Popular Posts

ELNEWS - Hellenic Pride

Ενοπλες Δυναμεις - Ελλαδα - Ελληνισμος - Κυπρος - Βαλκανια - Ειδησεις - Επικαιροτητα - Αποκαλυψεις

Blogger news

Blogroll

 

Blogger templates

[5] [SOS] [slider-top-big] [Slider Top]

Νέα πολιτική εκτροπή σε βάρος των ΕΔ !!!

| No comment

Ένα «καταπληκτικό» διάλογο μεταξύ δημοσιογράφου και του υφυπουργού Εθνικής Αμύνης Κ. Σπηλιόπουλου είχαν την ευκαιρία να «απολαύσουν» οι ακροατές του ραδιοφωνικού σταθμού Βήμα FM, σε συνέντευξη που παραχώρησε ο δεύτερος. Διάλογοι οι οποίοι ανάγουν στη σφαίρα αντικειμένου του γνωστού Ελβετού παιδοψυχολόγου του προηγούμενου αιώνα Jean Piazet και της γενετικής επιστημολογίας! .

Αυτό γιατί μεταξύ του δημοσιογράφου Ν. Παπαδόπουλου και του υφυπουργού Άμυνας επιχειρήθηκε μεταξύ άλλων και μια «ψυχογραφική» ανάλυση του 22χρονου Εύελπι ο οποίος κατηγορείται ότι… υπέπεσε στο πειθαρχικό παράπτωμα της άσκησης των φωνητικών του χορδών σε ρυθμούς Χούντας.
Δεν ήταν όμως μόνο αυτό. Ήταν και το γεγονός της δίκαιης διαμαρτυρίας των αποστράτων εναντίον των εξοντωτικών οικονομικών μέτρων που έχουν ληφθεί εναντίον τους και που ο δημοσιογράφος του Βήμα FM αποκάλεσε ως «ανησυχητικό φαινόμενο»(!), αλλά τουλάχιστον ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας είχε την προνοητικότητα να αφήσει ασχολίαστο.

Πιο συγκεκριμένα παραθέτουμε παρακάτω το μέρος της συνέντευξης που ελέχθησαν όλα αυτά τα «απολαυστικά»:

Ν. Παπαδόπουλος: Βέβαια βλέπουμε διάφορα ανησυχητικά φαινόμενα. Είδαμε πρόσφατα αποστράτους να μπαίνουν από την πύλη του Πενταγώνου. Είδαμε και τώρα, ανήμερα της 17ης Νοέμβρη, κάποιους να τραγουδάνε στη Σχολή Ευελπίδων τον ύμνο της χούντας. Είναι μεμονωμένα φαινόμενα κατά τη γνώμη σας, ή κάτι γενικότερο; Ανησυχείτε γι’ αυτά τα οποία συμβαίνουν;

Κ. Σπηλιόπουλος: Αυτό το γεγονός που έγινε στη Σχολή Ευελπίδων την 17η Νοεμβρίου είναι πράγματι σοβαρό, ανησυχητικό και θα έλεγα και αδιανόητο να συμβεί μέσα στη Σχολή Ευελπίδων. Οπουδήποτε κι αν συμβεί είναι αδιανόητο, αλλά πολύ περισσότερο μέσα στη Σχολή. Φυσικά, δημιουργεί ερωτηματικά.

Πρώτον, διότι υπάρχει μια ιστορία για το συγκεκριμένο εύελπι.
Δεύτερον, το ότι συμμετείχαν και άλλοι, δεν ήταν μόνος του. Συμμετείχαν με τη θέλησή τους ή όχι δεν έχει σημασία, συμμετείχαν όμως κι άλλοι σε αυτό το γεγονός και το τρίτο είναι ότι δεν ενημερώθηκε άμεσα η στρατιωτική και πολιτική ηγεσία του υπουργείου Άμυνας. Αυτό αφορά βέβαια αυτά τα γεγονότα και αυτό αφορά τη Σχολή των Ευελπίδων.

