Popular Posts

ELNEWS - Hellenic Pride

Ενοπλες Δυναμεις - Ελλαδα - Ελληνισμος - Κυπρος - Βαλκανια - Ειδησεις - Επικαιροτητα - Αποκαλυψεις

Blogger news

Blogroll

 

Blogger templates

[5] [SOS] [slider-top-big] [Slider Top]

Σκηνικό πολέμου μέσα στην ΑΟΖ της Κύπρου! Τρίτη φρεγάτα από τους Τούρκους, ασκήσεις από Ρωσία και Ισραήλ !!!

| No comment


Κλιμακώνει επικίνδυνα η Τουρκία τη στρατιωτική παρουσία της στην Κυπριακή ΑΟΖ στέλνοντας και τρίτο πολεμικό πλοίο στην περιοχή, τη φρεγάτα Gokceada (Ιμβρος).

Την ίδια ώρα Ρωσία και Ισραήλ ανακοίνωσαν τη διεξαγωγή εκτεταμένων ναυτικών ασκήσεων σε περιοχές πλησίον και εντός της ΑΟΖ, ύστερα από άδεια της Λευκωσίας. Ούτε λίγο ούτε πολύ, τις επόμενες ημέρες θα υπάρχει υπερσυγκέντρωση πολεμικών πλοίων στην περιοχή, με ό,τι αυτό μπορεί να σημαίνει!

Η ρωσική στρατιωτική παρουσία επιβεβαιώνει τη διαρκή στήριξη της Μόσχας στην Κύπρο, ενώ στο Μιλάνο ο Κύπριος Πρόεδρος Ν. Αναστασιάδης εξέθεσε στον Β. Πούτιν τα πρόσφατα γεγονότα στην Κυπριακή ΑΟΖ σε κατ' ιδίαν συνάντηση, στο περιθώριο της Συνόδου Ε.Ε. - Ασίας.

Την ίδια ώρα η κρίση στην ευρύτερη Μέση Ανατολή εξετάστηκε σε ευρεία σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε χθες στο υπουργείο Εξωτερικών στην Αθήνα, με τη συμμετοχή των Ελλήνων πρέσβεων που υπηρετούν ή πρόκειται να υπηρετήσουν στις χώρες της Μέσης Ανατολής και της Βόρειας Αφρικής.

Τα γυμνάσια του ρωσικού και ισραηλινού πολεμικού ναυτικού επιβεβαίωσαν και οι κύκλοι του ΥΠΕΞ στην Αθήνα, ενώ, όπως έγινε γνωστό από στρατιωτικές πηγές, τα ρωσικά πλοία θα πραγματοποιήσουν βολές με πραγματικούς πυραύλους εδάφους αέρος μέχρις ύψους 33.000 ποδών! Η Ρωσία έχει δεσμεύσει από 20-23 Οκτωβρίου θαλάσσια περιοχή ανατολικά της Κύπρου προς τη Συρία (από τον Απόστολο Ανδρέα ως την Αμμόχωστο), και το Ισραήλ, χώρο που περιλαμβάνει τον εναέριο χώρο στα δυτικά, αλλά και θαλάσσιο χώρο εντός της ΑΟΖ.

dimokratianews.gr

recent

[4] [ΣΚΑΝΔΑΛΑ] [ticker] [Σ Κ Α Ν Δ Α Λ Α ! ! !]