Popular Posts

ELNEWS - Hellenic Pride

Ενοπλες Δυναμεις - Ελλαδα - Ελληνισμος - Κυπρος - Βαλκανια - Ειδησεις - Επικαιροτητα - Αποκαλυψεις

Blogger news

Blogroll

 

Blogger templates

[5] [SOS] [slider-top-big] [Slider Top]

Ν.Y.Times: "Πώς οι Έλληνες αθλητές κινδυνεύουν να μείνουν εκτός Ολυμπιακών λόγω κρίσης"!!

| No comment
''Τι θα συμβεί αν η χώρα που γέννησε τους Ολυμπιακούς Αγώνες δεν μπορεί να παράγει αθλητές για Ολυμπιακούς Αγώνες;'' είναι το φλέγον ερώτημα που διατυπώνεται σε σχετικό εκτενές άρθρο της εφημερίδας Νew Υork Times.

Καθώς οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Λονδίνου πλησιάζουν, η ελίτ των Ελλήνων αθλητών αντιμετωπίζει και αυτή τις συνέπειες των μέτρων λιτότητας.
Συγκεκριμένα, όπως διαβάζουμε στο mediagate.gr, στο άρθρο με τίτλο ''Το χρέος, μια νέα ολυμπιακή δοκιμασία...'' οι NY Times αναφέρονται στις σημαντικές περικοπές στις οποίες έχει προβεί το ελληνικό κράτος όσον αφορά τη χρηματοδότηση των αθλητών, ενώ το σχέδιο για δαπάνη ύψους 10 εκατ. ευρώ το χρόνο για την προετοιμασία για τους Ολυμπιακούς Αγώνες έχει αναιρεθεί.

Τα περισσότερα αθλητικά κέντρα είναι σε κακή κατάσταση ή έχουν κλείσει, ενώ ''ένας ψυχολόγος ειδικευμένος στην υποστήριξη των αθλητών εργάζεται εθελοντικά'', γράφει η εφημερίδα προσθέτοντας χαρακτηριστικά ''Οι Έλληνες θα αγωνιστούν στο Λονδίνο, αλλά ίσως θα κουτσαίνουν λίγο στην τελετή έναρξης στις 27 Ιουλίου".

''Η Ελλάδα συμμετείχε σε κάθε Ολυμπιακούς Αγώνες από το 1896 που ξεκίνησαν και φιλοξενήθηκαν στην Αθήνα. Ακόμα και κατά τη διάρκεια της Μεγάλης Ύφεσης του 1929, η Ελλάδα κατάφερε να στείλει αθλητές στο Λος Άντζελες το 1932 - τη χρονιά που χρεοκόπησε εξαιτίας του χρέους της. Αλλά και στους χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες συνήθως στέλνει αρκετούς σκιέρ'', τονίζει ο αρθρογράφος.

Στο δημοσίευμα φιλοξενούνται οι δηλώσεις αρκετών Ελλήνων αθλητών, όπως της ιστιοπλόου Σοφίας Μπεκατώρου και της Άλκηστης Αβραμίδου, αθλήτριας της εθνικής ομάδας πόλο, οι οποίες επισημαίνουν τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ολυμπιονίκες και οι νέοι αθλητές.

Για τη χρηματοδότηση και το σχηματισμό της ομάδας αθλητών που θα λάβουν μέρος στους Ολυμπιακούς του Λονδίνου, η επιτροπή των Ολυμπιακών Αγώνων της Ελλάδας έχει αναζητήσει ιδιώτες σπόνσορες και αύξησε την εξωτερική βοήθεια από την Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή.

Παρά ταύτα, ελάχιστοι από τους 50 αθλητές έχουν λάβει χρήματα για την προετοιμασία τους.

Όπως τονίζει και Σοφία η Μπεκατώρου: ''Έτσι δεν γίνεται... Πρέπει να βρούμε έναν άλλο τρόπο''...

[Περασμένα μεγαλεία και διηγώντας τα να κλαις!]


Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr



recent

[4] [ΣΚΑΝΔΑΛΑ] [ticker] [Σ Κ Α Ν Δ Α Λ Α ! ! !]