Popular Posts

ELNEWS - Hellenic Pride

Ενοπλες Δυναμεις - Ελλαδα - Ελληνισμος - Κυπρος - Βαλκανια - Ειδησεις - Επικαιροτητα - Αποκαλυψεις

Blogger news

Blogroll

 

Blogger templates

[5] [SOS] [slider-top-big] [Slider Top]

Το "μαύρο" σκάνδαλο των συμβουλευτικών οίκων στα δάνεια !!

| No comment
Οι μυστηριώδεις χρυσοκάνθαροι που ανέλαβαν με απ'ευθείας ανάθεση (!) αντί αμοιβής εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ το έργο των συμβούλων στην διαχείριση του PSI ήτοι το δικηγορικό γραφείο Cleary, Gottlieb Steen & Hamilton LLP, που έχει οριστεί ως διεθνής νομικός σύμβουλος, και η Lazard Freres, ως χρηματοοικονομικός σύμβουλος της Ελληνικής Δημοκρατίας, θα εξακολουθήσουν και θα διατηρήσουν τον ρόλο τους έως την ολοκλήρωση της ανταλλαγής ομολόγων και παίζουν ενεργό ρόλο στις διαπραγματεύσεις και διαβουλεύσεις του Ελληνικού Δημοσίου με τους ιδιωτικούς και δημόσιους φορείς!


Αυτή η σκοτεινή σελίδα ή καλύτερα μία από τις σκοτεινές σελίδες που θα απασχολήσουν μελλοντικά εξεταστικές επιστροπές και ειδικά δικαστήρια, η εμπλοκή των "συμβουλευτικών" οίκων με τις αμοιβές των εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ (μόνο στην πρώτη δανειακή σύμβαση των 110 δισ. ευρώ η αμοιβή ήταν 400 εκατ. ευρώ) όχι απλά δεν κλείνει, αλλά όπως απάντησε σε σχετική ερώτηση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Α.Τσίπρα ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών κ. Φίλιππος Σαχινίδη, το δικηγορικό γραφείο Cleary, Gottlieb Steen & Hamilton LLP, που έχει οριστεί ως διεθνής νομικός σύμβουλος, και η Lazard Freres, είναι εδώ και εξακολουθούν να αμοίβονται σκανδαλωδώς πλουσιοπάροχα.

Ο κ. Σαχινίδης λέει μάλιστα ότι οι εν λόγω σύμβουλοι ορίστηκαν με απευθείας ανάθεση με βάση το Ν. 3965/2011 και εξουσιοδότηση του ΟΔΔΗΧ (Οργανισμός Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους) για την άμεση εφαρμογή του PSI.

«Καθώς σημαντικό μέρος της προετοιμασίας για την ανταλλαγή των ομολόγων έχει ήδη πραγματοποιηθεί (αρχικός στόχος ήταν η ολοκλήρωση της ανταλλαγής εντός του Σεπτεμβρίου 2011), οι ανωτέρω σύμβουλοι αναμένεται να διατηρήσουν το ρόλο τους έως την ολοκλήρωση της ανταλλαγής των ομολόγων και παίζουν ενεργό ρόλο στις διαπραγματεύσεις και διαβουλεύσεις του Ελληνικού Δημοσίου με τους ιδιωτικούς και δημόσιους φορείς», αναφέρει ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών.

Ίσως η πλέον εξόφθαλμη λεηλασία της Ελλάδας και με την υπογραφή πρωθυπουργών και υπουργών Οικονομικών από το 2010 μέχρι σήμερα.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr



recent

[4] [ΣΚΑΝΔΑΛΑ] [ticker] [Σ Κ Α Ν Δ Α Λ Α ! ! !]