Popular Posts

ELNEWS - Hellenic Pride

Ενοπλες Δυναμεις - Ελλαδα - Ελληνισμος - Κυπρος - Βαλκανια - Ειδησεις - Επικαιροτητα - Αποκαλυψεις

Blogger news

Blogroll

 

Blogger templates

[5] [SOS] [slider-top-big] [Slider Top]

ΜΙΑ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΚΑΙ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΡΟΛΟ ΤΟΥ ΜΑΚΑΡΙΟΥ ΣΤΗΝ ΕΙΣΒΟΛΗ ΤΟΥ ΑΤΤΙΛΑ

| No comment
Λάβαμε την παρακάτω επιστολή, για ανάρτησή μας σχετικώς με τη διαβόητη ομιλία του Μακαρίου στον ΟΗΕ, μία ημέρα πριν από την εισβολή του Αττίλα, και την δημοσιεύουμε αυτούσια...
«Φίλτατοι συνέλληνες καί φίλτατες συνελληνίδες σας χαιρετώ. Επειδή ετησίως κατηγορείτε τον Μακάριον Γ΄ περί της ομιλίας του στη Γενική Συνέλευση του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, επισημαίνω ιστορικώς τα κάτωθι, διαφωνώντας με τις κατηγορίες εναντίον του, ως ατεκμηρίωτες.
Έτσι λοιπόν, φίλτατοι συνέλληνες καί φίλτατες συνελληνίδες, έχει μεγάλη σημασία, το ποιάν ώρα άρχισε να ομιλεί ο Μακάριος Γ’ στο Συμβούλιο Ασφαλείας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών.
(1) Αντιγράφω από το βιβλίο του Αντιναυάρχου εν αποστρατεία Κωνσταντίνου Α. Σκιαδόπουλου, με τον τίτλο “Πόλεμος στην Κύπρο(Ιούλιος-Αύγουστος 1974)”, εκδόσεις “Ελεύθθερη σκέψις”, Αθήνα Νοέμβριος 1.989μ.α.χ.χ., σελίδα 8 (σειρές 24-29) καί σελίδα 9 (σειρές 1-3).
Παρακευή 19 Ιουλίου
Ώρα 09.45(ώρα Ελλάδας-Κύπρου), διεβιβάζετο εις τήν Τουρκικήν Δύναμιν Εισβολής, η διαταγή: “Ενεργήσατε συμφώνως πρός τά σχέδια”. Καί εις τάς 10.30, 5 αντιτορπιλλικά, 2 κανονιοφόροι, 2 οπλιταγωγά, 20 αποβατικά πλοιάρια καί ένα αρματαγωγόν(με επ’ αυτών περίπου 3.000 άνδρας), αποτελούντα τό πρώτον κύμα τής Τουρκικής αποβατικής δυνάμεως, απέπλεον από τήν Μερσίναν καί ηνοίγοντο εις τό πέλαγος μέ προορισμόν τάς βορείους ακτάς τής νήσου(περιοχήν Κυρηνείας).


Ανάλυση-Ερώτηση:
Αφού λοιπόν, ο Τουρκικός στόλος άρχισε τον απόπλου στις 10:30′ προ μεσημβρίας, τότε το ερώτημα είναι τί ώρα ομίλησε ο Μακάριος στο Συμβούλιο Ασφαλείας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών;
Μας πληροφόρησες ότι ομιλούσε επί οκτώ(8) ώρες. Το ερώτημά μου όμως παραμένει. Άρχισε να ομιλεί πριν από τις 09:45′ ώρα Ελλάδος-Κύπρου, οπότε καί ο Ετσεβίτ δίνει την εντολή “Ενεργήσατε προς τα σχέδια” ή μετά; Διότι, αν λόγου χάριν, ο Μακάριος άρχισε να ομιλεί περί τις 14:00′ της 19ης Ιουλίου, τότε ο Τουρκικός στόλος βρίσκεται εν πλω προς την Κύπρο καί άρα δεν έχει καλέσει κανέναν ο Μακάριος. Αν αντιθέτως, λόγου χάριν ο Μακάριος άρχισε να ομιλεί στις 02:00′ της 19ης Ιουλίου, τότε ουσιαστικώς ο Ετσεβίτ δίνει την εντολή “Ενεργήσατε προς τα σχέδια” στον στρατό του, ένα τέταρτο περίπου πριν τελειώσει ο λόγος του Μακαρίου καί θεωρώντας ότι έχει την νομιμοποίηση από τον Μακάριο Γ’. Άρα, το θέμα του τί ώρα άρχισε να ομιλεί ο Μακάριος Γ’ στο βήμα του Συμβουλίου Ασφαλείας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, έχει τεράστια σημασία. Για αυτό, θέλω όποιος γνωρίζει, να μου απαντήσει μόνον σε αυτό καί μόνον το ερώτημα: τί ώρα άρχισε να ομιλεί την 19η Ιουλίου 1.974μ.α.χ.χ., ο Μακάριος Γ’ στο βήμα του Συμβουλίου Ασφαλείας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών; Εδώ θέλω μία σαφέστατη απάντηση.

