Popular Posts

ELNEWS - Hellenic Pride

Ενοπλες Δυναμεις - Ελλαδα - Ελληνισμος - Κυπρος - Βαλκανια - Ειδησεις - Επικαιροτητα - Αποκαλυψεις

Blogger news

Blogroll

 

Blogger templates

[5] [SOS] [slider-top-big] [Slider Top]

Hawthorne: Η τραγωδία του αμερικανικού Στρατού που κανείς από τον Ε.Σ. δεν έδωσε σημασία...!!

| No comment


Μια τραγωδία ανάλογη με αυτή που έπληξε σήμερα τον Ελληνικό Στρατό και ειδικότερα τους Πεζοναύτες είχε πλήξει τους Αμερικανούς Πεζοναύτες στις 18 Μαρτίου του 2013 με ακόμα πιο συγκλονιστικά αποτελέσματα: Επτά Αμερικανοί πεζοναύτες σκοτώθηκαν και έξι τραυματίστηκαν όταν βλήμα των 60 χλστ. (!) εξαρράγη μέσα στο σωλήνα εκτόξευσης του σε πεδίο ασκήσεων στη Νεβάδα.


Είναι εντυπωσιακό πώς ένα βλήμα όλμου των 60 χλστ. (όλμοι "χειρός" που μπορούν να βληθούν και από ένα άτομο και χρησιμοποιούνται είτε σε ειδικές επιχειρήσεις είτε σε ορεινές επιχειρήσεις που είναι δύσκολη η μεταφορά βαρέων ή μεσαίων σωλήνων όλμων των 120 ή των 81 χλστ.) προκάλεσε τέτοιο κακό...
Το τραγικό ατύχημα έγινε στο Hawthorne, 135 μίλια νοτιοανατολικά του Reno και ήταν το χειρότερο ατύχημα που έχει συμβεί εδώ και δεκαετίες επί αμερικανικού εδάφους στον Στρατό των ΗΠΑ.
Οι νεκροί ήταν από την 2nd Marine Expeditionary Force που εδρεύει στο στρατόπεδο LeJeune, στη Βόρεια Καρολίνα.
Ο εντυπωσιακός αριθμός των νεκρών και των τραυματιών (το πλήρωμα του στοιχείου είναι 3 άτομα για τον όλμο των 81 χλστ. και μέχρι δύο για των 60 χλστ.), οφειλόταν στην παραβίαση των κανόνων ασφαλείας από την πλευρά των εκπαιδευτών, όπως λάθος ενός εκπαιδευόμενου κατέληξε στην έκρηξη, όπως κατέδειξε το πόρισμα του Στρατού.
Εχει σημασία να δούμε και την αντίδραση του Στρατού των ΗΠΑ στο ατύχημα σε ότι αφορά την ασφάλεια του προσωπικού: Επαυσαν άμεσα οι βολές με το πυρομαχικό των 60 χλστ. και ελέγχθηκαν όλα τα πυρομαχικά της κατηγορίας, ενώ έγινε ενδελεχής έρευνα με λήψεις μαρτυριών από τους ζώντες μέχρι ότου καταλήξουν την εκδοχή του ανθρώπινου λάθους και επιτρέψουν πάλι την έναρξη βολών στις αρχές του 2014.
Εκτιμούμε ότι είναι επιβεβλημένο κάτι τέτοιο να γίνει άμεσα και να παύσουν οι ασκήσεις με το πυρομαχικό των 81 χλστ. μέχρις ότου ελεγχθεί το απόθεμα και διακριβωθούν τα ακριβή αίτια της σημερινής τραγωδίας που στοίχισε την ζωή στον ΕΠΟΠ Γεώργιο Ορφανίδη 33 ετών, στον ΕΠΟΠ Λοχία, Αναστάσιο Μεζάλα 34 ετών στον δεκανέα (ΠΝ), Φώτιο Ανδρικόπουλο 19 ετών, και στον σοβαρό τραυματισμό του υπολοχαγού (ΠΖ) Κ.Β. 30 ετών.
Και καλό είναι, εφεξής, όταν συμβαίνουν ανάλογα σοβαρά και πρωτοφανή δυστυχήματα σε συμμαχικούς Στρατούς να ζητούνται τα στοιχεία των πορισμάτων που μπορούν να βελτιώσουν την ασφάλεια του δικού μας προσωπικού. Και αυτό αφορά και τους τρεις Κλάδους. Μπορούν να σωθούν ζωές...
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

recent

[4] [ΣΚΑΝΔΑΛΑ] [ticker] [Σ Κ Α Ν Δ Α Λ Α ! ! !]