Popular Posts

ELNEWS - Hellenic Pride

Ενοπλες Δυναμεις - Ελλαδα - Ελληνισμος - Κυπρος - Βαλκανια - Ειδησεις - Επικαιροτητα - Αποκαλυψεις

Blogger news

Blogroll

 

Blogger templates

[5] [SOS] [slider-top-big] [Slider Top]

Eνδιαφέρον από Ινδία για το ... ΑΡΤΕΜΙΣ 30!!

| No comment
Διείσδυση στην αχανή ινδική αγορά αμυντικού εξοπλισμού επιχειρούν τα ΕΑΣ και να προσφέρουν προς πώληση το σύστημα αεράμυνας ARTEMIS-30 και για τους τρεις κλάδους των Ενόπλων Δυνάμεων της Ινδίας αλλά και την παραγωγή μεγάλης ποσότητας πυρομαχικών προς αντικατάσταση των Bofors των 40 χλστ.

Τα ΕΑΣ θα κατασκευάζουν το πυροβόλο των 30 χλστ. ενώ τα λοιπά υποσυστήματα θα δοθούν από ξένες εταιρείες ενώ την τελική ευθύνη για τις δοκιμές αποδοχής θα την έχει η ελληνική εταιρεία.


Μέχρι σήμερα τα ΕΑΣ έχουν επιτύχει την αποδοχή της εταιρίας στα Μητρώα Κατασκευαστών Αμυντικού Υλικού του Ινδικού Υπουργείου Άμυνας για όπλα και πυρομαχικά (σημειώνεται ότι οι Ινδικές Ένοπλες Δυνάμεις είναι ιδιαίτερα αυστηρές στις επιλογές των προμηθευτών τους) ενώ βρίσκεται σε προχωρημένο στάδιο η ανάπτυξη προκαταρκτικής συνεργασίας με αντίστοιχες ινδικές κρατικές βιομηχανίες.

Επιπλέον σε ένα από τα προγράμματα πυρομαχικών, τα ΕΑΣ σε σχετικό διαγωνισμό πρόσφεραν πυρομαχικό που ήδη αξιολογήθηκε κατ’ αρχήν θετικά και ζητήθηκε να σταλούν δείγματα για βλητικές δοκιμές για την τελική αξιολόγηση και αποδοχή σύμφωνα με την ισχύουσα ινδική νομοθεσία.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr



recent

[4] [ΣΚΑΝΔΑΛΑ] [ticker] [Σ Κ Α Ν Δ Α Λ Α ! ! !]