Popular Posts

ELNEWS - Hellenic Pride

Ενοπλες Δυναμεις - Ελλαδα - Ελληνισμος - Κυπρος - Βαλκανια - Ειδησεις - Επικαιροτητα - Αποκαλυψεις

Blogger news

Blogroll

 

Blogger templates

[5] [SOS] [slider-top-big] [Slider Top]

Το δίλημμα Σαμαρά-Βενιζέλου: "Εκλογές τώρα ή τον Φεβρουάριο;"

| No comment


"Εκλογές άμεσα ή τον Φεβουάριο;". Αυτό είναι το ερώτημα που κυριαρχεί στο Μαξίμου, αλλά και στην Ιπποκράτπυς, εδώ και λίγες ώρες, καθώς από το συνέδριο της ΔΗΜΑΡ όλες οι πτέρυγες, είτε οι φιλοκουβελικοί, είτε οι αντικουβελικοί, συμφώνησαν σε ένα πράγμα : Δεν θα υπερψηφίσουν Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ανεξάρτητα με το ποιον θα προτείνουν οι Α.Σαμαράς και Ε.Βενιζέλος.



Ο δε, Φ.Κουβέλης,επιβεβαίωσε ότι οδεύουν προς συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ: «Δεν πρόκειται να γίνουμε συνιστώσα του ΣΥΡΙΖΑ, πρόκειται για την στρατηγικού χαρακτήρα επιδίωξή μας για τη διαμόρφωση αριστερής διακυβέρνησης» είπε επιβεβαιώνοντας την εκτίμηση του defencenet.gr ότι οι εκλογές έχουν ήδη "κλειδώσει".
Απέρριψε το ενδεχόμενο συμπόρευσης με το ΠΑΣΟΚ ("με πολιτικές δυνάμεις που θεωρούνται κεντροαριστερές και που όμως συνεργάζονται με τη Νέα Δημοκρατία", όπως είπε).
Σε σχέση με την Προεδρία της Δημοκρατίας ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς τόνισε εμφατικά: "Δεν ενδιαφέρομαι, όχι".
Σε αυτό που συμφώνησαν όλοι είναι να καταψηφίσουν όποιον κι αν προταθεί ως υποψήφιος για την Προεδρία της Δημοκρατίας
Όλοι σχεδόν όσοι μίλησαν στο συνέδριο της ΔΗΜΑΡ συμφώνησαν στη θέση να μην ψηφιστεί καμία υποψηφιότητα για την Προεδρία της Δημοκρατίας και να οριοθετηθεί σαφώς και παντοιοτρόπως ότι θέση της ΔΗΜΑΡ είναι: Η κυβέρνηση ΝΔ- ΠΑΣΟΚ πρέπει να καταψηφιστεί με τη διεξαγωγή εκλογών.
Μετά από αυτή την εξέλιξη, οι εκλογές είναι βέβαιες ακόμα και αν οι ΑΝΕΛΛ (όσοι μείνουν στον Π.Καμμένο από την ΚΟ του κόμματός του) δεχθούν να εκλέξει αυτή η Βουλή πρόεδρο της Δημοκρατίας, αφού είναι πρακτικά αδύνατον να βρεθούν οι 180 ψήφοι.
Οι εκλογές είναι ήδη προ των πυλών και το ερώτημα για τα επιτελεία ΝΔ κια ΠΑΣΟΚ είναι τώρα, δηλαδή τον Νοέμβριο ή σε 90 ημέρες, τον Φεβρουάριο;
Η πολιτική λογική λέει "Τώρα" αφού τον Φεβρουάριο οι πολίτες θα υποφέρουν ακόμα περισσότερο εν μέσω του βαρύ χειμώνα που έρχεται.
Ετσι ή αλλιώς δεν έχει τίποτα να περιμένει η κυβέρνηση. Ούτε ρύθμιση του χρέους, ούτε έξοδο από το Μνημόνιο, ούτε αποχώρηση από την τρόικα...
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

recent

[4] [ΣΚΑΝΔΑΛΑ] [ticker] [Σ Κ Α Ν Δ Α Λ Α ! ! !]