Popular Posts

ELNEWS - Hellenic Pride

Ενοπλες Δυναμεις - Ελλαδα - Ελληνισμος - Κυπρος - Βαλκανια - Ειδησεις - Επικαιροτητα - Αποκαλυψεις

Blogger news

Blogroll

 

Blogger templates

[5] [SOS] [slider-top-big] [Slider Top]

Ο πειρασμός του λαϊκισμού...!!


Διαστρέβλωση της συνέντευξης του Αλέξη Τσίπρα στην τουρκική αριστερή εφημερίδα BirGün καταγγέλλει ο ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με τις θέσεις που φέρεται να διατύπωσε ο πρόεδρος του κόμματος κατά του Δημήτρη Χριστόφια για έλλειψη …υποχωρητικότητας στο Κυπριακό. 


Στη συνέντευξη που δημοσιεύθηκε πρωτοσέλιδη στο φύλλο της 25ης Ιουνίου, ο Αλέξης Τσίπρας αφού επαναλαμβάνει τις γνωστές του απόψεις περί “διεθνιστικής αλληλεγγύης με τις αριστερές δυνάμεις της Τουρκίας” φέρεται σύμφωνα με τη μετάφραση γνωστού αμυντικού ιστότοπου να επιτίθεται κατά του προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, αναφέροντας συγκεκριμένα πως “η κυβέρνηση Χριστόφια δεν καταβάλλει προσπάθεια για μια λύση που θα αυξήσει τον διάλογο μεταξύ των δύο κοινοτήτων”. 

Ο ΣΥΡΙΖΑ καταγγέλλει με ανακοίνωσή του διαστρέβλωση της συνέντευξης του Αλέξη Τσίπρα, υποστηρίζοντας ότι ο πρόεδρος του κόμματος “έχει εκφραστεί θετικά υπέρ των άοκνων προσπαθειών του προέδρου Χριστόφια για δίκαιη και βιώσιμη λύση του Κυπριακού, με βάση τις αποφάσεις του ΟΗΕ, επικρίνοντας ταυτόχρονα την τουρκική αδιαλλαξία ως το κύριο εμπόδιο για την μη πρόοδο στις διακοινοτικές συνομιλίες” και παραθέτει αυτούσια την δημοσιογραφική ερώτηση και την απάντηση Τσίπρα:

Ερ: Μετά τα αποτελέσματα πώς βλέπετε τις Ελληνο-Τουρκικές σχέσεις; Η είσοδος του νεοναζιστικού κόμματος στη Βουλή θα έχει αρνητική επίδραση; 


Α.Τ.: Πιστεύουμε ότι οι ελληνοτουρκικές σχέσεις πρέπει και μπορεί να μπουν σ΄ ένα διαφορετικό δρόμο, μακριά από εντάσεις, casus belli και πολυδάπανους εξοπλισμούς. Δεν υπάρχει άλλη επιλογή από την ειρήνη και τον διάλογο για τη λύση των ελληνοτουρκικών προβλημάτων, με βάση το διεθνές δίκαιο και τον αμοιβαίο σεβασμό της εθνικής κυριαρχίας. Στην κατεύθυνση αυτή, σημαντικό ρόλο καλείται να παίξει και η «διπλωματία των πολιτών και των κινημάτων».

Μεγάλο βήμα για τη βελτίωση των Ελληνοτουρκικών σχέσεων θα ήταν και η επίλυση του Κυπριακού με βάση τις αποφάσεις του ΟΗΕ. Δυστυχώς, όμως, η κυβέρνηση Χριστόφια στην Κύπρο δεν βρήκε την αναγκαία ανταπόκριση στην προσπάθειά της για «λύση από τους Κύπριους για τους Κύπριους» μέσα από τον διακοινοτικό διάλογο. Και στο σημείο αυτό θα ήθελα να επισημάνω ότι είναι εντελώς απαράδεκτη η στάση της κυβέρνησης Ερντογάν, που αμφισβητεί το δικαίωμα της Κυπριακής Δημοκρατίας να αναλάβει την Προεδρία της Ε.Ε. από την 1η Ιουλίου. Η στάση αυτή δεν συμβάλει στον ευρωπαϊκό προσανατολισμό της Τουρκίας. Πιστεύω ότι η είσοδος στη Βουλή της νεοναζιστικής «Χρυσής Αυγής» δεν θα έχει αρνητική επίδραση στις ελληνοτουρκικές σχέσεις. Η Χρυσή Αυγή εξακολουθεί να αποτελεί περιθωριακό φαινόμενο στην πολιτική μας ζωή. Επωφελήθηκε από τη βαθειά καπιταλιστική κρίση στη χώρα μας, αλλά ευνοήθηκε και από τη στάση της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ στο μεταναστευτικό. Ξέρουμε και από την ιστορία ότι τα ρατσιστικά και νεοναζιστικά φαινόμενα τροφοδοτούνται όταν διαλύεται η κοινωνία, καλπάζει η ανεργία και εξαπλώνεται η φτώχεια. Συνεπώς η εφαρμογή του δικού μας προγράμματος θα αφαιρούσε το έδαφος στο οποίο αναπτύχθηκε η εκλογική επιρροή της «Χρυσής Αυγής».

Όπως είναι σαφές, ο Αλέξης Τσίπρας δεν μπορεί να αντισταθεί στις σειρήνες του λαϊκισμού αφού σε άλλο σημείο της συνέντευξής του εμφανίζεται έτοιμος για “κοινή πρωτοβουλία για την φιλία μεταξύ των λαών της Τουρκίας και της Ελλάδας με μείωση κατά τρόπο ισορροπημένο των εξοπλισμών (sic) στις δύο χώρες”. Προφανώς, η ενημέρωση που του έγινε πρόσφατα από την πολιτική και στρατιωτική ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας ήταν απλά χαμένος χρόνος.

Ίσως όμως ο Αλέξης Τσίπρας θα μπορούσε να γίνει λίγο σοφότερος στα Ελληνοτουρκικά μετά από κάποια συνάντηση με τον Δ. Χριστόφια, τον πλέον ενδοτικό (και ανεπαρκή) πρόεδρο στην ιστορία της Κυπριακής Δημοκρατίας, τον θιασιώτη του Σχεδίου Ανάν και της ομοσπονδιοποίησης, τον άνθρωπο που εκλέχτηκε ως “Πρόεδρος λύσης” και αποχωρεί απηυδισμένος από την αδιαλλαξία της Τουρκίας…

strategyreports


recent

[4] [ΣΚΑΝΔΑΛΑ] [ticker] [Σ Κ Α Ν Δ Α Λ Α ! ! !]