Popular Posts

ELNEWS - Hellenic Pride

Ενοπλες Δυναμεις - Ελλαδα - Ελληνισμος - Κυπρος - Βαλκανια - Ειδησεις - Επικαιροτητα - Αποκαλυψεις

Blogger news

Blogroll

 

Blogger templates

[5] [SOS] [slider-top-big] [Slider Top]

Αίτημα «Τιμής και Διαθεσιμότητας» για 20 AAV7A1 από ΓΕΣ προς ΗΠΑ - Εκκρεμεί η απόφαση για Μ1Α1

| No comment
Σύμφωνα με πληροφορίες εστάλη από το ελληνικό υπουργείο Εθνικής Άμυνας στην αρμόδια υπηρεσία των ΗΠΑ, έγγραφο με το οποίο ζητείται πληροφόρηση για το κόστος απόκτησης και την διαθεσιμότητα (Ρ&Α) για 20 Αμφίβια Οχήματα Εφόδου AAV7A1.

Τα αμφίβια αυτά οχήματα πρόκειται να καλύψουν τις ανάγκες της Ταξιαρχίας Πεζοναυτών οι οποίες σύμφωνα με παλαιότερες ανακοινώσεις φτάνουν τα 100 περίπου οχήματα. Όπως γίνεται κατανοητό ο αριθμός των 20 οχημάτων δεν καλύπτει τις απαιτήσεις της Ταξιαρχίας οπότε αναμένεται στο μέλλον η απόκτηση περισσοτέρων AAV7A1.


Εξελίξεις είχαμε και για ένα άλλο επίσης σημαντικό ζήτημα για τον ΕΣ. Προς ολοκλήρωση βαίνει (δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμα) η διαδικασία έγκρισης από τις αρμόδιες αρχές των ΗΠΑ για την πώληση των 400 μεταχειρισμένων αρμάτων μάχης Μ1Α1 Abrams στον ελληνικό Στρατό. Τα άρματα επιθεωρήθηκαν το περασμένο καλοκαίρι από ειδική ομάδα του ελληνικού Στρατού στις ΗΠΑ σε συνεργασία με αμερικανούς αξιωματικούς.

Τα νέα άρματα θα αντικαταστήσουν τα παλαιά M 48 A5 MOLF και θα επιτρέψουν στον ελληνικό Στρατό να συγκροτήσει μία τρομερή σε ισχύ αρματική δύναμη 753 αρμάτων μάχης, εξοπλισμένα με πυροβόλο των 120 χλστ στην ηπειρωτική χώρα, επιτρέποντας την αντικατάσταση των Μ 48 A5 MOLF στα νησιά με τα Leopard 1A5.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr



recent

[4] [ΣΚΑΝΔΑΛΑ] [ticker] [Σ Κ Α Ν Δ Α Λ Α ! ! !]