Popular Posts

ELNEWS - Hellenic Pride

Ενοπλες Δυναμεις - Ελλαδα - Ελληνισμος - Κυπρος - Βαλκανια - Ειδησεις - Επικαιροτητα - Αποκαλυψεις

Blogger news

Blogroll

 

Blogger templates

[5] [SOS] [slider-top-big] [Slider Top]

Προκλητικός ο Αυστριακός υπουργός Εξωτερικών ονειρεύεται τα Σκόπια στην ΕΕ !!

| No comment


Να άρει «επιτέλους» το «συνεχιζόμενο μπλοκάρισμα της έναρξης ενταξιακών διαπραγματεύσεων με τη "Μακεδονία", (το σλαβοσκοπιανό κρατίδιο της Βαλκανικής) εξαιτίας της άλυτης διένεξης με την Ελλάδα για την ονομασία» ζήτησε θρασύτατα από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, ο Αυστριακός υπουργός Εξωτερικών, Σεμπάστιαν Κουρτς, του συγκυβερνώντος στην Αυστρία με τους Σοσιαλδημοκράτες, συντηρητικού Λαϊκού Κόμματος.


Στην ανακοίνωσή του - με την ευκαιρία της πρόσφατης δημοσίευσης των τελευταίων εκθέσεων προόδου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής - ο επικεφαλής της αυστριακής διπλωματίας αναφέρει επίσης πως το μπλοκάρισμα της έναρξης ενταξιακών διαπραγματεύσεων λόγω της διένεξης για την ονομασία: «...θέτει εκ νέου υπό αμφισβήτηση τα ήδη επιτευχθέντα αποτελέσματα, κάτι που θα μπορούσε μακροπρόθεσμα να αποσταθεροποιήσει ολόκληρη την περιοχή. Γι’ αυτό απευθύνω έκκληση στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο να άρει επιτέλους το μπλοκάρισμα του στο θέμα αυτό».
Στην ανακοίνωση επισημαίνεται ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή συνιστά για έκτη στη σειρά χρονιά την έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων με τη χώρα, διαπιστώνει όμως, όπως προστίθεται, οπισθοδρόμηση σε ευαίσθητους τομείς, όπως ελευθερία γνώμης και ελευθερία των ΜΜΕ, καθώς και στην ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης.
Την «ελπίδα» πως η Ελλάδα θα τερματίσει το «μπλοκάρισμα» της στο θέμα της ονομασίας της ΠΓΔΜ, είχε εκφράσει για πρώτη φορά ο Αυστριακός υπουργός Εξωτερικών ήδη τον περασμένο Ιανουάριο, μόνον μερικές εβδομάδες έπειτα από την ανάληψη των καθηκόντων του, καθώς όπως διατεινόταν τότε, «η Αθήνα θα πρέπει να ενδιαφέρεται να έχει επιτυχίες στη διάρκεια της προεδρίας της».
«Θα είχα την ελπίδα πως στη διάρκεια της ελληνικής προεδρίας μπορεί να συμβεί κάτι, διότι σκέπτομαι ότι για την Ελλάδα θα πρέπει να υπάρχει σίγουρα ενδιαφέρον να έχει και επιτυχίες κατά τη δική της προεδρία» είχε τονίσει χαρακτηριστικά ο νεαρότερος στην Ευρώπη υπουργός (συμπλήρωσε πρόσφατα τα 28 χρόνια), συμπληρώνοντας, με προφανώς αρκετή διάθεση κριτικής, πως «αποτελεί κοινό μυστικό ότι η εικόνα της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Ένωση πιθανόν να μην είναι παντού η καλύτερη».
Η δήλωση αυτή είχε οδηγήσει την έγκριτη αυστριακή εφημερίδα Die Presse να σχολιάσει ήδη στον υπότιτλο σχετικού δημοσιεύματος της ότι «ο νέος υπουργός Εξωτερικών πηγαίνει σε αντιπαράθεση με την Ελλάδα».
Σε άλλη δήλωσή του, ο Σεμπάστιαν Κουρτς έχει εκφράσει την «ελπίδα» του ότι η «δυσάρεστη διένεξη με την Ελλάδα για την ονομασία θα μπορέσει να λυθεί» και πως πιστεύει ότι «ένα διμερές ζήτημα δεν θα πρέπει να είναι καθοριστικής σημασίας για το αν μια χώρα μπορεί να είναι μέλος της ΕΕ».

defencenet.gr

recent

[4] [ΣΚΑΝΔΑΛΑ] [ticker] [Σ Κ Α Ν Δ Α Λ Α ! ! !]