Popular Posts

ELNEWS - Hellenic Pride

Ενοπλες Δυναμεις - Ελλαδα - Ελληνισμος - Κυπρος - Βαλκανια - Ειδησεις - Επικαιροτητα - Αποκαλυψεις

Blogger news

Blogroll

 

Blogger templates

[5] [SOS] [slider-top-big] [Slider Top]

Α.Τσελέντης: "Ξέραμε ότι θα γίνει σεισμός 6 Ρίχτερ από την 1η Ιανουαρίου"!


Aπό την 1η Ιανουαρίου τα μηχανήματα του συστήματος προανίχνευσεις σεισμών ΒΑΝ είχε καταγράψει ακολουθία σημάτων που έδειχαν ότι στις αμεσως επόμενες εβδομάδες θα γίνει μεγάλος σεισμός στην Κεφαλονιά, μέχρι 6 Ρίχτερ, αλλά κανείς δεν ειδοποιήθηκε...


Στην σοκαριστική αποκάλυψη προέβη ο διακεκριμένος καθηγητής σεισμολογίας Ακης Τσελέντης, στη συνέντευξη Τύπου που παρέθεσε σχετικά με τους τελευταίους μεγάλους σεισμούς της Κεφαλονιάς, όπου είοχε να πει και πολλά άλλα ενδιαφέροντα

«Από μετρήσεις από δορυφόρο είχαμε παρατηρήσει ότι από το 2008 η Παλική είχε αρχίσει να φουσκώνει. Ξέραμε ότι τα επόμενα χρόνια κάτι θα γίνει και είχαμε υποβάλει έκθεση τον ΟΑΣΠ γι' αυτό το φαινόμενο. Την 1η Γενάρη σε μία συστοιχία ΒΑΝ, είδαμε στον σταθμό του Πύργου μια ακολουθία από σήματα που φωτογράφιζαν την Κεφαλονιά . Τα φλας αυτών των σημάτων δεν μας έδιναν σεισμό μεγαλύτερο των 6 ρίχτερ και γι' αυτό δεν υπήρχε καμία ανακοίνωση για την Κεφαλονιά».

Δηλαδή μέχρι 6 Ρίχτερ δεν δίνεται καμία προειδοποίηση! Μα, αν πιστέψουμε τις μετρήσεις, ο σεισμός με τους 145 νεκρούς το 1999 ήταν 5,9 Ρίχτερ!

Ο σεισμολόγος διέψευσε επίσης και τις επίσημες μετρήσεις της έντασης (σχετικό άρθρο για το θέμα μπορείτε να διαβάσετε εδώ) λέγοντας ότι «Ήταν 6,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ. Ρίσκαρα να πω πως ο πρώτος σεισμός ήταν ο κύριος σεισμός. Ο δεύτερος ήταν μετασεισμός από το ίδιο ρήγμα ή δίδυμος σεισμός. Ό,τι ακούτε για σεισμούς 7άρια είναι "ράδιο αρβύλα".. Δεν βλέπουμε αυτή τη στιγμή κάτι μεγαλύτερο στο ίδιο ρήγμα από 5,2 ή 5,4 Ρίχτερ ως μετασεισμό. Περιμένουμε έναν μετασεισμό σε αυτά τα μεγέθη. Όχι κάτι μεγαλύτερο. Κατά 99% αυτά τα γεγονότα ήταν τα κυρίως γεγονότα και δεν θα έχουμε κάποιον άλλο μεγάλο καταστροφικό σεισμό. Η μετασεισμική ακολουθία είναι απολύτως φυσιολογική. Είναι σίγουρο πως τις επόμενες εβδομάδες θα βιώσουμε ένα σεισμό του 5,2 ή 5,3, αλλά δεν χρειάζεται κανένας πανικός».

Ο κ. Τσελέντης έκανε σφοδρή κριτική στην κυβερνητική αντιμετώπιση του σεισμού: «Η διαχείριση του σεισμού ήταν απαράδεκτη. Παρόλο που υπήρχαν περιορισμένες καταστροφές σε σχέση με το τι θα μπορούσε να έχει γίνει σε άλλες περιοχές και πάλι η αντίδραση του κρατικού μηχανισμού ήταν απαράδεκτη».

Ο κ. Τσελέντης αναφέρθηκε και στον αντίκτυπο που έχει ο σεισμός στον τουρισμό «καυτηριάζοντας» την στάση κάποιων Καναλιών της τηλεόρασης ότι έδειξαν μία εικόνα σαν να έχει πέσει «βόμβα» στην Κεφαλονιά. «Δεν μας ενδιαφέρει αν έκανε δήλωση συμπαράσταση η Πενέλοπε Κρουζ για την Κεφαλονιά. Η Κεφαλονιά δεν είναι «Περοκέ» θέλει στήριξη» τόνισε χαρακτηριστικά.

Όσον αφορά την επιτάχυνση του σεισμού και τη σφοδρότητά του ο κ. Τσελέντης ήταν κατηγορηματικός: «Η επιτάχυνση του σεισμού στην Κεφαλονιά ήταν 0,65 (g), όταν ο σεισμός της Καλαμάτας ήταν 0,25 (g). Η Κεφαλονιά άντεξε. Η Κεφαλονιά αντέχει 7άρια».

Μήπως πρέπει να αλλάξουμε το σύστημα ενημέρωσης των πολιτών για επικείμενους σεισμούς; Γιατί και τα 6άρια, απ'ότι ξέρουμε είναι φονικά...
defencenet.gr

recent

[4] [ΣΚΑΝΔΑΛΑ] [ticker] [Σ Κ Α Ν Δ Α Λ Α ! ! !]