Popular Posts

ELNEWS - Hellenic Pride

Ενοπλες Δυναμεις - Ελλαδα - Ελληνισμος - Κυπρος - Βαλκανια - Ειδησεις - Επικαιροτητα - Αποκαλυψεις

Blogger news

Blogroll

 

Blogger templates

[5] [SOS] [slider-top-big] [Slider Top]

Αμνηστία – τακτοποίηση αυθαιρέτων!!!

| No comment
O Υπουργός Περιβάλλοντος, έχει “οικογενειακό” αυθαίρετο μέσα στο δάσος σε αναδασωτέα περιοχή…

Κατατέθηκε χθες στην Βουλή το νομοσχέδιο για την τακτοποίηση των αυθαιρέτων από το αρμόδιο Υπουργείo Περιβάλλοντος. Οι ρυθμίσεις μπορούν να χαρακτηριστούν τουλάχιστον ως σκανδαλώδεις, αφού το εκάστοτε αυθαίρετο μπορεί να τακτοποιηθεί για 40 χρόνια με ένα ελάχιστο αντίτιμο, το οποίο θα αντιστοιχεί σε ένα παράβολο (από 500 έως 2000 ευρώ) συν 15% της τιμής ζώνης επί το εμβαδόν του ακινήτου επί κάποιο συντελεστή που αφορά την τοποθεσία του αυθαιρέτου και το μέγεθος της αυθαιρεσίας. Σημειώνεται ότι ο εν λόγω συντελεστής 15% ήταν 100% έως τώρα.


Όμως το πραγματικά σκανδαλώδες δεν είναι τα χαμηλά πρόστιμα, ούτε το γεγονός ότι τα νέα και τα παλαιότερα αυθαίρετα θα αντιμετωπιστούν το ίδιο, παρά τις εξαγγελίες. Το πραγματικά σκανδαλώδες είναι ότι όλες οι υποθέσεις αυθαιρέτων που βρίσκονται στα δικαστήρια και δεν έχουν τελεσιδικήσει λαμβάνουν αμνηστία. Όπως χαρακτηριστικά ανεφέρεται: «Δικογραφίες που αφορούν αδικήματα με τις περί αυθαιρέτων διατάξεις, εφόσον επ’ αυτών δεν έχει εκδοθεί αμετάκλητη απόφαση, τίθενται στο αρχείο…»

Είναι βεβαίως προφανές ότι η εν λόγω διάταξη φωτογραφίζει συγκεκριμένα άτομα και συμφέροντα, τα οποία προφανώς βρίσκονται εδώ και καιρό σε έναν κυκεώνα αναμέτρητων αναβολών στο λαβύρινθο της αναποτελεσματικής Ελληνικής δικαιοσύνης, προκειμένου να προλάβουν αυτήν ακριβώς την ρύθμιση που τώρα φέρνει η κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ. Ενδιαφέρον θα είχε αν γινόταν ονομαστική ψηφοφορία για το εν λόγω νομοσχέδιο και βλέπαμε ποιοι θα ψηφίζανε, αν όχι επί της αρχής, τουλάχιστον το συγκεκριμένο άρθρο.

Προ ημερών είχε βγει είδηση σε ειδησεογραφική σελίδα, ότι ο Υπουργός Περιβάλλοντος, έχει “οικογενειακό” αυθαίρετο μέσα στο δάσος σε αναδασωτέα περιοχή της Βραυρώνας Αττικής. Λέτε να έχει σχέση αυτό με την συγκεκριμένη διάταξη; Μπα… Δεν νομίζουμε… Τυχαίο!

xryshaygh.wordpress.com

recent

[4] [ΣΚΑΝΔΑΛΑ] [ticker] [Σ Κ Α Ν Δ Α Λ Α ! ! !]