Popular Posts

ELNEWS - Hellenic Pride

Ενοπλες Δυναμεις - Ελλαδα - Ελληνισμος - Κυπρος - Βαλκανια - Ειδησεις - Επικαιροτητα - Αποκαλυψεις

Blogger news

Blogroll

 

Blogger templates

[5] [SOS] [slider-top-big] [Slider Top]

Εφεδρο-παπάρες και μάλιστα αντισυνταγματικές από το ΥΠΟΙΚ και Εσωτερικών!!

| No comment
Αν αυτό δεν είναι ξεφτίλα τότε τι είναι; Να μην γνωρίζει οικονομικά ο συνταγματολόγος ΥΠΟΙΚ, αντιληπτό και κατανοητό. Να μην γνωρίζει όμως και το Σύνταγμα; Χθες ξαφνικά οι Ε.Βενιζέλος και Δ.Ρέππας συλλέγοντας όλα τα συνταγματικά και οικονομικά δεδομένα κατέληξαν -λίγες ώρες πριν την συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου που θα αποφάσιζε- ότι ο νόμος για την εφεδρεία είναι ... αντισνταγματικός, όπως ήδη έχουμε γράψει από το ξημέρωμα στην α'σελίδα.

Αυτή ακριβώς ήταν η έκφραση ανώτατου κυβερνητικού αξιωματούχου. Ενημερώθηκε αμέσως ο πρωθυπουργός ο οποίος βεβαίως δεν δήλωσε… ευτυχής.


Πάντως ο υπουργός Οικονομικών έθεσε το ερώτημα προς τον πρωθυπουργό αν μπορεί να ζητήσει από τους εκπροσώπους της τρόικα μια μικρή χρονική παράταση για να λύση το πρόβλημα.
Η ξεφτίλα συνεσίστηκε το πρωί με το ερώτημα αν θα περιληφθεί ή όχι το θέμα της εφεδρείας στο υπουργικό, αν θα ληφθούν ή όχι αποφάσεις είχε σχέση ακριβώς με το την αποδοχή ή όχι από την τρόικα του αιτήματος για… πίστωση χρόνου.

Ας σημειωθεί ότι στην χθεσινή σύσκεψη στην οποία συζητήθηκε συνολικά το μέτρο έγινα οι εξής δύο βασικές διαπιστώσεις. Ότι συνταγματικά το μέτρο είναι απλά αντισυνταγματικό!

Και είναι αντισυνταγματικό μόνο και μόνο γιατί εκτός των άλλων ο νόμος δεν προβλέπει αποζημιώσεις σε αυτούς που ενδέχεται να απολυθούν μετά την εφεδρεία.

Αν όμως καταβληθούν αποζημιώσεις τότε το μέτρο είναι οικονομικά καταστροφικό αφού τα κονδύλια για αποζημιώσεις θα είναι πολλαπλάσια από τους μισθούς που υποτίθεται θα γλυτώσει το Δημόσιο...

Ίσως μόνο το defencenet.gr έχει σημειώσει ότι σχεδόν όλα τα μέτρα που παίρνει τώρα η κυβέρνηση, από την εφεδρεία, μέχρι τις αυθαίρετες επιβολές φόρων και τις μειώσεις μισθών είναι αντισυνταγματικές και θα πέσοτυν στην πρώτη προσφυγή στα Διοικητικά Δικαστήρια.

Καληνύχτα, εκεί στο ΥΠΟΙΚ!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr


recent

[4] [ΣΚΑΝΔΑΛΑ] [ticker] [Σ Κ Α Ν Δ Α Λ Α ! ! !]