ELNEWS - Hellenic Pride

Ενοπλες Δυναμεις - Ελλαδα - Ελληνισμος - Κυπρος - Βαλκανια - Ειδησεις - Επικαιροτητα - Αποκαλυψεις

Blogger news

Blogroll

 

Blogger templates

[5] [SOS] [slider-top-big] [Slider Top]

ΤΑ ΤΙΡΑΝΑ ΕΤΟΙΜΑΖΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΓΙΑ ΤΟ "ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΧΙΜΑΡΑΣ" !!!

| No comment
Η νέα διοικητική διαίρεση σε αντίθεση με την βούληση του πληθυσμού της Χιμάρας ετοιμάζει συγκρούσεις με εθνικές συνέπειες και λόγω της έναρξης των εργασιών για την κατασκευή τουριστικών χωριών που ενέκρινε η Aλβανική κυβέρνηση.
Ανώτεροι αξιωματούχοι του Αλβανικού κράτους εμπλέκονται με κατασκευαστικές εταιρείες, ενώ οι νόμοι που ψηφίστηκαν πρόσφατα δίνουν το δικαίωμα στην Aλβανική κυβέρνηση να λάβει αποφάσεις σε αντίθεση με τον Χάρτη της Τοπικής Αυτονομίας, για τον έλεγχο των δημοτικών εδαφών και περιουσιών.

Τα κτήματα όπου θα κατασκευαστούν αυτά τα τουριστικά χωριά δεν έχουν τίτλους ιδιοκτησίας λόγω της ολιγωρίας του ΟΑΣΕ η οποίο δεν ολοκλήρωσε το προγραμμα «καταγραφής των τίτλων ιδιοκτησίας στη περιοχή μας», ένα έργο που χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση που απέτυχε.

Η πειοχή όπου θα κατασκευαστούν τουλάχιστον δύο τουριστικά χωριά στο Δραλέω υπήρξε στο πρόσφατο παρελθόν η αιτία των εθνοτικών συγκρούσεων μεταξύ της νέας (τότε) Αλβανιακής κυβέρνησης το 1912 και του τοπικού Eλληνικού πληθυσμού με αποτέλεσμα να ξεκίνησε η εξέγερση που έφερε την κήρυξη της αυτονομίας που Βορείου Ηπείρου που αργότερα έφερε την διεθνή αναγνώριση του Πρωτοκόλλου της Κέρκυρας το 1914.

Ενώ ο τοπικός πληθυσμός της Χιμάρας εγκατέλειψε τα χωριά τα Χριστούγενα για να φύγει στην Ελλάδα λόγω τον συχνών διακοπών του ρευματος, οι εργασίες στο δρόμο του Δραλέω συνεχίζανε με γοργούς ρυθμούς για να άνοιξη αρχίσουν την κατασκευη τον νέων οικισμών που έχουν αδειοδοτειθη εκει.

Ο δρόμος αυτός μέχρι πρόσφατα εξυπηρετούσε τα λύγα τροχόσπιτα τον ξένων που κατεβαινανε στην παραλία του Δραλέω από περιέργια και για μοναξιά, τώρα χτίζεται για να εξυπηρετήσει τα βαρέα οχήματα που θα μεταφέρουν τo σκυρόδεμα και τα οικοδομικά υλικά που θα χρειαστούν για την κατασκευη τον δύο νέων οικισμών.


 

Οι δύο νέοι οικισμοί, το Palsa Village και το Green Coast Village έχουν συνολική εκτάση 287.000 τετραγωνικά μέτρα και θα έχουν εκτός από ξενοδοχεία και πάνω από 200 διώροφες βίλες και αμέτρητες πολυκατικιές που θα μπορούν να φιλοξενήσουν ευα μεγόλο πληθιζμό μέχρι 5.000 κατικούς που στην ουσία δύχνη ότι προκεται για αποικια με νεοφερόμενο πληθισμό που ενώνετε χωρίς την θέληση του τοπικού πληθισμού με το λαό της Χιμάρας, σαν να μην έφτανε η ένωση με το Βράνηστη χωρίς την θέληση του λαού της Χιμάρας.

