Popular Posts

ELNEWS - Hellenic Pride

Ενοπλες Δυναμεις - Ελλαδα - Ελληνισμος - Κυπρος - Βαλκανια - Ειδησεις - Επικαιροτητα - Αποκαλυψεις

Blogger news

Blogroll

 

Blogger templates

[5] [SOS] [slider-top-big] [Slider Top]

Ισραήλ: ο επόμενος πόλεμος με την «Χεζμπολάχ» θα είναι στη Γαλιλαία


Στην ισραηλινή ειδησεογραφική ιστοσελίδα «Walla portal», δημοσιεύθηκε ένα εκτενές άρθρο, για την προετοιμασία των χερσαίων μονάδων του ισραηλινού στρατού, για μια πιθανή εισβολή της «Χεζμπολάχ» στη Γαλιλαία. Η δημοσίευση αναφέρει άρθρο με τίτλο «Άξονας Αντίστασης», ως μια εκδήλωση εγρήγορσης του ισραηλινού επιτελείου, για την αντιμετώπιση της «Χεζμπολάχ». Στο ίδιο άρθρο αναφέρθηκαν τα τηλεοπτικά δίκτυα Al – Manar και Al - Mayadeen…
Το σενάριο που υλοποιεί αυτήν την στιγμή ο ισραηλινός στρατός, προϋποθέτει ότι ο επόμενος πόλεμος που θα υλοποιήσει η «Χεζμπολάχ», δεν θα περιοριστεί μόνο σε επιθέσεις με ρουκέτες, αλλά αυτήν την φορά θα επιχειρηθεί χερσαία εισβολή σε ισραηλινό έδαφος. Ως εκ τούτου, οι τακτικές μονάδες του ισραηλινού μηχανοκίνητου πεζικού και των τεθωρακισμένων, εκπαιδεύονται συνεχώς στα σύνορα, με το σκεπτικό ότι ο «πόλεμος μπορεί να ξεσπάσει ξαφνικά».
Ο στρατιωτικός διοικητής της Βόρειας Περιφέρειας του ισραηλινού στρατού (IDF) υποστράτηγος Yair Golan, ενέπνευσε στους υφισταμένους του, ότι το επόμενο «χτύπημα» στα σύνορα του Λιβάνου, μπορεί να συμβεί χωρίς καμία προειδοποίηση από την στρατιωτική υπηρεσία πληροφοριών του Ισραήλ (AMAN).
Ο Νασράλα απειλεί να «κατακτήσει την Γαλιλαία» και προειδοποιεί ότι η «Χεζμπολάχ» θα προσπαθήσει να μεταφέρει τον επόμενο πόλεμο στο έδαφος του Ισραήλ, σε αντίθεση με ό, τι συνέβη κατά τη διάρκεια του Δευτέρου Πολέμου του Λιβάνου.
Σύμφωνα με τον διοικητή του 101ου τάγματος αλεξιπτωτιστών, Αντισυνταγματάρχη Yuval Gaza, υπάρχουν τρόποι χρησιμοποίησης των αρμάτων μάχης για την «εκκαθάριση των περασμάτων στην περιοχή» και τη δυνατότητα της άμεσης αντιπαράθεσης με τις συμμορίες της «Χεζμπολάχ», αν προσπαθήσουν να εισβάλουν Ισραήλ.
Η «Χεζμπολάχ», η οποία συμμετέχει και στον συριακό εμφύλιο πόλεμο, ««χάνει αρκετούς άνδρες της κάθε εβδομάδα», ωστόσο, κερδίζει τα μέγιστα από πολεμική εμπειρία, γεγονός πολύ σημαντικό, αναφέρει το άρθρο. Όταν «οπλικά επιτεύγματα της σύγχρονης ρωσικής αμυντικής βιομηχανίας» προστεθούν στα ιρανικά όπλα που ήδη κατέχει η οργάνωση, οι δυνατότητες της, θα διαταράξουν την πολεμική οργάνωση των ισραηλινών στρατιωτικών διοικητών στην περιοχή, επισημαίνεται με σκεπτικισμό στο άρθρο.
Ένας από τους ισραηλινούς στρατιωτικούς διοικητές που ανήκει στην 91η μεραρχία πεζικού, δήλωσε ότι: «Είναι αλήθεια, η «Χεζμπολάχ» βρίσκεται σε μόνιμη κατάσταση πολέμου με συνεχείς όμως απώλειες σε έμψυχο δυναμικό, αλλά από την άλλη έχει μεταλλαχθεί σε έναν οργανισμό που μαθαίνει συνεχώς».
