Popular Posts

ELNEWS - Hellenic Pride

Ενοπλες Δυναμεις - Ελλαδα - Ελληνισμος - Κυπρος - Βαλκανια - Ειδησεις - Επικαιροτητα - Αποκαλυψεις

Blogger news

Blogroll

 

Blogger templates

[5] [SOS] [slider-top-big] [Slider Top]

ΣΟΥΗΔΟΙ ΚΑΙ ΒΡΕΤΑΝΟΙ: "ΡΩΣΙΚΑ ΥΠΟΒΡΥΧΙΑ ΕΚΑΝΑΝ ΣΟΥΡΩΤΗΡΙ ΤΟΥΣ ΘΑΛΑΣΣΙΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΜΑΣ"...ΕΠΙΔΕΙΞΗ ΔΥΝΑΜΗΣ ΑΠΟ ΤΗ ΜΟΣΧΑ !!!

| No comment
"Σουρωτήρι" έκαναν τις ζώνες ασφαλείας Σουηδών και Βρετανών τα ρωσικά υποβρύχια. Οι Σουηδοί ισχυρίζονται ότι και δεύτερο ρωσικό υποβρύχιο εντοπίστηκε οπτικά ανοιχτά της Στοκχόλμης τον περασμένο Οκτώβριο και το αποκαλύπτουν τώρα.
Οι Σουηδοί μάλιστα ισχυρίζονται ότι όπως και το πρώτο υποβρύχιο έτσι και το δεύτερο εντοπίστηκε οπτικά,που σημαίνει ότι αναδύθηκε σε βάθος περισκοπίου, άρα επιθυμούσε να εντοπιστεί για να προκαλέσει επικοινωνιακό αποτέλεσμα. Εν ολίγοις οι Ρώσοι τους έκαναν πλάκα, εάν δεν πρόκεται για νατοϊκή σκευωρία για να κατηγορηθεί η Μόσχα.

Εάν τελικά ήταν, προφανής στόχος θα ήταν το να καταδείξει στη σουηδική κοινωνία πόσο ευάλωτη είναι, για να αντιληφθεί πως άλλος κάνει κουμάντο στην περιοχή.

Για πρώτη φορά, οι Σουηδοί που απάντησαν υπέρ της ένταξης στο ΝΑΤΟ σε διεξαχθείσα έρευνα ήταν περισσότεροι από αυτούς που την απέρριψαν, με τις θετικές γνώμες να ανέρχονται πλέον στο εντυπωσιακό για την παραδοσιακά «ανένταχτη» Σουηδία 48%, έναντι μόλις 35% αρνητικών τοποθετήσεων. Αυτό από μόνο του θα μπορούσε να υποψιάσει κάποιους ότι πρόκειται για χειραγώγηση της σουηδικής κοινωνίας, και αυτό γιατί δεν δόθηκαν αποδείξεις στο φως της δημοσιότητας.

Υπενθυμίζεται, ότι τον περασμένο Νοέμβρη, οι σουηδικές ένοπλες δυνάμεις είχαν αποδεσμεύσει φωτογραφίες ιχνών στον πυθμένα της θάλασσας, αλλά και φωτογραφίες που έδειχναν το περισκόπιο υποβρυχίου, αναφέροντας ότι ένα «μίνι υποβρύχιο» παραβίασε τα χωρικά ύδατα της Σουηδίας, το διάστημα 17-24 Οκτωβρίου, με την αναφορά όμως ότι είναι πιθανό στο περιστατικό να μην εμπλεκόταν μόνο αυτό («τουλάχιστον ένα μίνι υποβρύχιο» ήταν η σχετική αναφορά).

Την Κυριακή η σουηδική εφημερίδα «Dagens Nyheter» αποκάλυψε, ότι πολίτης φωτογράφισε κάτι που έμοιαζε με πύργο υποβρυχίου στις 31 Οκτωβρίου, σε απόσταση τριών χιλιομέτρων από το κέντρο της σουηδικής πρωτεύουσας, πολύ κοντά σε σημείο συνεχούς διέλευσης πλοίων μεταφοράς οχημάτων και επιβατών (ferry-boats)…


 

Οι σουηδικές ΕΔ θεώρησαν την πηγή που το ανέφερε ως αξιόπιστη και έχοντας στην περιοχή την κορβέτα HMS Malmo την έστειλαν να το διερευνήσει. Το πλοίο ανέφερε ότι πιθανότατα επρόκειτο για υποβρύχιο. Περισσότερες λεπτομέρειες δεν διέρρευσαν.

