Popular Posts

ELNEWS - Hellenic Pride

Ενοπλες Δυναμεις - Ελλαδα - Ελληνισμος - Κυπρος - Βαλκανια - Ειδησεις - Επικαιροτητα - Αποκαλυψεις

Blogger news

Blogroll

 

Blogger templates

[5] [SOS] [slider-top-big] [Slider Top]

ΤΑ "8" ΣΕΝΑΡΙΑ ΤΟΥΡΚΙΚΗΣ ΕΠΙΘΕΣΗΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΠΟΥ ΜΕΛΕΤΑ ΤΟ ΓΕΕΘΑ ΒΑΣΕΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ ΠΟΥ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΤΟΥΣ "ΣΤΟΧΟΥΣ" !!!

| No comment
Με μια εντυπωσιακή συγκομιδή σκληρών ασκήσεων της περίφημης διακλαδικής Δύναμης "Δ" που αποτελεί την "αφρόκρεμα" της ισχύος των ΕΔ, τουλάχιστον σε ότι αφορά τις μομνάδες Ταχείας Ανάπτυξης έκλεισε το 2014, όπως μπορείτε να διαπιστώσετε σε πίνακα που διέρρευσε από το ΓΕΕΘΑ, αλλά το ενδιαφέρον, όπως αναφέρουν πηγές του Επιτελείου βρίσκεται αλλού: Στο ότι κάθε άσκηση είναι βασισμένη σε ένα πολιτικο-στρατιωτικό σενάριο για την εξέλιξη μιας πιθανής κρίσης με την Τουρκία.

Και οι ασκήσεις αυτές είναι προετοιμασμένες και σχεδιασμένες για να αντιμετωπίσουν ακριβώς αυτά τα σενάρια, τα οποία με την σειρά τους καταρτίζονται όχι "από μυαλού" αλλά βάσει συγκεκριμένων πληροφοριών που έρχονται από την γειτονική χώρα μέω των ελληνικών δικτύων πληροφόρησης, όπως αυτό που εξάρθωσαν οι τουρκικές αρχές(αν και δούλευε για αρκετούς "πελάτες" τελικά, πλην της Ελλάδος.

Για το συγκεκριμένο να πούμε ότι υψηλά ιστάμενη πηγή του ΓΕΕΘΑ σημείωνε μιλώντας προς το defencenet.gr ότι "Πρόβλημα ορής πληροφοριών από την Τουρκία δεν έχουμε κανένα. Δεν ξέρω τι ανακάλυψαν οι Τούρκοι, αλλά υπάρχει μια μεγάλη δυνατότητα συλλογής πληροφοριών από την πλευρά μας η οποία ουδέποτε έπαυσε να υπάρχει".

Βάσει αυτών των πληρφοριών λοιπόν, καταρτίζονται τα σενάρια τα οποία είναι πράγματι εντυπωσιακά, αφού ξεκινούν από ασκήσεις αντιμετώπισης αιφνιδιαστικής αεραπόβασης στις Σέρρες και φτάνουν μέχρι την απόκρουση ομάδας σαμποτέρ στα ενεργειακά πεδία της Δυτικής Ελλάδας.

Φυσικά οι πλέον εντυπωσιακές είναι αυτές όπως η τελευταία του Οκτωβρίου περί"Εκτέλεσης επιχειρήσεων αποτροπής για κατάληψη μικρονήσου Αν. Αιγαίου και σε περίπτωση αποτυχίας, εκτέλεση αμφίβιας ενέργειας για ανακατάληψή της, με σκοπό την εξασφάλιση της εδαφικής ακεραιότητας της χώρας"...

Ναι, είναι το σενάριο που αποτελεί την συνέχεια της επιχείρησης των Ιμίων: Ανακατάληψη μετά την αποτυχία της αποτροπής κατάληψης της νήσου...

 

Σημειώνεται ότι όπως επίσης έγραφε χθες το defencenet.gr, η Άγκυρα εξέδωσε δύο NAVTEX, τη 1076/14 και τη 1077/14, με τις οποίες δεσμεύει για «επικίνδυνες επιχειρήσεις» (Hazardous Operations) πολύ μεγάλες περιοχές στο Αιγαίο για το διάστημα από 1η Ιανουαρίου – 31 Δεκεμβρίου 2015 καθημερινά από τις 5 το ξημέρωμα μέχρι τις 4.00 το απόγευμα εκτός των Σαββάτων και Κυριακών.

Στο Βόρειο Αιγαίο η Τουρκία δεσμεύει ολόκληρη σχεδόν την περιοχή που περικλείεται από τον Άθω μέχρι τη Θάσο, τη Σαμοθράκη και τη Λήμνο και στο Nότιο Αιγαίο την περιοχή μεταξύ Ικαρίας, Φούρνων, Πάτμου, Κίναρου, Λέβιθας και Αμοργού.
hellas-now.com

recent

[4] [ΣΚΑΝΔΑΛΑ] [ticker] [Σ Κ Α Ν Δ Α Λ Α ! ! !]