Popular Posts

ELNEWS - Hellenic Pride

Ενοπλες Δυναμεις - Ελλαδα - Ελληνισμος - Κυπρος - Βαλκανια - Ειδησεις - Επικαιροτητα - Αποκαλυψεις

Blogger news

Blogroll

 

Blogger templates

[5] [SOS] [slider-top-big] [Slider Top]

ΚΑΤΡΟΥΓΚΑΛΟΣ Ο ΚΩΛΟΤΟΥΜΠΕΥΣ!!! ΣΥΡΙΖΟΠΑΣΟΚ...

| No comment
Για επαναφορές υπαλλήλων μιλούσε, κόμπιασε στου 3.500 υπαλλήλους.
Ανέβασαν προσδοκίες οι υπάλληλοι και τώρα ζητούν επαναφορά 9.000 υπαλλήλων!
Ζητούν αυξήσεις, οι οποίες δεν συζητιούνται.
Ζητούν νέο μισθολόγιο το οποίο δεν συζητιέται!
Μα γιατί; Τι ωραία που τα χάριζαν όλα στην αρχή της εβδομάδας!

Στην ακύρωση των αρνητικών για τους δημοσίους υπαλλήλους νόμους που έφερε το μνημόνιο και αφορούν τη διαθεσιμότητα, την αξιολόγηση, τον επανέλεγχο των συμβάσεων, την επιλογή προϊσταμένων αλλά και το πειθαρχικό δίκαιο, θα προχωρήσει ο αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης Γιώργος Κατρούγκαλος, όπως δεσμεύτηκε κατά τησημερινή του συνάντηση με την ΑΔΕΔΥ.

Παράλληλα έβαλε σε δεύτερη προτεραιότητα τα θέματα που έχουν οικονομικό αντικείμενο όπως το νέο μισθολόγιο των δημοσίων υπαλλήλων και τη μισθολογική ωρίμανση.
Συγκεκριμένα, κατά τη συνάντηση με την ΑΔΕΔΥ που έγινε σε καλό κλίμα ο κ. Κατρούγκαλος δεσμεύθηκε ότι:

-Θα επαναπροσληφθούν όσοι δημόσιοι υπάλληλοι απολύθηκαν μέσω της διαθεσιμότητας. Ακόμη δεν είναι σαφές πόσοι είναι καθώς με τα μέχρι τώρα στοιχεία του υπουργείου Διοικητικής Ανασυγκρότησης είναι 3.500, ενώ η ΑΔΕΔΥ τους ανεβάζει σε 9.000

-Το νέο σύστημα αξιολόγησης στο Δημόσιο θα συζητηθεί από μηδενική βάση και γι’ αυτό το λόγο ο υπουργός ζήτησε από την ΑΔΕΔΥ να στείλει τις σχετικές προτάσεις της μέσα σε ένα μήνα. (Να έχουμε λίγο χρόνο μέχρι τότε)


 

-Καταργείται ο νόμος Μητσοτάκη για την επιλογή προϊσταμένων στο Δημόσιο και μετά από διάλογο θα θεσπιστεί νέος. (Όσο μακρύτερα τόσο καλύτερα)

– Θα τροποποιηθεί το πειθαρχικό δίκαιο με την άρση ακραίων ρυθμίσεων όπως του να τίθεται ο υπάλληλος σε υποχρεωτική αργία με απλή παραπομπή στο πειθαρχικό συμβούλιο (σ.σ. πιθανότατα θα μετατραπεί σε δυνητική αργία), η πειθαρχική δίωξη για συνδικαλιστική και κοινωνική δράση

-Παγώνει ο επανέλεγχος των συμβάσεων (Ζήτω τα πλαστά πτυχία!)

Αναφορικά με τα μισθολογικά ο Γ. Κατρούγκαλος τόνισε ότι δεν είναι στις πρώτες προτεραιότητες του καθώς δεν μπορεί να δεσμευθεί αυτή τη στιγμή σε ότι έχει οικονομικό κόστος, παραπέμποντας στο 2016.

-Για τη μισθολογική ωρίμανση που έχει παγώσει από το 2011, είπε ότι είναι ένα θέμα που θα εξετάσει αλλά δεν μπορεί αυτή τη στιγμή να δώσει δεσμευτική απάντηση.
Θοδωρής Τσέλας
xryshaygh.blogspot.gr

recent

[4] [ΣΚΑΝΔΑΛΑ] [ticker] [Σ Κ Α Ν Δ Α Λ Α ! ! !]