Τις σχετικές δηλώσεις τις έκανε στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων (AFP) ο εκπρόσωπος του στρατεύματος, Φίλιπ Σάιμον. Παραδέχεται ότι οι ένοπλες δυνάμεις παρέλαβαν σχετική φωτογραφία, δηλώνοντας όμως ότι δεν σκοπεύουν να την αποδεσμεύσουν στη δημοσιότητα.

Το περιστατικό έρχεται περιέργως ετεροχρονισμένα να κολλήσει με βρετανική καταγγελία που έγινε προ τριων ημερών

Οι Bρετανοί κατήγγειλαν ότι άγνωστο υποβρύχιο εισέβαλε απαρατήρητο στα βρετανικά νερά. Μάλιστα ζήτησαν την βοήθεια των Αμερικανών στον εντοπισμό του υποβρυχίου καθώς πλέον δεν διαθέτουν αεροσκάφη ναυτικής συνεργασίας, κάτι το οποίο έγινε με την αποστολή 2 Ρ-3 Orion,

Οι Bρετανοί που έδειξαν τους Ρώσους ως τους κατόχους του υπόπτου υποβρυχίου δέχθηκαν ισχυρή κριτική λόγω της διάτρησης του θαλασσίου χώρου χωρίς να μπορούν να αντιδράσουν ελλείψη μέσων μετά την απόσυρση των ΑΦΝΣ NIMROD το 2010.

Τα αμερικανικά Ρ-3 σταθμεύουν στη Βρετανία, στη βάση του Λοσιμάουθ. Δύο αεροσκάφη του τύπου, μαζί με τη βρετανική φρεγάτα HMS “Somerset”, διεξήγαγαν εκτεταμένες έρευνες, χωρίς αποτέλεσμα.

Ωστόσο οι Βρετανοί είναι βέβαιοι πως ρωσικό υποβρύχιο βρέθηκε στην περιοχή, παρακολουθώντας τον απόπλου βρετανικών πυρηνοκίνητων υποβρυχίων της κλάσης “Vanguard” τα οποία φέρουν βαλλιστικούς πυραύλους Trident, από τη βάση του Γκέιρ Λοχ, στην Σκωτία.

Το όλο θέμα προκλήθηκε όταν εντοπίστηκε περισκόπιο άγνωστου υποβρυχίου. Αμέσως σήμανε συναγερμός, καθώς οι Βρετανοί πιστεύουν πως ρωσικό υποβρύχιο παρακολουθούσε ένα από τα δικά τους.

Βρετανοί αναλυτές θεωρούν πολύ σοβαρό το κενό που άνοιξε η απόσυρση των Nimrod, στη βρετανική άμυνα και πιέζουν την κυβέρνηση να ενεργήσει σχετικά.

Εάν αυτό ισχύει όπως καταγγέλουν και οι δύο δυτικές χώρες τότε η Ρωσία έχει πραγματοποιήσει μια είδειξη διάτρησης των ζωνών ασφαλείας και στέλνει βαθύ επικοινωνιακό μήνυμα στις αντίστοιχες κοινωνίες ότι οι πολιτικές τους ηγεσίες προς χάρην και τέρψιν της Ουάσιγκτον δεν τις οδηγούν σε ασφαλείς ατραπούς.

Για χάρη της Ουάσιγκτον η ΕΕ και η Ρωσία δηλαδή όλη η Ευρώπη, έχουν εμπλακεί σε μια αντιπαλότητα που έχει διαχάσει την "γηραιά ήπειρο" προς ικανοποίηση των νεοταξίτικών κέντρων εξουσίας ποπυ εδράζουν στην Ανατολική Ακτή των ΗΠΑ. Πρόκειται για ένα άψογα εκτελεσμένο σχέδιο του "διαίρει και βασίλευε". Η εντύπωση που δημιουργείται είναι ότι οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις στο σύνολό τους, ακόμα και της παραδοσιακά ανεξάρτητης Γαλλίας (πόσο λείπουν ηγέτες τύπου Ντε Γκολ, και Μιτεράν από το Παρίσι) χειραγωγούνται από την Ουάσιγκτον.
defencenet.gr

recent

[4] [ΣΚΑΝΔΑΛΑ] [ticker] [Σ Κ Α Ν Δ Α Λ Α ! ! !]