Όμως από την άλλη μεριά θα ήθελα να πω ότι ένα τέτοιο περιστατικό δημιουργεί μεγάλη ανησυχία στην ελληνική κοινωνία. Και δημιουργεί ανησυχία για πολλούς λόγους. Πρώτον γιατί αυτό το απαράδεκτο γεγονός συνέβη μέσα στη Σχολή Ευελπίδων, όπου εκεί, όπως όλοι γνωρίζουμε δημιουργούνται τα βλαστάρια του Ελληνικού Στρατού.

Ν. Παπαδόπουλος: Ναι είναι το φυτώριο για τους αξιωματικούς μας.

Κ. Σπηλιόπουλος: Είναι το φυτώριο, ακριβώς, όπου εκεί θα γίνουν οι μελλοντικοί αξιωματικοί και η ηγεσία του στρατού μας. Το δεύτερο είναι ότι τα τελευταία χρόνια πράγματι έχουμε κατακτήσει ένα πολύ ψηλό επίπεδο εμπιστοσύνης για τις Ένοπλες Δυνάμεις από τον ελληνικό λαό. Κι αυτό έγινε με κόπο.
Δεν πρέπει λοιπόν σε καμία περίπτωση να αφήσουμε να μειωθεί αυτό το υψηλό αίσθημα εμπιστοσύνης και ασφάλειας που αισθάνεται ο πολίτης απέναντι στις Ένοπλες Δυνάμεις και τον Ελληνικό Στρατό.

Τέτοια φαινόμενα δημιουργούν αμφιβολίες και ερωτηματικά.

Οι Ένοπλες Δυνάμεις σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να κοιτάζουν προς άλλη κατεύθυνση. Σήμερα έχουν –όχι μόνο σήμερα, πάντοτε- μια και μοναδική αποστολή. Στα πλαίσια του Συντάγματος και των νόμων να υπερασπίζονται την ελευθερία, την ανεξαρτησία και τα δικαιώματα της χώρας μας.

Και τέλος, αυτό το γεγονός συνέβη σε μια συγκυρία δύσκολη για τη χώρα μας και σε μια εποχή που η πολιτική βάλλεται και απαξιώνεται. Όλα αυτά δημιουργούν συνειρμούς ενδεχομένως πιο προχωρημένους και μας φέρνουν και στο παρελθόν, γιατί γεγονότα τέτοια και στο παρελθόν τα άφησαν κάποιοι άλλοι να έχουν μεγέθυνση. Γιατί να μεγεθυνθούν και να αυξηθούν; Δημιούργησαν προβλήματα στη χώρα μας. Η χώρα χρειάζεται υπερπροσπάθεια, χρειάζεται ασφάλεια και σιγουριά. Χρειάζεται ήρεμο κλίμα.

Ν. Παπαδόπουλος: Καταλαβαίνω τι λέτε. Μήπως όμως γίνονται ανεκτές τέτοιες νοοτροπίες, γιατί διαβάζω ότι ο πατέρας του εύελπι ο οποίος πρωτοστάτησε σε αυτούς τους ύμνους, είναι ταξίαρχος στον Έβρο αυτή τη στιγμή κι ο ίδιος είχε εμπλακεί σε ένα επεισόδιο στη δεκαετία του ’80, όπου είχε ξυλοκοπήσει μαζί με άλλους 4ετούς κάποιον πρωτοετή αποκαλώντας τον μάλιστα κομμουνιστή.

Κ. Σπηλιόπουλος: Ακριβώς. Ο οποίος έφυγε και από τη Σχολή.

Ν. Παπαδόπουλος: Ναι, αλλά ο ταξίαρχος παραμένει στη θέση του και βλέπουμε ότι εκείνος δημιούργησε φαίνεται ένα κλίμα στο οποίο μεγάλωσε και ο γιος του, έτσι ώστε να υμνεί τη χούντα.

