Popular Posts

ELNEWS - Hellenic Pride

Ενοπλες Δυναμεις - Ελλαδα - Ελληνισμος - Κυπρος - Βαλκανια - Ειδησεις - Επικαιροτητα - Αποκαλυψεις

Blogger news

Blogroll

 

Blogger templates

[5] [SOS] [slider-top-big] [Slider Top]

Ναυμαχίες με συμμετοχή Ελλήνων στον Ινδικό Ωκεανό - Αποκρούστηκαν δύο επιθέσεις πειρατών!!!

| No comment
Ολονύκτια μάχη έδωσε έξω από τις Σεϋχέλλες από χθες το βράδυ μέχρι ενωρίς σήμερα το πρωί, ένοπλη ομάδα φύλαξης πλοίου τύπου bulk carrier, ελληνικής ιδιοκτησίας, με σημαία Μάλτας, γνωστού Έλληνα εφοπλιστή, όταν ομάδα πειρατών επιχείρησε τρεις φορές να καταλάβει το πλοίο με ισάριθμες εφόδους.

Χαρακτηριστικό της έντασης της μάχης είναι...
ότι ερρίφθησαν από την τριμελή ομάδα φύλαξης του πλοίου περί τις 400 σφαίρες και οι πειρατές τελικά αποχώρησαν με μεγάλες απώλειες. Στην ομάδα φύλαξης συμμετείχαν και Έλληνες πρώην στελέχη των ειδικών δυνάμεων.

Σε άλλο επεισόδιο ανοικτά του Ομάν πριν μερικές ημέρες, άλλη ομάδα φύλαξης πλοίου νορβηγικού τάνκερ, αποτελούμενη Βρετανούς πρώην μέλη των SAS εξολόθρευσαν με βολές όπλου 0,50'' Βarrett, ομάδα πειρατών που παρά τις επανειλημμένες προειδοποιητικές βολές επέμειναν στην προσπάθειά τους να προσεγγίσουν το πλοίο.

Τα περιστατικά πειρατείας πλέον απλώνονται από τις ακτές της Νοτίου Αφρικής και φτάνουν μέχρι τον Περσικό Κόλπο και την Ινδία αποτελώντας κορυφαίο κίνδυνο για την ασφάλεια των πληρωμάτων και του φορτίου των πλοίων.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr



recent

[4] [ΣΚΑΝΔΑΛΑ] [ticker] [Σ Κ Α Ν Δ Α Λ Α ! ! !]