Popular Posts

ELNEWS - Hellenic Pride

Ενοπλες Δυναμεις - Ελλαδα - Ελληνισμος - Κυπρος - Βαλκανια - Ειδησεις - Επικαιροτητα - Αποκαλυψεις

Blogger news

Blogroll

 

Blogger templates

[5] [SOS] [slider-top-big] [Slider Top]

ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΑΙΝΟΥΡΙΕΣ ΛΕΞΕΙΣ, ΚΡΥΒΕΤΑΙ Ο ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟΣ ΑΛΕΞΗΣ !!!

| No comment
Μιμούμενη ολοένα και περισσότερο τη την παρελθούσα συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, η νέα συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έχει αρχίσει να αλλάζει την φρασεολογία της, αντικαθιστώντας τα προεκλογικά λεγόμενα της. Οι λέξεις, πλέον, αλλάζουν και μαζί και οι προθέσεις της νέας κυβέρνησης.
Προεκλογικά ο ΣΥΡΙΖΑ έλεγε ότι δεν θέλει να ξαναέρθει η τρόικα στην Αθήνα. Πριν λίγες μέρες τόσο ο Τσίπρας όσο και ο Βαρουφάκης αλλάξαν την φρασεολογία, μιλώντας πια για «αντικατάσταση» της τρόικα. Ο Βαρουφάκης κάνει ακόμη πιο ξεκάθαρο το τοπίο, καθώς ενώ μέχρι τώρα στον ΣΥΡΙΖΑ μιλούσαν σαφώς για διαγραφή του χρέους ο υπουργός οικονομικών διευκρίνισε ότι η Ελλάδα δεν ζητά διαγραφή αλλά…  ανταλλαγή χρέους.
Θα δούμε, επίσης, μία σειρά θέσεων οι οποίες έχουν αλλάξει ριζικά σε σχέση με την προεκλογική περίοδο, όπως η επένδυση της Cosco στο λιμάνι του Πειραιά, που από καταδικαστέα μετετράπη σε… λαμπερή και σπουδαία. Η αύξηση  του κατώτατου μισθού στα 751 ευρώ δεν θα γίνει άμεσα, αλλά «σταδιακά» και αφού πρώτα πάρει ανάσα η αγορά. Οι υποσχόμενες αυξήσεις στους δημοσίους υπαλλήλους δεν θα δοθούν από φέτος, αλλά αν και όταν ανακάμψει η οικονομία.

 

Λίγο πριν τις προγραμματικές δηλώσεις του Τσίπρα βλέπουμε ήδη τη νέα κυβέρνηση να έχει ήδη προβεί σε ασυμφωνία λόγων και έργων. Για όσους βλέπουν ψύχραιμα τα γεγονότα είναι απολύτως βέβαιο ότι και η νέα κυβέρνηση θα πλεύσει στην μνημονιακή γραμμή της προηγούμενης κυβερνητικής κατάστασης. Εκμεταλλευόμενη το ότι η κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου ήταν σε απίστευτο βαθμό λαομίσητη, ελπίζει ότι οι δικές της κωλοτούμπες και η αλλαγή φρασεολογίας θα έχουν μικρό σχετικά πολιτικό κόστος, τουλάχιστον για ένα χρονικό διάστημα. Πίσω από τις αλλαγές στις λέξεις δεν κρύβεται μόνο ο Αλέξης(Τσίπρας) αλλά και η συνεχής μετατόπιση του ΣΥΡΙΖΑ σε ολοένα και πιο μνημονιακές συμπεριφορές και καταστάσεις. Ευελπιστεί, απλώς, να κερδίσει κάποια ψίχουλα από τους δανειστές ώστε να μπορέσει να τα επιδεικνύει και να τα χρησιμοποιεί αναλόγως στο εσωτερικό πολιτικό παιχνίδι, αποσιωπώντας την πραγματικότητα.
Γιώργος Μάστορας
xryshaygh.com

recent

[4] [ΣΚΑΝΔΑΛΑ] [ticker] [Σ Κ Α Ν Δ Α Λ Α ! ! !]