Popular Posts

ELNEWS - Hellenic Pride

Ενοπλες Δυναμεις - Ελλαδα - Ελληνισμος - Κυπρος - Βαλκανια - Ειδησεις - Επικαιροτητα - Αποκαλυψεις

Blogger news

Blogroll

 

Blogger templates

[5] [SOS] [slider-top-big] [Slider Top]

ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΑΔΟΧΗ ΑΛΜΟΥΝΙΑ~"Κανόνι" απλήρωτων δανείων 270 εκατ. στις τράπεζες "βάρεσαν" ΝΔ & ΠΑΣΟΚ!


Σε μια χώρα που τα κυβερνώντα κόμματα ζητούν από τους πολίτες όχι απλά αιματηρές θυσίες, αλλά πρακτικά να ζουν "στην ζώνη του λυκόφωτος" τα ίδια λειτουργούν με την λογική "ζήσε κι άσε τους άλλους να πεθάνουν"...


Αποτέλεσμα: "Βάρεσαν κανόνι" εκατοντάδων εκατομυρίων - συγκεκριμένα 270 εκατ. ευρώ στις Τράπεζες που οι Ελληνες πολίτες ανακεφαλαιοποίησαν με τους φόρους τους!

Είναι πραγματικά απίστευτο αλλά η Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ εδώ και 13 μήνες σταμάτησαν να πληρώνουν ακόμα και αυτές τις μικρές δόσεις των δανείων που έχουν "ροκανίσει" από τις τράπεζες.

Συγκεκριμένα από τον Ιανουάριο του 2013, τα δύο κόμματα δηλαδή σταμάτησαν να πληρώνουν τις δόσεις τους, όπως παραδέχεται ο κοινοτικός Επίτροπος Χοσέ Αλμούνια απαντώντας σε ερώτηση του Προέδρου της Δράσης, ευρωβουλευτή Θόδωρου Σκυλακάκη και της Προέδρου της Οικονομικής και Νομισματικής Επιτροπής του Ευρωκοινοβουλίου Sharon Bowles.

Την στιγμή που χιλιάδες πολίτες χάνουν τα σπίτια τους, τα αυτοκίνητά τους και τις περιουσίες τους επειδή έμειναν άνεργοι ελέω Μνημονίου και αδυνατούν να καλύψουν τα χρεή τους το ΠΑΣΟΚ και η Νέα Δημοκρατία απλά ... σταμάτησαν να πληρώνουν!

Είδατε κανένα δικαστικό κλητήρα έξω από τα γραφεία τους; Καμία δικαστική απόφαση κατάσχεσης; Δε νομίζουμε.

Τα λεφτά των τραπεζών δανείστηκαν και τελικά αντί να τα πληρώσουν τα κόμματα δανειολήπτες τα πλήρωσαν οι ... πολίτες, αφού οι πολίτες ανακεφαλαιοποίησαν με τους φόρους τους τις τράπεζες.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η Δράση αναφέρει:

"Απαντώντας σε ερώτηση του Προέδρου της Δράσης, ευρωβουλευτή Θόδωρου Σκυλακάκη και της Προέδρου της Οικονομικής και Νομισματικής Επιτροπής του Ευρωκοινοβουλίου Sharon Bowles, ο Επίτροπος κ. Αλμούνια αποκάλυψε ότι το ΠΑΣΟΚ και η Νέα Δημοκρατία έχουν σταματήσει από τις αρχές του 2013 να εξυπηρετούν την συντριπτική πλειοψηφία των δανείων που έχουν λάβει.

Ότι δηλαδή δεν εξυπηρετούν τα χρέη τους. Η επίσημη χρεοκοπία των δύο κομμάτων, η οποία αποκρύπτεται από τον ελληνικό λαό εδώ και έναν χρόνο, θα οδηγήσει σε ζημία εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ τον φορολογούμενο πολίτη, μια που κατά κύριο λόγο αφορά κρατικές τράπεζες (η πλειοψηφία των σχετικών δανείων είχε ληφθεί από την Αγροτική).

Τα συνολικά δάνεια των δύο κομμάτων ξεπερνούν τα 270 εκ. ευρώ.

Ο Πρόεδρος της Δράσης Θόδωρος Σκυλακάκης, που άνοιξε πρώτος το θέμα με ερώτησή του στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή από το 2011 και συνέχισε να το αναδεικνύει με συνέπεια σε όλο το διάστημα που μεσολάβησε, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Τα δύο κόμματα συνέχισαν να αυξάνουν τον δανεισμό τους το 2012 (όπως προκύπτει από τον ισολογισμό της Νέας Δημοκρατίας του έτους εκείνου), ακόμα και αφού είχαν δημόσια παραδεχθεί ότι δεν μπορούν να εξυπηρετήσουν τα χρέη τους.

