ELNEWS - Hellenic Pride

Ενοπλες Δυναμεις - Ελλαδα - Ελληνισμος - Κυπρος - Βαλκανια - Ειδησεις - Επικαιροτητα - Αποκαλυψεις

Blogger news

Blogroll

 

Blogger templates

[5] [SOS] [slider-top-big] [Slider Top]

Πρώτα μαντάτα μετά τη Σύνοδο: Η τρόικα απαιτεί ακόμη πιο σκληρό ασφαλιστικό-συνταξιοδοτικό!!

| No comment
Η τρόικα άρχισε ήδη να διατυπώνει σαφείς απαιτήσεις για την κατάρτιση ενός νέου ασφαλιστικού- συνταξιοδοτικού συστήματος, με περισσότερο αυστηρό χαρακτήρα, εναρμονισμένο στο πνεύμα των καιρών ή μάλλον στην τελευταία απόφαση που ελήφθη από τη Σύνοδο Κορυφής για τη "διάσωση" της ελληνικής οικονομίας...

Οι απαιτήσεις αυτές της τρόικας οφείλονται στην απομείωση της περιουσίας των Ταμείων, η οποία θα επέλθει μετά το εθελοντικό «κούρεμα» του 50% στα ομόλογα που έχουν στα χαρτοφυλάκια τους.

Το γεγονός αυτό, σε συνδυασμό με τις μειωμένες εισφορές, λόγω της κρίσης, αλλά και τις μειωμένες «ενέσεις» μέσω των προϋπολογισμών των επόμενων ετών, καθιστά το σχεδιασμό ενός νέου ασφαλιστικού σχεδόν αδήριτη ανάγκη. Παράλληλα, προωθείται περικοπή του υφιστάμενου συνταξιοδοτικού, για τους ίδιους ακριβώς λόγους.


Αυτό πρακτικά συνεπάγεται ότι πρόωρες συνταξιοδοτήσεις, καλές επικουρικές και ειδικές παροχές, ετοιμάζονται να μπουν δια παντός "στο συρτάρι". Η άποψη της τρόικας είναι ότι εκεί θα έπρεπε να είχαν μπει προ πολλού, ωστόσο, έστω και τώρα, θα μπορούσε να γίνει κάποια αρχή.

Το γενικό συμπέρασμα, που προκύπτει από τις πρώτες συζητήσεις, είναι το σκληρό ασφαλιστικό, το οποίο ψηφίσθηκε από τη Βουλή των Ελλήνων πριν από περίπου 1,5 χρόνο, σε λίγο καιρό θα φαντάζει ως μια μακρινή, ευχάριστη, ανάμνηση...

Ετοιμάζονται πολύ πιο σκληρές προσαρμογές, οι οποίες σε καμία περίπτωση δεν θα παραπέμπουν σε οτιδήποτε ίσχυε στο χώρο έως και μόλις πριν από δύο χρόνια. Οι πρώτες ενδείξεις για το τι επίκειται υπολογίζεται ότι θα φανούν πριν από το τέλος του τρέχοντος έτους.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr



recent

[4] [ΣΚΑΝΔΑΛΑ] [ticker] [Σ Κ Α Ν Δ Α Λ Α ! ! !]