Popular Posts

ELNEWS - Hellenic Pride

Ενοπλες Δυναμεις - Ελλαδα - Ελληνισμος - Κυπρος - Βαλκανια - Ειδησεις - Επικαιροτητα - Αποκαλυψεις

Blogger news

Blogroll

 

Blogger templates

[5] [SOS] [slider-top-big] [Slider Top]

ΠΡΩΗΝ ΑΛΒΑΝΟΣ ΔΙΠΛΩΜΑΤΗΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ ΠΡΟΞΕΝΟΥ ΜΑΣ ΣΤΟ ΑΡΓΟΡΟΚΑΣΤΡΟ... ΕΒΑΛΕ ΚΑΙ ΛΙΓΟ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΜΕΣΑ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙ ΠΙΚΑΝΤΙΚΟ...!!


Ο πρώην διπλωμάτης Ντριτάν Χίλια, εκδιωχθείς από το αλβανικό Υπεξ πριν από λίγα χρόνια για λόγους που κατά τον ίδιον έχουν να κάνουν με ορισμένα άρθρα στον τύπο κυρίως για τις αλβανο-ελληνικές σχέσεις και την έκθεση Ντικ Μάρτυ, ενώ το αλβανικό Υπεξ τον κατηγορεί... 


για παρατυπίες και ανάρμοστες συμπεριφορές κλπ, έρχεται τώρα και ασχολείται με μια συνέντευξη που πριν από λίγο διάστημα παραχώρησε στη «Γκαζέτα Σκιπτάρε» ο έλληνας πρόξενος στο Αργυρόκαστρο κ. Νικόλαος Κοτροκόης.

Ακόμα ο κ. Χίλια, που νυμφεύθηκε πριν από καιρό τη γνωστή δημοσιογράφο του «Τοπ Τσάνελ» Ρουντίνα Τζούγκα, γράφει ταχτικά στον τύπο (πλέον ως πολιτικός αναλυτής») με άρθρα κυρίως που καταφέρονται κατά της Ελλάδας και της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας. Ο Χίλια επιπλέον ανήκει στον κύκλο του γνωστού ανθέλληνα Πελούμπ Τζουφι, αλλά και συμπαθούντας της Ερυθρόμαυρης Συμμαχίας του τουρκικής καταγωγής Κρεσνικ Σπαχίου. Ο Χίλια δραστηριοποιήθηκε ιδιαίτερα στα όσα προηγήθηκαν και ακολούθησαν την απογραφή φάρσα του περασμένου Οκτωβρίου.

Στο χθεσινό άρθρο του με τίτλο » Οι μη διπλωματικοί εκπρόσωποι της Ελλάδας», ο Χίλια αφού κατηγορεί τους έλληνες διπλωμάτες πως είναι πρώτοι στις ανάρμοστες συμπεριφορές σε σχέση με τους άλλους διπλωμάτες, επικρίνει τον έλληνα πρόξενο Αργυροκάστρου για την θέση που εξέφρασε κατά τη συνέντευξη πως « το αλβανικό κράτος να αναγνωρίσει το δικαίωμα του αυτοπροσδιορισμού των μειονοτικών και όλων των πολιτών που έχουν ελληνική εθνικότητα να δηλωθούν ως τέτοιοι όχι μόνο στις μειονοτικές περιοχές, αλλά σε όλη τη χώρα…», αναφέροντας μάλιστα, χωρίς βέβαια να ευσταθεί, πως αυτό δεν ισχύει στην ΕΕ. Ο κ. Χίλια, αν και «διπλωμάτης» φαίνεται δεν έχει διαβάσει ακόμα τη Σύμβαση Πλαίσιο για τις εθνικές μειονότητες ή οποία πριν από μια δεκαετία έχει γίνει νόμος του αλβανικού κράτους.

Επίσης στον διπλωματο-εθνικιστή Χίλια δεν άρεσαν τα όσα είπε ο Κοτροκόης για την Ερυθρόμαυρη Συμμαχία ως ακραίος πολιτικός σχηματισμός (κατά την άποψή μας ο άνθρωπος δεν είπε και τίποτα… μάλιστα ήταν περισσότερο διπλωμάτης απ΄ότι θάπρεπε), αναφέροντας ως αντίβαρο πως κανένας διπλωμάτης στην Αθήνα δεν έχει εκφραστεί κατά της «Χρυσής Αυγής».

Ωστόσο για τον Ντριτάν Χίλια όμως, τα όσα (λίγα) είπε ο Κοτροκόης στην Γκαζέτα Σκιπτάρε, φαίνεται πως ήταν η αφορμή να ξεσπάσει για άλλη μια φορά κατά της Ελλάδας με απαξιωτικές εκφράσεις.

«Για είκοσι χρόνια, γράφει ο Χίλια, η ΕΕ ά αφησε στην Ελλάδα το καθήκον χειραφέτησης των χωρών της περιοχής και της προετοιμασίας για ένταξη (στην ΕΕ), αυτή όμως τα εκμεταλλεύθηκε με τον πλέον δυνατό δικό της τρόπο, επωφελούμενη κονδυλίων, και χρησιμοποιώντας τα για πολιτικό και οικονομικό επεκτατισμό και γιατί όχι και εδαφικό. Όποιος έχει σύνορα με την Ελλάδα, έχει προβλήματα μ΄αυτή. Διαφημίζει τον εαυτό της ως στυλοβάτη των ευρωπαϊκών αρχών στα Βαλκάνια, αλά είναι άρρωστη όπως και οι γύρω χώρες…Το δημόσιο έχει στελεχωθεί με φεουδαρχικά κριτήρια. Η οικονομία έχει στηριχθεί στον σφετερισμό των ευρωπαϊκών κονδυλίων για την ανάπτυξη… Ο στρατός δεν απελευθερώθηκε από τους μύθους του 19 ου αιώνα… Η αστυνομία που ψηφίζει φασίστες…».

Να σημειώσουμε τέλος πως το τελευταίο διάστημα κυριολεκτικά έχουν ξεσπαθώσει αρκετοί δημοσιογράφοι και πολιτικοί αναλυτές με απαξιωτικά άρθρα κατά της Ελλάδας και στον ορίζοντα δεν διαφαίνεται να υπάρχει καμιά σθεναρή απάντηση. Το ελληνικό Υπεξ κωφεύει, οι εκπρόσωποί του στην Αλβανία τα δέχονται αδιαμαρτύρητα καθώς φοβούνται μην κάνουν ζημιά στην «παραδοσιακή φιλία». deropoli.com

stoxos.gr




recent

[4] [ΣΚΑΝΔΑΛΑ] [ticker] [Σ Κ Α Ν Δ Α Λ Α ! ! !]