Popular Posts

ELNEWS - Hellenic Pride

Ενοπλες Δυναμεις - Ελλαδα - Ελληνισμος - Κυπρος - Βαλκανια - Ειδησεις - Επικαιροτητα - Αποκαλυψεις

Blogger news

Blogroll

 

Blogger templates

[5] [SOS] [slider-top-big] [Slider Top]

ΤΟΥΡΚΙΚΑ F-16 ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΡΩΣΙΚΟΥ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΤΙΚΟΥ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΗ ΜΑΥΡΗ ΘΑΛΑΣΣΑ !!!

| No comment
Επιμέλεια Λ. ΛΙΓΟΥΡΙΩΤΗΣ - Ρωσικό αναγνωριστικό /ανθυποβρυχιακό αεροσκάφος τύπου IL-20, προκάλεσε κινητικότητα πάνω από τη Μαύρη Θάλασσα πετώντας παράλληλα με τον Τουρκικό Εναέριο Χώρο, μετέδωσε η τουρκική κρατική τηλεόραση.Για την αναγνώρισή του απογειώθηκαν  τουρκικά F-16.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση που έγινε από το Γενικό Επιτελείο Ενόπλων Δυνάμεων της Τουρκιας, ρωσικό κατασκοπευτικό αεροσκάφος τύπου IL-20, προερχόμενο  από την πλευρά της Σεβαστούπολης και πέταξε παράλληλα με τον Τουρκικό Εναέριο Χώρο.
Δύο τουρκικά πολεμικά αεροσκάφη απογειώθηκαν και παρακολούθησαν το ρωσικό κατασκοπευτικό, πετώντας στον διεθνή εναέριο χώρο της Μαύρης Θάλασσας - προέβησαν δε σε αναγνώριση βορειοανατολικά της Σινώπης.

 

Το IL-20 - στρατιωτική έκδοση του  IL-18- είναι ένα αναγνωριστικό αεροσκαφος με μεγαλες ικανοτητες παρα την ηλικία του - θεωρειται ότι είναι είναι ένα μεγάλο επίτευγμα στον τομέα της κατασκοπείας. Παρόλο που μόνο λίγα στοιχεία είναι γνωστά σχετικά με τα ηλεκτρονικά και τα συστήματα του αεροσκάφους, πιστεύεται ότι είναι τόσο ικανό όσο και  το Boeing RC-135. Φέρει πολλούς αισθητήρων και δυνατό ρανταρ. Οι πολλαπλές κεραίες του χρησιμοποιούνται για τη συλλογή δεδομένων, ενώ δύο από αυτές, που είναι τοποθετημένες στην κορυφή της ατράκτου, χρησιμοποιούνται για την δορυφορική επικοινωνία, επιτρέποντας IL-20 για να μεταφέρει πληροφορίες στο προσωπικό εδάφους σε πραγματικό χρόνο.
onalert

Σε έκτακτη είδηση που μεταδόθηκε από τουρκικά ΜΜΕ χωρίς όμως πολλές λεπτομέρειες, αναφέρεται ότι στις 1 Φεβρουαρίου ένα ρωσικό κατασκοπευτικό αεροσκάφος της ρωσικής πολεμικής αεροπορίας, τύπου IL-20, πλησίασε απροειδοποίητα τις ακτές του τουρκικού Πόντου στην Μαύρη θάλασσα και εκτελούσε πτήση κατά μήκος των τουρκικών ακτών.



Σύμφωνα με το τουρκικό Γενικό Επιτελείο, αμέσως σήμανε συναγερμός και απογειωθήκαν δυο τουρκικά F-16 τα οποία πλησίασαν πολύ κοντά το ρωσικό κατασκοπευτικό αεροσκάφος και το προειδοποίησαν να απομακρυνθεί από τις τουρκικές ακτές.

Να σημειωθεί ότι η τελευταία εμπλοκή τουρκικών μαχητικών αεροσκαφών με ρωσικά είχε σημειωθεί την περασμένη χρονιά και συγκεκριμένα τον Φεβρουάριο του 2014, πάλι στον εναέριο χώρο της Μαύρης Θάλασσας, ένα γεγονός που είχε τότε θορυβήσει την τουρκική στρατιωτική ηγεσία.

Τώρα το επεισόδιο αυτό όπως αναφέρθηκε προκαλεί εκ πρώτης έκπληξη καθώς τον τελευταίο καιρό υπήρξε μια βελτίωση των τουρκορωσικών σχέσεων. Για τον λόγο αυτό προκαλεί πολλά ερωτηματικά αυτή η κίνηση της Ρωσίας να στείλει το κατασκοπευτικό αεροσκάφος στις τουρκικές ακτές. Δεν αποκλείεται βέβαια το γεγονός αυτό να συνδέεται με τις τελευταίες εξελίξεις στην ουκρανική κρίση και στις προθέσεις του ΝΑΤΟ, με τις όποιες συμπορεύεται και η Τουρκιά, να περικυκλωθεί η ρωσική πλέον Κριμαία και να πιεστεί ακόμα περισσότερο η ρωσική παρουσία στην Μαύρη Θάλασσα. Σε κάθε περίπτωση αποτελεί μια αξιοσημείωτη εξέλιξη τις συνέπειες της οποίας ακόμα δεν μπορούμε να εκτιμήσουμε.

ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος

recent

[4] [ΣΚΑΝΔΑΛΑ] [ticker] [Σ Κ Α Ν Δ Α Λ Α ! ! !]