Popular Posts

ELNEWS - Hellenic Pride

Ενοπλες Δυναμεις - Ελλαδα - Ελληνισμος - Κυπρος - Βαλκανια - Ειδησεις - Επικαιροτητα - Αποκαλυψεις

Blogger news

Blogroll

 

Blogger templates

[5] [SOS] [slider-top-big] [Slider Top]

Επιχειρήσεις CSΑR στην 120ΠΕΑ – Συνεκπαίδευση με US Special Forces!!

| No comment
Συνεκπαίδευση πραγματοποιήθηκε στην Αεροπορική Βάση της 120ΠΕΑ στην Καλαμάτα από άνδρες της 31 ΜΕΕΔ (Μοίρα Επιχειρήσεων Έρευνας Διάσωσης) της ΠΑ και της 347 Air Expeditionary Group (AEG) της αμερικανικής Αεροπορίας.

Οι άνδρες της 347 AEG φιλοξενούνται στην ΑΒ της Καλαμάτας στο πλαίσιο παρουσίας κλιμακίου της το οποίο στάθμευσε στην περιοχή εξαιτίας των επιχειρήσεων στη Λιβύη. Οι τπω΄σεις πραγματοποιήθηκαν από αμερικανικό C-130E το οποίο επίσης σταθμεύει στην 120ΠΕΑ, ενώ οι Αρχηγοί ρίψης ήταν Έλληνες.


Η συνεκπαίδευση πραγματοποιήθηκε μεταξύ 17 και 19 Νοεμβρίου και μεταξύ άλλων περιελάμβανε άλματα με αλεξίπτωτο ελεύθερης πτώσης, διαδικασίες πρώτων βοηθειών και μεταφοράς τραυματία στο πεδίο της μάχης καθώς και απεγκλωβισμού προσωπικού από ελικόπτερο μετά από ατύχημα.

Οι άνδρες των δύο μονάδων είχαν την ευκαιρία επίσης να ανταλλάξουν απόψεις για τη διεξαγωγή επιχειρήσεων CSAR πίσω από τις γραμμές του εχθρού –καθώς οι Αμερικανοί διαθέτουν αξιόλογη εμπειρία στο συγκεκριμένο θέμα- όπως και στην παροχή πρώτων βοηθειών σε τραυματίες κάτω από ιδιαίτερα δύσκολες συνθήκες σε εχθρικό περιβάλλον.

Τέλος να σημειωθεί πως οι ρίψεις πραγματοποιήθηκαν εντός της περιφέρειας του αεροδρομίου της Καλαμάτας.

Image
Image
Image
Image
Image
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr


recent

[4] [ΣΚΑΝΔΑΛΑ] [ticker] [Σ Κ Α Ν Δ Α Λ Α ! ! !]