Πρόκειται για τεράστιο σκάνδαλο, αφού τα επισφαλή δάνεια ελήφθησαν εις βάρος των κρατικών τραπεζών, δηλαδή εις βάρος των φορολογουμένων.

Η επί της ουσίας χρεοκοπία των δύο κομμάτων έχει μεγάλη ηθική και πολιτική σημασία. Δεν μπορεί ο πολίτης να καλείται να πληρώσει ό,τι χρωστάει με απειλές, κατασχέσεις και ποινικές διώξεις και τα κόμματα που κυβερνούν να έχουν διαπράξει αυτά που διέπραξαν χωρίς καμία πολιτική και νομική επίπτωση.»

Τα πλήρη κείμενα της σχετικής ερώτησης και της απάντησης του κ. Αλμούνια

Η ερώτηση

Θέμα: Δάνεια με προνομιακούς όρους και εξυπηρέτηση του χρέους των ελληνικών πολιτικών κομμάτων στην κυβέρνηση

"Σε συνέχεια προηγούμενων γραπτών ερωτήσεων όσον αφορά την χρηματοδότηση ελληνικών πολιτικών κομμάτων (E-011048/2011 και P-002640/2013) και μετά την απάντηση του Υπουργού Εργασίας στο ελληνικό κοινοβούλιο, ο οποίος επιβεβαίωσε την ύπαρξη ληξιπρόθεσμων οφειλών εκ μέρους της Νέας Δημοκρατίας (ΝΔ) και του ΠAΣOK, ύψους 360 000 ευρώ προς τον Εθνικό Ίδρυμα Κοινωνικής Ασφάλισης (IKA), από τον παρελθόντα Ιούλιο το θέμα της εξυπηρέτησης των δανείων των πολιτικών κομμάτων επανέρχεται για άλλη μια φορά στην επικαιρότητα.

Τα δύο κόμματα του κυβερνητικού συνασπισμού εμφανίζονται να χρωστούν πάνω από 270 εκατομμύρια ευρώ σε ελληνικές τράπεζες, οι οποίες μετά την ανακεφαλαιοποίησή τους ελέγχονται από το κράτος σε ποσοστό περίπου 90%. Σύμφωνα με την απάντηση της Επιτροπής στις 12 Ιανουαρίου 2012, ανακύπτει πρόβλημα ηθικού κινδύνου σε σχέση με τα εν λόγω χρέη.

Το 2012, σε μία περίοδο περιορισμένης ρευστότητας όταν οι τράπεζες δεν ήταν σε θέση να χρηματοδοτήσουν ενυπόθηκα στεγαστικά και άλλου τύπου δάνεια, τα κόμματα του κυβερνητικού συνασπισμού, όπως προκύπτει από τους ισολογισμούς τους, έλαβαν περαιτέρω τραπεζική χρηματοδότηση ύψους 30 εκατομμυρίων ευρώ.
Σύμφωνα με την απάντηση της Επιτροπής της 18ης Απριλίου 2013, οι εποπτεύοντες εντολοδόχοι σε όλες τις υπό αναδιάρθρωση τράπεζες άρχισαν τη δραστηριότητά τους στις 16 Ιανουαρίου 2013, προκειμένου να εξασφαλίσουν συμμόρφωση με τις αρχές αμεροληψίας και ανεξαρτησίας από πολιτικές επιρροές (άρθρο 3.4.2 του μνημονίου συμφωνίας).
Ερωτάται η Επιτροπή: σύμφωνα με τα δεδομένα που διαθέτει η Επιτροπή από τους ελεγχόμενους από αυτήν εποπτεύοντες εντολοδόχους οι οποίοι ορίστηκαν στις υπό αναδιάρθρωση ελληνικές τράπεζες, εξακολουθούν τα δύο κόμματα του κυβερνητικού συνασπισμού να εξυπηρετούν τα χρέη τους (συμπεριλαμβανομένων των τόκων και των αποσβέσεων);"

Και η απάντηση Αλμούνια:

E-013481/2013 Απάντηση του κ. Almunia εξ ονόματος της Επιτροπής (7.2.2014)

"Στο πλαίσιο της πρώτης αναθεώρησης του δεύτερου προγράμματος οικονομικής προσαρμογής της Ελλάδας, το Μνημόνιο Συνεννόησης για τους Ειδικούς Όρους της Οικονομικής Πολιτικής προβλέπει τον διορισμό εντολοδόχου παρακολούθησης σε όλες τις τράπεζες που τελούν υπό αναδιάρθρωση. Τον Ιανουάριο του 2013, οι εντολοδόχοι παρακολούθησης ξεκίνησαν εργασίες παρακολούθησης σε τέσσερις κεντρικές τράπεζες. Οι εντολοδόχοι επαληθεύουν την ορθή διακυβέρνηση και τη χρήση εμπορικών κριτηρίων σε σημαντικές αποφάσεις πολιτικής.