Οι αδειες αυτές δόθηκαν με την δικαιολογία της ανάπτυξης του τουρισμού αλλά αν κάνουμε μια απλή αναλυση προκύπτη ότι αυτές οι αδειες είναι σε αντιθέση με το Σύνταγμα της Αλβανίας το οποίο προστατευή την ιδιωτική περιουσία που στην συγγεκριμένη τοποθεσία ανοίκει σε δεκάδες οικογένιες Χιμαριωτών και θα φέρουν σε συγκρουση τον αυτοχθονο πληθισμό της Χιμάρας με της δύο μεγάλες εταιρίες που στηρίζονται από την Αλβανική Κυβέρνηση.

Και οι δύο εταιρίες έχουν επωφεληθή από την κρίση και την διαφθορά που υπάρχει στην Αλβανία στο χώρο της περιουσίας και ειδικα στην περιοχή της Χιμάρας όπου λόγω της απουσίας του κτηματολογίου και χάρη στιs προηγούμενες δοίκησης του Δημαρχείου έχου καρπωθεί πλαστογραφημένους τίτλους ιδιοκτησίας που αν και έχουν καταγγέλθει στον εισαγγελέα, έχουν γινει δεκτά από την Αλβανική κυβέρνηση και πάνω σε αυτά εκδίδουν αδειες

Η ανάλυση σε φέρνη σε ένα απλό συμπέρασμα: ότι το όλο εγχειρημα θα έχει οδυνηρές συνέπειεςς για την Αλβανική Κυβέρνηση. Παρά την δραστηριότητα και την προσπάθια της κοινότητας της Χιμάρας στην Διασόρα και της επεβάσεις της Αμερικανικής διπλωματίας και εκπροσώπων του Αμερικανικού Κονγρέσου που αναφέρουν την παραβίαση τον ανθρωπίνων δικαιωματωνν του λαού της Χιμάρας ειδικά στο θέμα της ιδιωτικής και δημοτικής περιουσίαs, η Κυβέρνηση της Αλβανίας φέρετε αποφασισμένη να προχωρηση στα σχέδια της.

Η Κυβέρνηση της Αλβανία έχει παραβιάσει πολλές φορές το σύνταγμα της Αλβανίας όσον αφορά τα ανθρώπινα δικαιοματα του λαού της Χιμάρας. Όπως:
Έχει παραβιασει το Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών για της μειονότητες με την άρνηση της να αποκαλει το λαό της Χιμάρας Ελληνική Εθνική μειονότητα και ως έκτου του έχει αρνηθεί το δικαιωμα της εκπαιδευσης και εκφράσεις της Εθνικής της ταυτότητας.

Έχει παραβιάσει το δικαιωμα της ιδιοκτησίας και της κληρονομιάς της περιουσίας μέσω της μη εγραφής τον περιουσιών του στο Εθνικό Κτηματολόγιο.
Έχει αρνηθεί το δικαιωμα της Αυτοδιοίκησης και επιλογής το εκπροσώπων της μέσα της νέας Δοικητικής διαίρεσις που ενώνει την Χιμάρα με το Βρανιστή.
Έτσι η Κυβέρνηση της Αλβανίας ερχετε σε μετωπική συγκρουση με το λαό της Χιμάρας για τα Συνταγματικά ανθρώπινα δικαιωματα.

Με αυθαιρετο τρόπο και αλαζονεία η κυβέρνηση της Αλβανίας, που με βάση ότι λένε τα media που δεν ελέγχει είναι εμπλεγμένη σε ύποπτες συναλαγές με της εταιρίες που αδιοδοτούντε στο Δραλέω, και υπό την επιροή τον νεοολιγαρκων της Αλβανίας, δεν διστάζουν να έρθουν σε συγγρουσι με το λαό της Χιμάρας θέτοντας σε κίνδυνο την σταθερότητα του κράτος και το μελών της Αλβανίας.

Οργανισμοί και όργανα διεθνούς κύρους όπως ΟΑΣΕ, ΝΑΤΟ και Ευρωπαϊκή Ένωση θα πρέπει να επεμβουν για να μην αφήσουν αυτή η συμπεριφορά και συγκρουση να φέρει επικίνδυνες συνέπιες για το μελών στις σχέσης τον δύο χώρων που είναι μελη του ΝΑΤΟ, Αλβανία και Ελλάδα.
hellas-now.com

recent

[4] [ΣΚΑΝΔΑΛΑ] [ticker] [Σ Κ Α Ν Δ Α Λ Α ! ! !]