ELNEWS - Hellenic Pride

Ενοπλες Δυναμεις - Ελλαδα - Ελληνισμος - Κυπρος - Βαλκανια - Ειδησεις - Επικαιροτητα - Αποκαλυψεις

Blogger news

Blogroll

 

Blogger templates

[5] [SOS] [slider-top-big] [Slider Top]

Όλο το σχέδιο οχύρωσης του ΥΠΕΘΑ - Άλλες διάστασεις παίρνει η εισβολή της Πέμπτης...!!


Όλα αλλάζουν σε ότι αφορά την ασφάλεια του υπουργείου Εθνικής Άμυνας μετά την επιτυχημένη επιχείρηση κατάληψής του προαύλιου χώρου την περασμένη Πέμπτη από τους διαδηλωτες των ναυπηγείων Σκαραμαγκά (ΕΝΑΕ) και τα όσα πολύ ενδιαφέροντα προέκυψαν... 


από την μελέτη του τρόπου με τον οποίο έγινε η επιχείρηση (γιατί περί επιχείρησης επρόκειτο, τελικά) στο ΥΠΕΘΑ από το κλειστό κύκλωμα επιτήρησης.

Κατ'αρχήν κατέστη σαφές, έστω και με οδυνηρό τρόπο, ότι το υπουργείο Εθνικής Άμυνας δεν μπορεί να βασιστεί στην ΕΛΑΣ για την ασφάλειά του. Για διάφορους λόγους που ξεκινάνε από την ύπαρξη πιθανών αντιπερισπασμών σε διάφορα σημεία της Αθήνας που θα προκαλέσουν τεχνητή έλλειψη προσωπικού, μέχρι και τον κακό συντονισμό και την κακή κατάσταση που βρίσκεται η ΕΛΑΣ κάτι που είναι απόρροια πολλών παραγόντων.

Ο υπουργός Εθνκής Άμυνας Πάνος Παναγιωτόπουλος, μιλώντας στα υπηρεσιακά στελέχη του υπουργείου που θα αναλάβουν το έργο της ασφάλειας είπε χαρακτηριστικά: "Τα επιχειρησικά σχέδια θα τα φτιάξετε σα να μην υπάρχει αστυνομία. Θέλω οχυρό".

Έτσι λοιπόν, πέρα από τις δύο διμοιρίες τις 71ης Αερομεταφερόμενης Ταξιαρχίας που αφίχθηκαν για εκπαιδευτικούς λόγους στο υπουργείο σήμερα και οι οποίες είναι ειδικά εκπαιδευμένες για αναίμακτη αναχαίτιση ταραξιών, ήρθαν και τα κατάλληλα υλικά: Ασπίδες, κράνη, γκλομπς, δακρυγόνα, βοβμίδες κρότου-λάμψης κλπ. τα οποία θα αποτελέσουν το εξοπλισμό της νέας μονάδας της Στρατονομίας της οποίας η εκπαίδευση ξεκινά άμεσα στην έδρα της σχολής Στρατονομίας.

Οι δύο διμοιρίες θα παραμείνουν μέχρις ότι ολοκληρωθεί η εκπαίδευση και εν συνεχεία θα επιστρέψουν στο Κιλκίς που είναι η έδρα της Ταξιαρχίας. Τα υλικά αιτήθηκαν από το υπουργείο Δημόσιας Τάξης και παραδόθηκαν αυθημερόν. Υπολογίζεται ότι σε 40 ημέρες περίπου, θα υπάρξει μια εκπαιδευμένη, τουλάχιστον ως προς τα βασικά, μονάδα, για να μπορεί να αντιμετωπίζει "ασύμμετρες απειλές" στο εσωτερικό του υπουργείου Εθνικής Άμυνας.

