Popular Posts

ELNEWS - Hellenic Pride

Ενοπλες Δυναμεις - Ελλαδα - Ελληνισμος - Κυπρος - Βαλκανια - Ειδησεις - Επικαιροτητα - Αποκαλυψεις

Blogger news

Blogroll

 

Blogger templates

[5] [SOS] [slider-top-big] [Slider Top]

Η Δίωξη Ηλεκτρ. Εγκλήματος σώζει από αυτοκτονία όλο και περισσότερους ανθρώπους

| No comment
Από την Υποδιεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, απετράπησαν άλλες (22) περιπτώσεις πρόθεσης αυτοκτονίας, που εκδηλώθηκαν μέσω διαδικτύου, το τελευταίο δεκαήμερο.

Σε δύο από τις περιπτώσεις αυτές τα άτομα μεταφέρθηκαν άμεσα σε νοσοκομεία, με τη συνδρομή της Άμεσης Δράσης, καθώς είχαν καταναλώσει μεγάλο αριθμό χαπιών, ενώ σε άλλες δύο περιπτώσεις κινήθηκε η διαδικασία εγκλεισμού τους σε ψυχιατρικό κατάστημα, μετά από παραγγελία του τοπικού Εισαγγελέα.


Από τις αρχές του έτους, η Υποδιεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, στο πλαίσιο της προληπτικής της δράσης, εντόπισε συνολικά 125 άτομα, ηλικίας από 13 έως 52 ετών, τα οποία εκδήλωσαν την πρόθεση να αυτοκτονήσουν, μέσω διαδικτύου.

Για την έρευνα και τον εντοπισμό τους, σημαντικός ήταν και ο ρόλος των χρηστών του διαδικτύου, παράλληλα με τους ερευνητές αστυνομικούς, οι οποίοι μέσω ηλεκτρονικής αλληλογραφίας ενημέρωναν τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, για τα μηνύματα απόγνωσης που εντόπιζαν στο διαδίκτυο.

Υπενθυμίζεται ότι το έτος 2010 η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος απέτρεψε από πρόθεση αυτοκτονίας 58 συνανθρώπους μας, ενώ ο συνολικός αριθμός από το έτος 2006 ανέρχεται στα 261 άτομα.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr


recent

[4] [ΣΚΑΝΔΑΛΑ] [ticker] [Σ Κ Α Ν Δ Α Λ Α ! ! !]