Popular Posts

ELNEWS - Hellenic Pride

Ενοπλες Δυναμεις - Ελλαδα - Ελληνισμος - Κυπρος - Βαλκανια - Ειδησεις - Επικαιροτητα - Αποκαλυψεις

Blogger news

Blogroll

 

Blogger templates

[5] [SOS] [slider-top-big] [Slider Top]

Βράζουν οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις για την παθητική στάση του Β.Γιανούκοβιτς)- Βίντεο

Ανακοινώθηκαν τα  βασικά σημεία της συμφωνίας, μεταξύ της κυβέρνησης και της αντιπολίτευσης (βασικά του ακροδεξιού-εθνικιστικού κόμματος το οποίο ελέγχει την εξέγερση) στην Ουκρανία.Η συμφωνία περιλαμβάνει...

1. Επιστροφή του Συντάγματος του 2004 της "πορτοκαλί επανάστασης" μέσα σε 48 ώρες
2. Προκήρυξη πρόωρων εκλογών τον Δεκέμβριο
3. Σχηματισμός κυβέρνησης συνασπισμού μέσα σε δέκα ημέρες
Είναι άκρως αμφισβητήσιμο κατά πόσο και αυτή η συμφωνία θα ισχύσει και πώς θα αντιδράσει η Ρωσία.


Δεν αποκλείεται να ζούμε τα "τελευταία" της Ουκρανίας ως ενιαίο κράτος, αφού ότι και να γίνει η Ουκρανία δεν πρόκειται να επιστρέψει στα της "πορτοκαλι" επανάστασης.

Πάντως διακρίνεται εξαιρετική δυσθυμία από την Μόσχα για τους χειρισμούς του Β.Γιανουκόβιτς σε όλα τα επίπεδα.

Ενα στρατιωτικό κίνημα από τις φιλορωσικές ένοπλες δυνάμεις, το οποίος θα οδηγούσε στην απόσχιση του ανατολικού τμήματος της χώρας (προς αποφυγή εξαιρετικά δυσμενών "θερμών" εξελίξεων), είναι περισσότερο πιθανό παρά ποτέ.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Παρότι επιτεύχθηκε συμφωνία μετά τις ολονύκτιες διαπραγματεύσεις πάλι έχουμε πυροβολισμούς στην πλατέια Μαιντάν του Κιέβου μεταξύ των αστυνομικών δυνάμεων και των διαδηλωτών.

Τους 80 έφτασαν οι νεκροί στην Ουκρανία από τις ταραχές που μετέτρεψαν σε κόλαση την κεντρικότερη πλατεία του Κιέβου, σύμφωνα με ανακοίνωση του ουκρανικού υπουργείου Εσωτερικών.

Νωρίτερα, και λίγο αφότου ανακοινώθηκε στην επίσημη ιστοσελίδα του Ουκρανού προέδρου Βίκτορ Γιανουκόβιτς η επίτευξη συμφωνίας μετά από ολονύκτιες διαπραγματεύσεις αναφορικά με τη διευθέτηση της κρίσης, οι δυνάμεις ασφαλείας δέχτηκαν πυρά από "διαδηλωτές" και ανταπέδωσαν σύμφωνα με τα όσα μεταδίδει το Russia Today.

Σύμφωνα με το Ουκρανικό Υπουργείο Εσωτερικών, οι δυνάμεις ασφαλείας του κτηρίου ανταπέδωσαν πυρά που δέχθηκαν πρώτα από αγνώστους στον δρόμο Institutskaya, όπου εδρεύει το υπούργειο Εξωτερικών.

Το υπουργείο Εσωτερικών της Ουκρανίας κατηγόρησε με ανακοίνωσή του τους διαδηλωτές ότι άνοιξαν πυρ εναντίον των δυνάμεων ασφαλείας, προσπαθώντας να σπάσουν τον αστυνομικό κλοιό και να προχωρήσουν προς το κτίριο του Κοινοβουλίου. "Τα πυρά συνεχίζονται", αναφέρεται στην ανακοίνωση στην οποία κατηγορούνται οι διαδηλωτές για παραβίαση της εκεχειρίας.

Η ουκρανική αστυνομία ανακοίνωσε από την πλευρά της ότι ανταπέδωσε τα πυρά των διαδηλωτών στον δρόμο ανάμεσα στην Πλατεία της Ανεξαρτησίας και το Κοινοβούλιο, χωρίς να διευκρινίσει εάν υπάρχουν θύματα. Στην αστυνομική ανακοίνωση διευκρινίζεται ότι επιτόπου έχουν αναπτυχθεί ένοπλες αστυνομικές δυνάμεις για να επιτρέψουν την υποχώρηση των αστυνομικών που έχουν αποκλείσει τον δρόμο προς το Κοινοβούλιο, εάν δεχθούν επίθεση.

Προφανώς κάποιοι εκτός Ουκρανίας δεν θέλουν να επέλθει ησυχία στην χώρα, καθώς θεωρούν ότι εάν ηρεμήσουν τα πράγματα ο Γιανούκοβιτς θα παραμείνει στην εξουσία, και θέλουν να προλάβουν το τέλος των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων, διότι μετά θα μπορέσει να ασχοληθεί ο Ρώσος πρόεδρος Β.Πούτιν εντονότερα.










Tα παρακάτω στιγμιότυπα δείχνουν ξεκάθαρα πως ήταν το Κίεβο πριν οι πράκτορες της Δύσης προκαλέσουν όλη αυτή την αιματοχυσία






defencenet.gr

recent

[4] [ΣΚΑΝΔΑΛΑ] [ticker] [Σ Κ Α Ν Δ Α Λ Α ! ! !]