Popular Posts

ELNEWS - Hellenic Pride

Ενοπλες Δυναμεις - Ελλαδα - Ελληνισμος - Κυπρος - Βαλκανια - Ειδησεις - Επικαιροτητα - Αποκαλυψεις

Blogger news

Blogroll

 

Blogger templates

[5] [SOS] [slider-top-big] [Slider Top]

"Ναι" από το αμερικανικό Κογκρέσο στην αναβάθμιση των ελληνικών P-3B Orion - 395 εκατ. η δαπάνη!!

| No comment



Μια σημαντική εξέλιξη όσον αφορά τις επιχειρησιακές δυνατότητες του Πολεμικού Ναυτικού σχετικά με την επιτήρηση των θαλασσίων συνόρων προκύπτει από την έγκριση του υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ την πώλησης μέσω διακρατικής συμφωνία όλων των υλικών και συστημάτων για την γενική επισκευή και τον εκσυγχρονισμό των αεροσκαφών ναυτικής συνεργασίας P-3B Orion που είναι καθηλωμένα από το 2009.


Το κόστος της δαπάνης αυτής εκτιμάται στα 500 εκατ. δολάρια ή περίπου 395 εκατ. ευρώ. Σημειώνεται πώς στις 31 Ιουλίου εγκρίθηκε από την αρμόδια επιτροπή της Βουλής μαζί με άλλα 40 εξοπλιστικά προγράμματα ο εκσυγχρονισμός μέσης ζωής για τα πέντε αεροσκάφη με κόστος έως 350 εκατ. ευρώ. Εκτιμάται πώς μπορεί να επιτευχθεί ο στόχος αυτός.  
Η σχετική απόφαση αναρτήθηκε στις 7 Οκτωβρίου, στη δικτυακή πύλη της υπηρεσίας αμυντικής συνεργασίας (DSCA: Defense Security Cooperation Agency) του υπουργείου Άμυνας των ΗΠΑ. Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση η ελληνική κυβέρνηση αιτήθηκε την πιθανή πώληση για την τροποποίηση και επανεργοποίηση δύο αεροσκαφών P-3B και την αναβάθμιση μέχρι πέντε αεροσκαφών P-3B που περιλαμβάνει δομικό εκσυγχρονισμό μέσης ζωής, κατανεμημένη σε φάσεις εργοστασιακού επιπέδου συντήρηση, την εγκατάσταση και ολοκλήρωση συστημάτων αποστολής και διαχείρισης και νέων ηλεκτρονικών πτήσης.
Tο υπουργείο Εθνικής Άμυνας υπο την ηγεσία του Δημήτρη Αβραμόπουλου και μετά από εισήγηση του αρχηγού ΓΕΝ αντιναυάρχου Ευάγγελου Αποστολάκη έκρινε πώς η επανεργοποίηση σε πρώτη φάση δύο αεροσκαφών και η αναβάθμιση συνολικά πέντε ήταν η καλύτερη λύση για το Πολεμικό Ναυτικό και τις Ένοπλες Δυνάμεις. Η αναβάθμιση μπορεί να επεκτείνει την επιχειρησιακή τους ζωή για ακόμη 15.000 ώρες πτήσης.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

recent

[4] [ΣΚΑΝΔΑΛΑ] [ticker] [Σ Κ Α Ν Δ Α Λ Α ! ! !]