Popular Posts

ELNEWS - Hellenic Pride

Ενοπλες Δυναμεις - Ελλαδα - Ελληνισμος - Κυπρος - Βαλκανια - Ειδησεις - Επικαιροτητα - Αποκαλυψεις

Blogger news

Blogroll

 

Blogger templates

[5] [SOS] [slider-top-big] [Slider Top]

H Ιαπωνία «σηκώνει το γάντι»: Μεγάλα ναυτικά γυμνάσια με ΗΠΑ μεταξύ 5 και 16 Νοεμβρίου...!!


Απρόβλεπτες αναμένονται οι εξελίξεις στην περιοχή της Ανατολικής Κινεζικής Θάλασσας ύστερα από την σημερινή ανακοίνωση ότι ΗΠΑ και Ιαπωνία θα πραγματοποιήσουν τελικά τις μεγάλες στρατιωτικές ασκήσεις –οι οποίες εκτελούνται κάθε δύο χρόνια- μια κίνηση η οποία αναμένεται να εξοργίσει περαιτέρω την Κίνα.


Αρχικά οι ασκήσεις είχε ανακοινωθεί ότι δεν θα πραγματοποιηθούν αλλά ύστερα και από το σημερινό συμβάν Τόκιο και Ουάσιγκτον ανακοίνωσαν ότι θα προβούν στη διεξαγωγή των ασκήσεων.

Το μέγεθος, σε ότι αφορά τη συμμετοχή δυνάμεων- των κοινών αμερικανο-ιαπωνικών ασκήσεων είναι μεγάλο. Μόνο από την Ιαπωνία αναμένεται να συμμετάσχουν τουλάχιστον 27.400 άτομα ενώ οι ΗΠΑ θα κινητοποιήσουν 10.000 στρατιωτικού προσωπικού. Οι ασκήσεις πρόκειται να διεξαχθούν μεταξύ 5 και 16 Νοεμβρίου –εν μέσω δηλαδή των αμερικανικών εκλογών- ανακοίνωσε σήμερα εκπρόσωπος της ιαπωνικής δύναμης αυτοάμυνας.

Το σημείο τριβής αφορά τα νησιά Senkaku/ Diaoyu που βρίσκονται στο Αρχιπέλαγος της Ανατολικής Θάλασσας της Κίνας και ανήκουν στην Ιαπωνία. Πιο συγκεκριμένα ανήκουν σε Ιάπωνες πολίτες, αλλά η πώληση δύο εξ αυτών στο κράτος ξεσήκωσε την αντίδραση της Κίνας σε συνδυασμό με την ανακάλυψη μεγάλων κοιτασμάτων υδρογονανθράκων στην ΑΟΖ τους

Την περασμένη εβδομάδα εκπρόσωπος του κινεζικού υπουργείου Άμυνας είχε προειδοποιήσει ότι οι κινεζικές δυνάμεις παρακολουθούν «εκ του σύνεγγυς τις κινήσεις των Ιαπώνων», όταν είχε ερωτηθεί για την πιθανότητα διεξαγωγής των ασκήσεων.

Ταυτόχρονα ο ίδιος εκπρόσωπος και αναφερόμενος σε περιστατικό με ιαπωνικά σκάφη της Τρίτης δήλωσε ότι είναι αναφαίρετο δικαίωμα της Κίνας να απομακρύνει ιαπωνικά σκάφη τα οποία έπλεαν παράνομα στα νησιά Diaoyu και τα οποία όπως είπε αποτελούν τμήμα της κινεζικής κυριαρχίας.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

-->


recent

[4] [ΣΚΑΝΔΑΛΑ] [ticker] [Σ Κ Α Ν Δ Α Λ Α ! ! !]