Popular Posts

ELNEWS - Hellenic Pride

Ενοπλες Δυναμεις - Ελλαδα - Ελληνισμος - Κυπρος - Βαλκανια - Ειδησεις - Επικαιροτητα - Αποκαλυψεις

Blogger news

Blogroll

 

Blogger templates

[5] [SOS] [slider-top-big] [Slider Top]

Η ΕΥΡΩΠΗ ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΕΙ ΜΙΑΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΞΟΔΟ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΕΙ Η ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ, Η ΜΕΡΚΕΛ ΠΑΙΖΕΙ ΜΕ ΤΗ ΦΩΤΙΑ !!!

| No comment
Τyler Durden
[ Πιστή μετάφραση ρεπορτάζ του κορυφαίου αμερικανικού οικονομικού  πρακτορείου Bloomberg, όπως  αναδημοσιεύεται στον μεγάλης  εμβέλειας χρηματιστηριακό ιστότοπο Zero Hedge.  Mετφ: Μ.Σ.]
Η αφήγηση των συστημικών ΜΜΕ, ότι η Γερμανία είναι έτοιμη και προετοιμασμένη για Grexit και ότι αυτό δεν αποτελεί πια απειλή για τη νομισματική σταθερότητα, είναι τελείως απατηλή, σύμφωνα με τον Γερμανό (σκιώδη) υπουργό οικονομικών της αντιπολίτευσης Τζοακίμ Πόσς.

΄Οπως αναφέρει το Μπλούμπεργκ όλα αυτά είναι ένα θέατρο που απευθύνεται σε ένα εκλογικό σώμα που έχει κουρασθεί από την βοήθεια και το άγχος για την Ελλάδα από το 2010. Με απλά λόγια το ενδεχόμενο αστάθειας του ευρώ  από μιαν έξοδο της Ελλάδος  σημαίνει ζημιά για τα μαζικά κέρδη της Γερμανίας από το κοινό νόμισμα. « Η Ευρώπη δεν  αντέχει την πολυτέλεια μιας ελληνικής εξόδου», καταλήγει ο Πόσς. Η αμεριμνησία της Μέρκελ «παίζει με τη φωτιά».

Η ανάγνωση του γερμανικού Τύπου καλλιεργεί την εντύπωση πως η ΄Ανγκελα Μέρκελ είναι γαλήνια στην ιδέα ελληνικής εξόδου από το ευρώ. Το Σπίγκελ λέει πως η κυβέρνησή της την βλέπει σαν διαχειρίσιμο αποτέλεσμα. Η Μπίλτ αναφέρει πως οι αξιωματούχοι προετοιμάζονται γι’ αυτή τη προοπτική. Ο βουλευτής Μίκαελ Φούκς υποστηρίζει πως η Ελλάδα δεν είναι πια απειλή για την χρηματοπιστωτική σταθερότητα.

΄Ολα αυτά είναι κατά το πλείστο μια θεατρική πόζα για ένα εκλογικό σώμα κουρασμένο από τη βοήθεια και το άγχος για την Ελλάδα από το 2010. Στην πραγματικότητα η Γερμανία δεν έχει συμφέρον να διακινδυνεύσει την διάλυση του ενιαίου νομίσματος , που μπορεί να επιφέρει η ελληνικό έξοδος από την ευρωζώνη.

Και τούτο επειδή το σημερινό καθεστώς είναι ένας μεγάλος μποναμάς για τη Γερμανία, από την οικονομική και την πολιτική πλευρά.

Στην πραγματικότητα η μεγαλύτερη ευρωπαϊκή οικονομία  επωφελείται από το κοινό νόμισμα περισσότερο από τα πλείστα άλλα μέλη της ευρωζώνης. Ενώ η ελληνική έξοδος μόνη της μπορεί να μή τελειώσει το ευρώ, ο κίνδυνος είναι ότι η μετάδοση της νόσου διαμέσου των χρηματοπιστωτικών αγορών της ζώνης θα ωθήσει και άλλους στην έξοδο.


 

΄Αν (η Γερμανία) υποχρεωνόταν να γυρίσει στο γερμανικό Μάρκο, οι Γερμανοί εξαγωγείς, που αντιπροσωπεύουν το μισό περίπου του ακαθάριστου εθνικού προϊόντος, θα γίνονταν λιγότερο ανταγωνιστικοί και το πλεόνασμα τρεχόντων λογαριασμών για το οποίο περηφανεύεται η Μέρκελ θα συρικνωνόταν. Ο πληθωρισμός θα εξασθενούσε περισσότερο.

Στο γεωπολιτικό πεδίο, το άστρο της Γερμανίας θα ξεθώριαζε επίσης. Ο (Αμερικανός) τέως υπουργός των Οικονομικών Τίμοθυ Γκάϊτνερ χαρακτήρισε τον Γερμανό Βόλφγκαγκ Σώυμπλε ως τον άνθρωπο που οι ΗΠΑ πρέπει να δουν για την κρίση της Ευρώπης. Και ο Ρώσος πρόεδρος Πούτιν ευχαρίστως θα έβλεπε τριγμούς στο εσωτερικό της ηπείρου.

« Η Ευρώπη δεν μπορεί να αντέξει μιαν ελληνική έξοδο» δήλωσε ο Τζόακιμ Ποσς, οικονομικός κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Σοσιαλδημοκρατικού κόμματος,  σε συνέντευξή του αυτή την εβδομάδα. Δηλώσεις των συμμάχων της Μέρκελ ότι το νομισματικό μπλόκ  των 19 χωρών μπορεί να ξεπεράσει την αποχώρηση της Ελλάδος ισοδυναμούν – είπε- με «παιχνίδι με τη φωτιά.»
pentapostagma.gr

recent

[4] [ΣΚΑΝΔΑΛΑ] [ticker] [Σ Κ Α Ν Δ Α Λ Α ! ! !]