Κ. Σπηλιόπουλος: Ναι. Γι’ αυτό είπα στην αρχή ότι είναι σοβαρό το γεγονός αυτό και ανησυχητικό και ένα από τα στοιχεία που το κάνουν να είναι ανησυχητικό και σοβαρό είναι και η ιστορία και η καταγωγή του εύελπι. Δεν είναι ένας οποιοσδήποτε εύελπις. Είναι ο συγκεκριμένος ο οποίος έχει μια συγκεκριμένη καταγωγή, η οποία έχει καταγραφεί. Γι’ αυτό μας ανησυχεί πολύ περισσότερο.
Εν πάση περιπτώσει, νομίζω ότι άμεσα κινήθηκε η πολιτική ηγεσία. Έδωσε εντολή ο υπουργός κατ’ αρχήν να διαλευκανθεί. Ξεκαθάρισε το ποια είναι η πορεία και ποιος πρέπει να είναι ο προορισμός των Ενόπλων Δυνάμεων και του Ελληνικού Στρατού. Και από την άλλη μεριά, θα αποδοθούν και κυρώσεις.

Ν. Παπαδόπουλος: Για να δούμε.
Κ. Σπηλιόπουλος: Διερευνάται σε βάθος, διότι επαναλαμβάνω μπορεί και ευχόμαστε να είναι ένα σημειακό γεγονός, που όμως έγινε σε έναν εξαιρετικά ευαίσθητο χώρο, όπως είναι η Σχολή Ευελπίδων, αλλά σε κάθε περίπτωση πρέπει να διαλευκανθεί και να υπάρξει και τιμωρία.

Ν. Παπαδόπουλος: Ασφαλώς πρέπει να διαλευκανθεί και να υπάρχει τιμωρία. Κάποιοι λένε ότι τα νέα αυτά παιδιά που δεν έχουν ζήσει τη χούντα, μπορούν σε τέτοιες συνθήκες που είναι σήμερα πολιτικής κρίσης, να παρασυρθούν και να φανταστούν ότι μπορεί να σώσουν τη χώρα με τα όπλα. Αλίμονο μας δηλαδή».

Τι να πρωτοσχολιάσει κανείς από το μέρος αυτό της συνέντευξης του υφυπουργού Εθνικής Άμυνας; Το γεγονός ότι ο δημοσιογράφος θεωρεί ως ανησυχητικό φαινόμενο το να μπαίνουν στο Πεντάγωνο οι απόστρατοι; Για ένα θέμα το οποίο αφορά την επιβίωσή τους και που κανείς από την πολιτική ηγεσία δε θέλησε να συναντηθεί μαζί τους, πλην ενός του πρώην Α/ΓΕΣ Φράγκου Φραγκούλη που σήμερα βρίσκεται εκτός των ΕΔ; Αυτά είναι τα ανησυχητικά φαινόμενα και όχι το πλήγμα που έχουν υποστεί οι ΕΔ και που αύριο θα κληθούν να προστατέψουν την ανεξαρτησία της χώρας συμπεριλαμβανομένων και των αποστράτων ; Ανησυχεί περισσότερο μια δίκαιη διαμαρτυρία παρά η ίδια η κατάσταση στην οποία βρίσκονται οι ΕΔ;

Σε άλλο σημείο και αναφορικά με τον Εύελπι ο δημοσιογράφος ως ειδικός σε θέματα παιδοψυχολογίας γνωρίζει πως μεγάλωσε ο Εύελπις από τη βρεφική έως και την εφηβική του ηλικία με αποτέλεσμα σήμερα να υμνεί τη Χούντα! Με άλλα λόγια γνωρίζει τα πάντα από τη διαπαιδαγώγηση του έλαβε ως μικρός ο Εύελπις από τον πατέρα του!

Παράλληλα και σαν μην έφτανε αυτό ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας αναφέρεται στην καταγωγή του λέγοντας ότι αυτή έχει καταγραφεί!

«Δεν είναι ένας οποιοσδήποτε εύελπις. Είναι ο συγκεκριμένος ο οποίος έχει μια συγκεκριμένη καταγωγή, η οποία έχει καταγραφεί».


Τι θα πει δηλαδή η συγκεκριμένη καταγωγή και πως αυτή έχει καταγραφεί και από ποιους; Και από πότε η «καταγωγή» προδικάζει το μέλλον ενός νέου ανθρώπου που όρισε την επαγγελματική του σταδιοδρομία να υπηρετεί την πατρίδα; Μόνο ο Piazet θα μπορούσε να δώσει απάντηση σε αυτό το ερώτημα.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr



recent

[4] [ΣΚΑΝΔΑΛΑ] [ticker] [Σ Κ Α Ν Δ Α Λ Α ! ! !]