«Στη Συρία, η «Χεζμπολάχ» ανέπτυξε δύο σημαντικές ιδιότητες, την πρωτοβουλία και την ικανότητα της να επιτίθεται. Εμείς δεν μιλάμε για επιδρομές, μιλάμε για έναν κανονικό πόλεμο μέσα σε συγκεκριμένα στρατηγικά πλαίσια. Στις μάχες στη Συρία, η «Χεζμπολάχ» αναγνώρισε την ανάγκη συγκέντρωσης δυνάμεων, της μετακίνησης και προώθησης τους και την διενέργεια επιθέσεων με συγκεκριμένους ΑΝΣΚ. Κάθε τάγμα της διαθέτει ένα σαφές σχέδιο προσαρμοσμένο πάντοτε στην πραγματική κατάσταση του πεδίου της μάχης. Σίγουρα υπάρχουν και σχέδια εναντίον μας», κατέληξε ο ισραηλινός ανώτερος αξιωματικός.
Η βόρεια διοίκηση του ισραηλινού στρατού πιστεύει ότι παρά τις απώλειες στην Συρία και τις συνεχιζόμενες τρομοκρατικές επιθέσεις των τζιχαντιστών στην Βηρυτό, η «Χεζμπολάχ» έχει την κατάσταση στο Νότιο Λίβανο υπό αυστηρό έλεγχο. Ένας από τους αξιωματικούς του 101ου Τάγματος, είπε ότι ότι «η χεζμοπολάχ επενδύει συνεχώς στην «γραμμή» κατά του Ισραήλ. Νομίζω ότι η οργάνωση έχει ανοιχτούς λογαριασμούς με το Ισραήλ. Κάτι μαγειρεύουν. Δεν μπορώ να αποκλείσω την επίθεση κατά των φυλακίων μας».
Ο διοικητής του 101ου τάγματος αλεξιπτωτιστών τονίζει ότι η «Χεζμπολάχ» είναι βασικά μια παραστρατιωτική οργάνωση. Εμείς το κατανοούμε καλώς αυτό. Οι στρατιώτες μας έχουν εμπιστοσύνη και δεν τους ενδιαφέρει «ποιός είναι ποιός». Η μονάδα μου είναι έτοιμη. Όπως λέει και η παροιμία, «η ομάδα είναι έτοιμη στο από το μηδέν έως εκατό» και αυτό δεν ισχύει μόνο στο στρατό, αλλά και στη ζωή. Αντιλαμβανόμαστε όλοι ότι όλα μπορούν να συμβούν, και μέσα σε λίγα λεπτά δύναται να ξεκινήσει ένας σοβαρός πόλεμος. Όταν βγαίνω έξω για περιπολία με τους στρατιώτες μου, είναι έτοιμος για πόλεμο από το μηδέν έως εκατό. Στο 101ο τάγμα αλεξιπτωτιστών αυτό είναι στο αίμα μας».
Σχόλιο: Ο ισραηλινός στρατός το τελευταίο εξάμηνο έχει αναδιατάξει την σύνθεση των μονάδων του, στα βόρεια σύνορα του. Ο ισραηλινός ΑΓΕΕΔ στρατηγός Benny Gantz, είχε την επίβλεψη της όλης επιχείρησης.
Το Ισραήλ, σύμφωνα με τον ισραηλινό τύπο, έχει αναπτύξει επιπλέον στρατιωτικές δυνάμεις κατά μήκος των συνόρων με την Συρία, για να προστατευθεί από κάθε ενδεχόμενη απειλή. Στην περιοχή υπάρχουν ήδη τέσσερα τάγματα, τα οποία πρόκειται να ενισχυθούν, και όλες μαζί οι μονάδες θα αποτελέσουν τη δύναμη νέας μεραρχίας που θα έχει το έλεγχο όλων των μονάδων. Επίσης Τέλος, έχουν μεταφερθεί και μονάδες τεθωρακισμένων με άρματα merkava mk5 δίνοντας μεγάλη ισχύ πυρός . Αυτό όμως που έχει θέσει σε συναγερμό τους ισραηλινούς στρατιωτικούς είναι η πολεμική εμπειρία που έχει αποκτήσει η Χεζμπολάχ στον «ανελέητο πόλεμο» στην Συρία και οι πληροφορίες για επικείμενο χτύπημα στην Γαλιλαία. Ίδωμεν…

Μετάφραση - Απόδοση Γ. Μοτσάκος

Ειδικός σε Θέματα Άμυνας και Ασφάλειας Πληροφοριών
kostasxan.blogspot.gr

recent

[4] [ΣΚΑΝΔΑΛΑ] [ticker] [Σ Κ Α Ν Δ Α Λ Α ! ! !]