Προσέξτε τί μας δίνει ως πληροφορία ο Αντιναύαρχος εν αποστρατεία Κωνσταντίνος Α. Σκιαδόπουλος.
19 Ιουλίου 1.974μ.α.χ.χ.
Ώρα Ελλάδας 09:45′: ο Ετσεβίτ δίνει την εντολή στον στρατό του “Ενεργήσατε συμφώνως προς τα σχέδια”.
Ώρα Ελλάδας 10:30′: Ο Τουρκικός στόλος αποπλέει για να επιτεθεί στην Κύπρο.
(2) Πάμε τώρα στην δεύτερη πηγή.

Στις 19 Ιουλίου συνέρχεται εκτάκτως, στη Νέα Υόρκη, το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ για να εξετάσει το Κυπριακό. Στις 3:30′ το μεσημέρι, εμφανίζεται καταχειροκροτούμενος ο Μακάριος, ο οποίος παίρνει το λόγο ως νόμιμος εκπρόσωπος της Κύπρου καί στιγματίζει με τον πιο έντονο τρόπο το πραξικόπημα, ζητώντας τη διεθνή απομόνωση των πραξικοπηματιών. Πηγή: ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΛΕΥΚΩΜΑ-1974-Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, Αθήνα 1.998 μ.α.χ.χ., σελίδες 54 (στήλη β’, σειρές 22-23)-55 (στήλη α’, σειρές 1-4).

Άρα, εξ αυτών των στοιχείων, έχουμε καί λέμε:

19 Ιουλίου 1.974μ.α.χ.χ.
09:45′ Ο Ετσεβίτ δίνει την εντολή στον στρατό του “Ενεργήσατε συμφώνως προς τα σχέδια”.
10:30′: Ο Τουρκικός στόλος αποπλέει για να επιτεθεί στην Κύπρο.
15:30′: Ο Μακάριος Γ’ ανεβαίνει στο βήμα του Συμβουλίου Ασφαλείας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών για να μιλήσει επί του προκύψαντος θέματος.
Άρα, με βάση αυτά τα στοιχεία, την ώρα κατά την οποίαν ο Μακάριος Γ’ αρχίζει να ομιλεί στο βήμα του Συμβουλίου Ασφαλείας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, ο Τουρκικός στόλος ήδη πλέει εδώ καί πέντε(5) ώρες προς την Κύπρο.
Άρα, με βάση αυτά τα στοιχεία, η θεωρία ορισμένων ότι τάχα ο Μακάριος Γ’ έδωσε προσχήματα στους Τούρκους για να επιτεθούν στην Κύπρο με τον λόγο του στο Συμβούλιο Ασφαλείας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, διαψεύδεται πανηγυρικώς. Τα συμπεράσματα είναι δικά σας».

Χ.Κ. (Αντίοχος Αχαρνεύς)



Απάντηση ΕΘΝΙΚΙΣΜΟΣ.ΝΕΤ:

Αγαπητέ αναγνώστη

1ον) Παρατηρούμε πως αποφεύγεις να σχολιάσεις το περιεχόμενο του λόγου του Μακαρίου. Ο λόγος αυτός αποτελεί μνημείο εθνικής προδοσίας, από την αρχή μέχρι το τέλος και καταδεικνύει την ποιότητα του ανδρός!

2ον) Έχει καμιά σημασία αν είχε ξεκινήσει η τουρκική αρμάδα όταν άρχιζε το λόγο του ο Μακάριος; Καμία απολύτως! Υπάρχει ξέρεις και η προσυνεννόηση. Η ουσία είναι, ότι ο Μακάριος χαρακτήρισε την ανατροπή του από τον ήρωα της ΕΟΚΑ Νικόλαο Σαμψών, «εισβολή της Ελλάδος στην Κύπρο» κι έτσι, βάσει των (προδοτικών) συμφωνιών Ζυρίχης-Λονδίνου, παραβιάστηκε η ανεξαρτησία της Κύπρου, άρα όφειλαν να επέμβουν αμέσως οι «εγγυήτριες δυνάμεις», δηλαδή η Τουρκία και η Αγγλία. Αυτήν δε τη δικαιολογία επικαλέστηκαν και οι Αττίλες! Άρα, τι δεν καταλαβαίνεις;

recent

[4] [ΣΚΑΝΔΑΛΑ] [ticker] [Σ Κ Α Ν Δ Α Λ Α ! ! !]