Popular Posts

ELNEWS - Hellenic Pride

Ενοπλες Δυναμεις - Ελλαδα - Ελληνισμος - Κυπρος - Βαλκανια - Ειδησεις - Επικαιροτητα - Αποκαλυψεις

Blogger news

Blogroll

 

Blogger templates

[5] [SOS] [slider-top-big] [Slider Top]

H Αμάλ Αλαμουντίν προτείνει δικαστική προσφυγή για τα Γλυπτά του Παρθενώνα και η κυβέρνηση φοβάται! - Γιατί την φέραμε;

| No comment


"Αν το θέμα της επιστροφής και επανένωσης των Γλυπτών του Παρθενώνα πάει στα δικαστήρια τότε θα αποκτήσει δυναμική"!


Αυτή φαίνεται πως είναι η ουσία της πρότασης των τριών Κλούνεϊ, Ρόμπερτσον και Πάλμερ, όμως ο υπουργός Πολιτισμού δηλώνει πως δεν έχει πειστεί δείχνοντας πως η κυβέρνηση φοβάται να ακολουθήσει μια πιο σκληρή γραμμή.

Χθες μετά τη συνάντηση με τους δημοσιογράφους ήταν ξεκάθαρος: «Η στρατηγική αποφασίζεται από την κυβέρνηση και η στρατηγική είναι αυτή που ακολουθείται επί δεκαετίες. Οποιαδήποτε γνώμη είναι καλοδεχούμενη».
Τη γνώμη έγκριτων νομικών με σημαντική εμπειρία στο διεθνές δίκαιο ακούει το Υπουργείο Πολιτισμού και ο πρωθυπουργός λοιπόν. Και μέχρι το μεσημέρι οπότε θα μάθουμε ακριβώς τις προτάσεις τους – και με τον Πάλμερ να μιλά για συναινετική λύση, ο Κώστας Τασούλας δηλώνει σήμερα στα Νέα πως οι τρεις νομικοί εκτιμούν ότι αν το θέμα των Γλυπτών πάει σε διεθνές δικαστήριο θα αποκτήσει δυναμική.
Η άποψη όμως του Υπουργού είναι ξεκάθαρη: «Είναι μια καθαρά νομική άποψη, αλλά το θέμα είναι πολύ πιο σύνθετο και πριν αποφασίσουμε την επόμενη κίνησή μας θα πρέπει να λάβουμε υπόψη μας ζητήματα που σχετίζονται με την εξωτερική πολιτική, τις διμερείς σχέσεις, την Ευρωπαϊκή Ενωση, και πολλές ακόμη παραμέτρους. Προσωπικά όμως δεν έχω πειστεί ότι πρέπει να ακολουθήσουμε τη δικαστική οδό αλλα οτι πρεπει να εξαντλήσουμε τις δυνατότητες που έχουμε μέσω της UNESCO.»
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

recent

[4] [ΣΚΑΝΔΑΛΑ] [ticker] [Σ Κ Α Ν Δ Α Λ Α ! ! !]