιτευτικού εκτρώματος, είναι η Χρυσή Αυγή!

xryshaygh.com


recent

[4] [ΣΚΑΝΔΑΛΑ] [ticker] [Σ Κ Α Ν Δ Α Λ Α ! ! !]