Και πάνω απ'όλα θα αλλάξουν οι κανόνες εμπλοκής εντός του στρατοπέδου. Τυφέκια χωρίς γεμιστήρες στην σκοπιά και όποιος θέλει μπαίνει, χωρίς τον κίνδυνο να τον πυροβολήσουν, παίρνουν τέλος.

Από εκεί και πέρα ήδη υπάρχει μετατροπή στην κεντρική πύλη του υπουργείου σε ότι αφορά το ατσάλινο ρολό για να μπορεί να πακτώνει στο έδαφος. Πολύ σύντομα, πάντως, όσοι περνάνε έξω από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας θα δούν μια άλλη εικόνα από αυτή που είχαν συνηθίσει: Το ανήκουστο για υπουργείο Άμυνας, να είναι ορατά από τον δρόμο όλα τα γραφεία, όλη η δραστηριότητα του προαυλίου, οι είσοδοι και οι έξοδοι στρατιωτικού και πολιτικου προσωπικού, παίρνει τέλος.

Τα ... σχολικά κάγκελα, τα οποία μαλιστα καλύπτουν και μια τεράστια έκταση η οποία είναι πρακτικά αδύνατον να φρουρηθεί με την έννοια της παρουσίας φρουράς και της αναχαίτισης ταραξιών που θα επιχειρήσουν να εισέλθουν απλά πηδώντας τα κάγκελα, παίρνουν τέλος. Το σχέδιο ακόμα δεν έχει ολοκληρωθεί, αλλά η ορατότητα στο εσωτερικό του υπουργείου θα πάψει να υφίσταται και η μάντρα θα ψηλώσει κατά ένα μέτρο τουλάχιστον.

Έχουμε και στο παρελθόν σημειώσει ότι το Στρατόπεδο Παπάγου όπου εδρεύει το υπουργείο είναι παντελώςς ακατάλληλο και απόλυτα επισφαλές και πρέπει νε μεταφερθεί σε άλλες σύγχρονες εγκαταστάσεις. Κτίστηκε ως νοσοκομείο και έγινε αναγκαστικά υπουργείο γιατί μεταπολεμικά δεν υπήρχε κανένα άλλο μεγάλο κτίριο όταν η γύρω περιοχή ήταν χωράφια...

Εν πάση περιπτώσει το υπουργείο Εθνικής Άμυνας, δυστυχώς ετοιμάζεται πέρα από τον εξωτερικό, να αντιμετωπίσει και έναν εσωτερικό εχθρό, ο οποίος δεν αντιμετωπίζεται με σφαίρες. Οι εικόνες που έχουν καταγράψει οι κάμερες είναι άκρως αποκαλυπτικές: Οι συνδικαλιστές που μπαίνουν μα άδεια στο υπουργείο, επιτίθενται στην φρουρά της πύλης εκ των όπισθων, την ώρα που άλλοι από τους συγκεντρωμένους με λοστούς κρυμμένους σηκώνουν την ατσάλινη πύλη! Όπως θα έκαναν κομμάντο του εχθρού.

Εν συνεχεία έχουν βιντεοσκοπηθεί τουλάχιστον είκοσι άτομα με λοστάρια που κουβαλούσαν στην "ειρηνική" κατά τα άλλα, διαδήλωση

Υπάρχουν τουλάχιστον τέσσερις τραυματίες υπαξιωματικοί και αξιωματικοί οι οποίοι και νοσηλεύθηκαν.

Αλλά το υλικό που έχουν καταγράψει οι κάμερες δείχνει και κάτι άλλο: Άγνωστα άτομα είχαν παρεισφρύσει στις τάξεις των εργαζομένων στα ΕΝΑΕ και πρωταγωνίστησαν στην κατάληψη! Ποιοι ήταν και τι έκαναν θα το αναλύσουν οι υπηρεσίες ασφαλείας...

Τμήμα ειδήσεων defencener.gr

-->


recent

[4] [ΣΚΑΝΔΑΛΑ] [ticker] [Σ Κ Α Ν Δ Α Λ Α ! ! !]