Popular Posts

ELNEWS - Hellenic Pride

Ενοπλες Δυναμεις - Ελλαδα - Ελληνισμος - Κυπρος - Βαλκανια - Ειδησεις - Επικαιροτητα - Αποκαλυψεις

Blogger news

Blogroll

 

Blogger templates

[5] [SOS] [slider-top-big] [Slider Top]

ΤΟΥΡΚΙΚΗ "ΝΙΛΑ" ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΑΟΖ: ΣΕ ΞΕΡΑ ΧΤΥΠΗΣΕ ΣΥΝΟΔΕΥΤΙΚΟ ΠΛΟΙΟ ΤΟΥ BARBAROS, ΓΥΡΩ ΤΟΥ ΠΛΕΕΙ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΦΡΕΓΑΤΑ !!!

| No comment
Σε μια από τις συνήθεις ναυτικές γκάφες τους οι Τούρκοι για άλλη μια φορά απέδειξαν ότι η σχέση τους των άλλοτε νομάδων της ασιατικών στεππών με το υγρό στοιχείο δεν είναι καλή: Πριν λίγο στα ανοικτά της Κύπρου ένα από τα δύο συνοδευτικά-υποστίρξης σκάφη του ερευνητικού πλοίου Barbaros,προσάραξε σε ξέρα!
Πρόκειται για ένα από τα δύο M/V BRAVO SUPPORTER και M/V DEEP SUPPORTER, τα οποία συνοδεύουν μαζί με τα τουρκικά πολεμικά το Barbaros στις έρευνάς του.

Η νέα τουρκική γκάφα έγινε σε περιοχή εντός της κυπριακής ζώνης ευθύνης έρευνας-διάσωσης και η Λευκωαία δήλωσε διατεθειμένη ... να βοηθήσει για την αποκόλληση του πλοίου!

Κάτι που αρνήθηκαν οι Τούρκοι και στην περιοχή σπεύδουν ρυμουλκά σκάφη από την Αμμόχωστο για να ξεκολλήσουν το τουρκικό πλοίο!

Γύρω του πλέει προστατευτικά μία τουρκική φρεγάτα.

Όπως ανέφερε ο Κύπριος υπουργός άμυνας Χριστόφορος Φωκαΐδης το σκάφος προσέκρουσε στις νησίδες Κλείδες κοντά στο ακρωτήριο του Αποστόλου Ανδρέα, στην κατεχόμενη Καρπασία.

Λόγω της πρόσκρουσης στο σκάφος άρχισαν να μπαίνουν νερά και αυτό εξέπεμψε σήμα κινδύνου.


 

Μετά την προσφορά βοήθειας από την κυπριακή κυβέρνηση το σκάφος άλλαξε συχνότητα και στην περιοχή σπεύδει το Βarbaros και δύο περιπολικά σκάφη του παράνομου τουρκοκυπριακού καθεστώτος, πρόσθεσε ο Κύπριος υπουργός. Επίσης, τόνισε ότι το σημείο, όπου έγινε το ατύχημα, είναι περιοχή ευθύνης της Κυπριακής Δημοκρατίας
defencenet.gr

recent

[4] [ΣΚΑΝΔΑΛΑ] [ticker] [Σ Κ Α Ν Δ Α Λ Α ! ! !]