Στο έργο της παρακολούθησης υπάγεται επίσης η διαδικασία έκδοσης νέων δανείων και η αναδιάρθρωση υφιστάμενων πιστώσεων προς τους συνδεδεμένους δανειολήπτες, συμπεριλαμβανομένων πολιτικών κομμάτων. Με βάση τα διαθέσιμα στοιχεία, από τον Ιανουάριο του 2013 δεν χορηγήθηκε κανένα νέο δάνειο σε πολιτικό κόμμα. Τρεις από τις τέσσερις υπό παρακολούθηση τράπεζες έχουν χορηγήσει δάνεια στα πολιτικά κόμματα που αναφέρετε στην ερώτησή σας. Η συντριπτική πλειονότητα των εν λόγω δανείων είναι μη εξυπηρετούμενα ήδη από τον Ιανουάριο του 2013."

Να διαψεύσει τον Επίτροπο Ανταγωνισμού, Χοακίν Αλμούνια και να εμφανίσει όλα τα στοιχεία για τα δάνειά της ζητεί από τη Νέα Δημοκρατία η Δράση με σημερινή ανακοίνωσή της, με αφορμή σχόλια του διευθυντή του γραφείου Τύπου του Πρωθυπουργού, Γ. Μουρούτη, στο Facebook για την απάντηση της Κομισιόν σε σχετική ερώτηση του ευρωβουλευτή Θ. Σκυλακάκη.

Ειδικότερα, ο κ. Μουρούτης έγραψε στον λογαριασμό του ότι η Νέα Δημοκρατία «εξοφλεί κανονικά τα δάνειά της, παρά τα υψηλότατα επιτόκια που πληρώνει», ενώ επιπρόσθετα έγραψε ότι «αν διαβάσετε τον κ. Αλμούνια δεν αναφέρεται ονομαστικά στη Ν.Δ. Ο κ. Σκυλακάκης ερμηνεύει όπως νομίζει τον κ. Αλμούνια»!!!

Η Δράση υπενθυμίζει την απάντηση του επιτρόπου, ότι «τρεις από τις τέσσερις υπό παρακολούθηση τράπεζες έχουν χορηγήσει δάνεια στα πολιτικά κόμματα που αναφέρετε στην ερώτησή σας. Η συντριπτική πλειονότητα των εν λόγω δανείων είναι μη εξυπηρετούμενα ήδη από τον Ιανουάριο του 2013. Από τα δύο κόμματα, σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση, με βάση τους δικούς τους ισολογισμούς η ΝΔ είχε ήδη 145 εκατ. χρέη το τέλος του 2012, ενώ το ΠΑΣΟΚ είχε κάπως λιγότερα.

«Συνεπώς, είναι αδύνατον και η " συντριπτική πλειοψηφία" (δηλαδή το 70-80%), των δανείων των δύο κομμάτων να μην εξυπηρετούνται όπως λέει η απάντηση Αλμούνια και ταυτόχρονα η Νέα Δημοκρατία - που έχει τουλάχιστον το 50% αυτών των δανείων να εξυπηρετεί κανονικά τα δάνειά της, όπως ισχυρίζεται ο κ. Μουρούτης. Ένας εκ των δύο δεν λέει την αλήθεια» τονίζεται.

Συνεχίζοντας, η Δράση αναφέρει ότι «βάσει δε του τελευταίου επιτοκίου που γνωρίζουμε (πάνω από 8%), από πλευράς Αγροτικής που είχε την συντριπτική πλειοψηφία των δανείων της Ν.Δ., για τόκους μόνο (όχι επιστροφή κεφαλαίου), η ΝΔ θα έπρεπε να πληρώνει 11 με 12 εκατ. ευρώ. Δηλαδή, πολύ περισσότερο από την ετήσια κρατική επιχορήγηση της ΝΔ το 2013 που είναι της τάξεως των έξι εκατ. ευρώ».

Εσείς οι αναγνώστες, αν έχετε ένα καθρέφτη κοντά σας και εξοφλείτε κανονικά τα δάνειά σας μπορείτε να πάτε και να δώσετε μια ... ανοικτή παλάμη δώρο στον εαυτό σας.

Αν πάλι σας παίρνουν το σπίτι λόγω ανεξόλφητου δανείου ζητήστε από τον Α.Σαμαρά ή τον Ε.Βενιζέλο να σας πει το κόλπο που δεν πληρώνουν δάνειο και δεν τους έχουν πάει ακόμα φυλακή...
defencenet.gr

recent

[4] [ΣΚΑΝΔΑΛΑ] [ticker] [Σ Κ Α Ν Δ Α Λ Α ! ! !]