Popular Posts

ELNEWS - Hellenic Pride

Ενοπλες Δυναμεις - Ελλαδα - Ελληνισμος - Κυπρος - Βαλκανια - Ειδησεις - Επικαιροτητα - Αποκαλυψεις

Blogger news

Blogroll

 

Blogger templates

[5] [SOS] [slider-top-big] [Slider Top]

Ζει στον κόσμο του Marlboro... Μήνυμα περι ''ειρήνης'' και ''ελληνοτουρκικής φιλίας'' απο τον Τσίπρα...!!!


Με την ευκαιρία των εορταστικών εκδηλώσεων που πραγματοποιούνται στο Δικελί της Τουρκίας στη μνήμη του μεγάλου ποιητή Ναζίμ Χικμέτ, βρήκε την ευκαιρία να απευθύνει μήνυμα ειρήνης προς το λαό της γειτονικής χώρας.


Στο μήνυμα που μετέφερε και διάβασε ο Πάνος Τριγάζης, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κάνει λόγο για ένα «ειρηνικό μέλλον για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις στη βάση του διεθνούς δικαίου και του αμοιβαίου σεβασμού της εθνικής κυριαρχίας, κόντρα στον μιλιταρισμό, στον εθνικισμό και στις ιμπεριαλιστικές πολιτικές του διαίρει και βασίλευε».

«Αν ζούσε σήμερα ο Ναζίμ Χικμέτ θα καλούσε σε διαρκή εγρήγορση για την υπεράσπιση της ειρήνης στην ταραγμένη περιοχή μας, η οποία ζει έντονες γεωπολιτικές ανακατατάξεις και δοκιμάζεται από ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις. Θα υποστήριζε ενεργά την επανένωση της Κύπρου στη βάση της ισότιμης συνύπαρξης Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων σε μια ομοσπονδιακή Κυπριακή Δημοκρατία, χωρίς ξένους στρατούς και ξένες βάσεις» αναφέρει στο μήνυμά του ο Αλέξης Τσίπρας.

Και καταλήγει στο μήνυμά του:

«Πολύ περισσότερο σήμερα, που οι κοινωνίες δοκιμάζονται έντονα από μια χωρίς προηγούμενο κρίση του παγκοσμιοποιημένου καπιταλισμού, στην οποία η απάντηση δεν μπορεί να είναι άλλη από την επικράτηση της αρχής «οι άνθρωποι πάνω από τα κέρδη», σε ευθεία σύγκρουση με τον νεοφιλελευθερισμό.

Δεν υπάρχει άλλη επιλογή από την ειρήνη για την ανθρωπότητα. Γιατί όπως έλεγε ο Άλμπερτ Αϊνστάιν, «ο πόλεμος δεν μπορεί να γίνει ανθρώπινος, μόνο να καταργηθεί μπορεί».

Βέβαια ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ξέχασε να αναφερθεί στο μήνυμά του προς τον τουρκικό λαό και αναφορικά με το θέμα του κυπριακού ότι ναι μεν στην ισότιμη συνύπαρξη των δύο κοινοτήτων αλλά επιστροφή των περιουσιών των ελληνοκυπρίων, επιστροφή των προσφύγων στις εστίες τους ενώ στην αναφορά του για ξένους στρατούς προφανώς κατονομάζει έτσι και την Ελληνική Δύναμη Κύπρου η οποία έπαιξε σημαντικό ρόλο υπεράσπισης της Μεγαλονήσου στην τουρκική εισβολή. Ένας ξένος στρατός δε θα έκανε ποτέ κάτι τέτοιο.

Τέλος και ότι αφορά το σόφισμα αρχής «οι άνθρωποι πάνω από τα κέρδη», πάλι ξεχνά ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ότι οι άνθρωποι είναι αυτοί που επιδιώκουν τα… κέρδη.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr




recent

[4] [ΣΚΑΝΔΑΛΑ] [ticker] [Σ Κ Α Ν Δ Α Λ Α ! ! !]