Popular Posts

ELNEWS - Hellenic Pride

Ενοπλες Δυναμεις - Ελλαδα - Ελληνισμος - Κυπρος - Βαλκανια - Ειδησεις - Επικαιροτητα - Αποκαλυψεις

Blogger news

Blogroll

 

Blogger templates

[5] [SOS] [slider-top-big] [Slider Top]

ΚΑΙ ΚΛΑΜΑΑΑΑ Ο ΜΠΟΥΤΑΡΗΣ: "ΔΥΣΤΥΧΕΣ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΤΡΙΤΗ ΔΥΝΑΜΗ Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ"!!!

| No comment
Ομίλια του δημάρχου Θεσσαλονίκης κατά την εκδήλωση μνήμης των θυμάτων του Ολοκαυτώματος
Επίθεση στη Χρυσή Αυγή εξαπέλυσε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, κατά την εκδήλωση μνήμης των θυμάτων του Ολοκαυτώματος, όπου εμφανίστηκε φορώντας εβραϊκό κιπά.
«Μετά τις πρόσφατες εκλογές ακόμη κι αυτοί που τολμούσαν να ισχυριστούν ότι αυτές οι ημέρες μνήμης δεν έχουν πλέον νόημα, επειδή η χώρα είναι μια ισχυρή δημοκρατία και η εβραϊκή κοινότητα δεν έχει τίποτε πλέον να φοβηθεί, νομίζω πως θα έχουν αλλάξει γνώμη. Και αναφέρομαι στο δυστυχές εκλογικό αποτέλεσμα που φέρνει τρίτη κοινοβουλευτική δύναμη την νέο-ναζιστική, αντισημιτική, ρατσιστική, μισαλλόδοξη και εγκληματική οργάνωση που έχει φορέσει το μανδύα νομιμότητας ενός κοινοβουλευτικού κόμματος με το όνομα Χρυσή Αυγή – ελπίζω, όμως, πως οι ψηφοφόροι της δεν ψήφισαν με αυτά στο νου τους, είπε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης και πρόσθεσε:
«Επομένως, σήμερα ακόμη, δυστυχώς, έχει πολύ μεγάλη σημασία να διατηρούμε και να τιμούμε την ημέρα μνήμης του Ολοκαυτώματος. Η μισαλλόδοξη επίθεση στη γαλλική εβδομαδιαία Επιθεώρηση Charlie και η μετέπειτα επίθεση σε εβραϊκό παντοπωλείο με το μακελειό που επακολούθησε υπογραμμίζει την ανάγκη διατήρησης της μνήμης εναντίον του φασισμού, εναντίον της μισαλλοδοξίας και του φανατισμού κάθε είδους».

 

Ως πρώτος δημότης της Θεσσαλονίκης θέλω από το βήμα αυτό να υποσχεθώ στους Εβραίους συνδημότες μας που ζουν στην πόλη μας, κάποιοι με καταβολές από την εποχή των Ρωμαίων και οι περισσότεροι εδώ και πέντε αιώνες, πιο Θεσσαλονικείς από τους Θεσσαλονικείς, ότι ως δημοτική αρχή εμμένουμε στην πολιτική μας να αναδείξουμε το παρελθόν, την ιστορία και την παρακαταθήκη της Εβραϊκής Θεσσαλονίκης που επί χρόνια αποσιωπήθηκε συνειδητά, τόσο επειδή το χρωστάμε στους Εβραίους συμπολίτες μας όσο και επειδή μια πόλη που δεν γνωρίζει το παρελθόν της δεν μπορεί να πορευτεί στο μάλλον. Και ότι βρισκόμαστε στο πλευρό τους, όπως βρισκόμαστε και στο πλευρό όλων των κοινοτήτων που απαρτίζουν αυτήν την πόλη.
Θέλω, επίσης, να διαβεβαιώσω και όλους όσοι ζουν στην πόλη της Θεσσαλονίκης, την πρωτεύουσα των προσφύγων, μόνιμα ή περιστασιακά, ανεξαρτήτως φύλου, φυλής, εθνικής ταυτότητας, σεξουαλικού προσανατολισμού, θρησκευτικών πεποιθήσεων και ικανοτήτων, ότι εδώ μπορούν να βρουν ένα καταφύγιο και ουσιαστική φιλοξενία».
voria.gr
stoxos.gr

recent

[4] [ΣΚΑΝΔΑΛΑ] [ticker] [Σ Κ Α Ν Δ Α Λ Α ! ! !]